Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ohrožení života se ocitne sám Arazím, když vypátrá vraha politického uprchlíka a ukryje korunního svědka tohoto činu. V podstatě idylická doba, kterou jsme prostřednictvím četníků ze seriálu Četnické humoresky mohli letošní rok opět sledovat, se pomalu chýlí ke konci stejně, jako se v našem vyprávění blíží tragický konec tak zvané I. republiky. Společenské dění samozřejmě zasáhne i do života našich hrdinů a jak už to tak v podobných pohnutých dobách bývá, nemilosrdně odhalí i jejich charaktery. I díky tomu se tedy může stát, že když vrchní strážmistr Arazím vypátrá, kdo je vrahem politického uprchlíka z Třetí říše Wolfganga Reznicka a navíc ukryje i jediného svědka vraždy, je najednou on sám další možnou obětí. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No vida, jeden Kugel a hned to má říz. Ještě osekat ty otravné vztahové peripetie, podělaný vztahy a svět, kdy dva lidé jdoucí vedle sebe znamenají automaticky nevěru (koho tohle napadlo?). Nebýt té melodramatické červené knihovny, mohlo to pátrání být delší a napínavější. Přestřelka v Rosa coeli pěkná, tahle akcička četnictvu slušela. Jeden z těch lepších dílů. A Sláveček byl fakt hrozně nesympatický trouba.... ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začíná jít do tuhého, fašisté se hlásí o slovo i na Moravě a četníkům přestává být do smíchu. Sledujeme případ vraždy, dcera Arazíma se má rozvádět a přitom začne rodit, Sláva Jiroušek se zaplete do případu s němci tak nešťastně, že je nucen k odchodu z četnictva, k čemuž nedojde díky jeho úmrtí, .... a spoustu dalších krátkých dějových linek můžeme v tomto díle sledovat. Tíha doby doléhá v náladě i na tento díl, přesto jde o díl kvalitativně vysoce na úrovni. PS: potěší účast herců Slováckého divadla v Uherském Hradišti Tomáše Šulaje v ústřední roli padoucha a Kamila Pulce v roli četníka převážejícího Šulaje jako vězně ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konspirativní schůzka s vrahem proběhla u kláštera Rosa Coeli v Dolních Kounicích. Objekty vězení jsou Květná zahrada Kroměříž a bývalý skutečný justiční palác s věznicí na adrese Všehrdova 267 v Uherském Hradišti. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti těm několika předchozím dílům je tenhle konečnou tečkou za poetickou a humornou řadou četnických případů. Akce, nacistické pletichy a smrt zcela otočí poklidný život pátračky. Vztah Bédi a Klaudie a další osobní příběhy jen maličko naruší drsnou dějovou linii příběhu kdy první republika pomalu směřuje ke konci a s ní i veselé příběhy krádeží slepic, vesnických bláznů a krádeží úlů. ()

Reklama

Reklama