Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Četníky "omráčí" vražda zdravotní sestry Anežky, kterou miloval strážmistr Zahálka. Klaudii čeká svatba s Jarým a všechny svatebčany velké překvapení, o které se postarají Arazím s Ludmilou. Ludmila si přijíždí vyzvednout do nemocnice svého bratra McGregora. Jak víme, zlomil si nohu těsně před plánovaným odjezdem do USA. Z nemocnice zábavného a milého pacienta neradi propouštějí a McGregor se zase nerad loučí s roztomilou sestřičkou Haničkou, která se mu velmi líbí a tak si s ní hned domlouvá schůzku. V této idylické atmosféře nikdo netuší, jaká tragédie se blízko nich odehrává. Není divu. V nemocnici instalatéři právě opravují topení a dělají při tom takový hluk, že v něm zanikne i výstřel, který usmrtí sestřičku Anežku, s níž se právě před chvílí rozloučil zamilovaný strážmistr Zahálka. Ten teprve na stanici zjistí, že místo služební pistole má v pouzdře litinovou trubku. Vždy dobře naladěný vtipálek Zahálka je naprosto zdrcen, protože s Anežkou měl tak říkajíc vážné úmysly. Kolem sestřiček v nemocnici se vůbec děje něco podivného, protože zmizí i setřička Hanička, k velkému zděšení McGregora.
Beznadějně vypadá i budoucnost vztahu Arazíma a Ludmily. Hluboce uražená Ludmila dokonce odmítá jít na svatbu milované Klaudii s Jarým jen proto, že nechce Arazíma "ani vidět". (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (2)

  • Arazím (Tomáš Töpfer) se ptá: „Kde jste měl dohodu se zbraní?“ Jedná se o doplňující řemen vojenského opasku zvaný „dohoda“, který se dává přes rameno pro zlepšení nosnosti opasku. Dohoda zvyšovala nosnost opasku na levém boku, kde byla zavěšená šavle. Ale i později byl veden podpůrný řemen přes pravé rameno k levému boku, i když důstojníci již šavle nenosili a pistole se nosila na pravém boku. Takže tradice byla silnější, než účelnost. (sator)
  • Natáčelo se v Brně a na hradě Špilberk. (M.B)

Reklama

Reklama