Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strážmistr Zahálka se při pátrání po bandě pašeráků vážně zraní. Jeho kamarádi v Brně řeší případ vraha. Strážmistr Zahálka je v Kružberku nešťastný, nemá zde kamarády z brněnské pátračky a navíc ho šikanuje velitel Pták. Proto se chytá první příležitosti a přes brouka "rýhonosce řepného" se pokouší dokázat, že jistý kružberský pašerák nezemřel při pádu ze schodů, ale byl nepohodlný pašerácké bandě. Zahálkovi se v detektivním úsilí nedaří, a tak zcela rezignuje a oddává se příjemnému vztahu s dívkou Žofií - místní posluhovačkou a věštkyní z karet. Zahálka však nečekaně objeví pašerácký úkryt a v něm bankovky, které vypadají jako padělané. I když se bankovky stanou důležitou stopou při pátrání po mezinárodních podvodnících, na přeložení do Brna to stále nestačí. Pašeráci se Zahálkovi pomstí - vážně ho v lese postřelí a on spadne do strže. Zahálka je odvezen do brněnské nemocnice, protože jeho zranění jsou velmi vážná. Druhý příběh v tomto dílu je pátráním brněnských četníků po tajemném vrahovi - stepaři, který při útěku zanechá jedinou stopu - skleněnou oční protézu. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mne vyborny dil. Odpocinuti se od manzelskych pseudotrablu vrchniho Arazima bylo osvezujici, kriminalni linka zajimava. V podstate cely dil jsem skoro nemel namitek, ok, sice predstava, jak vrah zapomina sklenene oko v nadobce se svecenou vodou, byla  namahava na fantazii, ale budiz, to by se jeste dalo prejit, cetnici proste nejakou podivnou neurcitou stopu potrebovali, ze, tak jim ji scenarista poskytl. Avsak ke konci dilu se objevily dva velke preslapy, nad kterymi uz privrit sklenenku neslo. Pritomnost Ptaka na miste strelby na Zahalku byla nejak az moc nahodna a pomoc toulaveho psa tahala nucenosti za oci. Videl vubec Ptak toho psa ve spolecnosti se Zahalkou? Ocividne si scenarista nevedel se scenou rady, tak vycaroval kouzelneho psa a povolal strazmistra Nahodoujdukolem. A ten vrhac nozu jako dny nedelal nic jinehi nez cekal v koupelne na cetniky? Nebo nejakym zahadnym zpusobem dopredu vedel, ze zrivna v ten cas tam vtrhnou? A meli vubec cetnici povoleni tam vrazit jako zasahovka? Skoda zaveru, ubral kyticku. Za mne vybornych vysokych 75 proc ()

ondrula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelně nepovedený díl. Herecké výkony některých vedlejších postav - zvláště pak pašeráků a také vrhače nožů - jsou tak neumětelské, naivní a neuvěřitelné, že jsem nevěřil vlastním očím. Postava strážmistra Zahálky taky není zrovna persóna, která by byla natolik zajímavá, aby si zasluhovala hlavní roli a velitel Pták, to je snad nějaký rozeřvaný ochotník. Vyšetřování obou zločinů je samo o sobě tak pitomé, že ani nestojí za řeč. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výrazně průměrný díl s dvěma případy vražd a s důrazem na Zahálku. Osobní život četníků se tentokrát vůbec neřeší, hlavně se pátrá a ukazují se charaktery zločinců. Slabší díl. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je presne TÁ atmosféra a štýl, ktoré mám na Četníckych humoreskách rád. Je tu síce vražda, ale aj tak sa to celé nesie v príjemne oddychovom a sympatickom duchu. Čo je možno zvláštne, čudné a zvrátené, ale funguje to. Všetky tie postavy, vzťahy a dialógy sú veľmi feel good. Zahálku som nikdy moc nemusel, ale tak zas súhlasím, je to "ne ušlechtilý vlčák, ale takový ten pouliční voříšek, který by za vás život položil". ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filmový větrný mlýn se nachází ve Chvalkovicích. Jedenáct metrů vysoký mlýn z roku 1873 osazený šindelovou střechou patří mezi nejvýraznější dominanty krajiny. Na počátku 20. století mlýn prošel technickými úpravami. Během druhé světové války byl provoz zakázán, po válce již neobnoven. V současné době je mlýn využíván k soukromým účelům. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (6)

  • Denny Ratajský hraje pachatele a stepaře Pichlera. Profesí je mimo jiné právě i stepař. (sator)
  • Když jde Frantova maminka za Arazímem a on ji vyzve si sednout, mihne se v horní části záběru mikrofon. (johnnymay)
  • V příběhu se na chvilku objeví mladý optik a básník představený jako Ivan Blatný (Jan Jakubec). Ivan Blatný byl brněnský básník. Zdědil optickou firmu po dědečkovi, ale celý život se potýkal s psychickými problémy. Zemřel v Británii. (sator)

Reklama

Reklama