Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 26
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Recenze (581)

xmy 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší český popřevratový seriál. Brněnská pátračka má skvělé genuis loci, ono celé meziválečné období je zde velmi dobře zpracované. Též spousta skvělých postav, hlášek a samozřejmě výborná režie. Arazím, Arazím, vejdu do tmy narazím. :) ()

montongery 

všechny recenze uživatele

Za mě nejhezčí televizní zpracování První republiky, kde na prvním místě vévodí skvělé kulisy, rekvizity a dobová atmosféra. Samotné detektivní příběhy, které jsou někdy více (naštěstí převážně více) a někdy méně podařené, považuji až za druhořadé. Ale i jejich atmosféra a napínavost se podaří většinou skvěle a někdy až morbidně vykreslit a z nějakých dílů jsem doopravdy párkrát nespal. Už z toho a z názvu seriálu je vidět, že seriál mixuje humor s vážnými společenskými tématy tehdejší doby, což se mu vede doopravdy skvěle. Tohle geniálně graduje třetí sérií, kdy se z pozadí nenápadně dostává čím dál tím více do fyzického popředí hrozba nacistického Německa a následné okupace. A to vše v podání skvělé party, v čele se skvělým Töpferem a Trojanem, která si správností, humornými anekdotami a chemií, která mezi nimi funguje, nezadá ani s Rychlými šípy. ()

Denny 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z povedených seriálů, který je prošpikován humorem, což mu dává úplně jiný ráz, než u jiných filmů či seriálů z podobné oblasti. Je to odlehčené a v podstatě je to téměř komedie. ()

Besyn 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru nejlepší a nejstylovější český seriál,co tu po revoluci vznikl.Skvělí herci,skvělá atmosféra,v drtivé většině i skvělé epizody.Na čtvrtek večer vskutku bezkonkurenční. ()

Raaavenek 

všechny recenze uživatele

A clovek si myslel ze kvalitni cesky serial je jen utopie... vrele dekuji panum z brnenskeho studia CT ze me touto perlou vyvedli z omylu. ()

analog 

všechny recenze uživatele

Príbehy,ktor.námet mala "na svedomí"Pavlina Moskalyková solo sú o poznanie rozvláčnejšie a oničomnejšie.Práve prteto dávam***Re:golfista-Zahálka tiež nie je najhorší:-) ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Váhala jsem mezi 4 a 5 hvězdami. Nakonec jsem dala pět, řečeno procenty 85. Seriál je velmi povedený a ačkoli tam jsou kvalitativní rozdíly mezi jednotlivými díly či sériemi, celková atmosféra je vynikající a neopakovatelná. Je radost se dívat na ty naše "zaprděné" četníky. Kromě kriminálních případů vážných či nevážných zde můžeme sledovat i příběhy z osobního života těchto strážců zákona. Především osud hlavních protagonistů Karla a Ludmilky je velmi poutavý a až do dvou třetin seriálu není jasné, jak to s nimi dopadne. Ale i příběhy těch ostatních stojí za povšimnutí. V první sérii to je vztah Andělky a Toníčka s tragickým koncem, v druhé pak Karlička se svým synkem či Béďa a Klaudie. Ve třetí sérii se to už trochu rozmělnilo. I přesto oceňuji propracovanost prvorepublikové amosféry buď na četnické stanici, ve městě, na vesnici či v lázních. Moc dobře se na to dívá. Spolu se seriálem "Bylo nás pět" řadím "Četnické humoresky" mezi nejlepší porevoluční seriály. ()

salamandrr

všechny recenze uživatele

Náhodou sem tohle otevřel a vzpomněl si, že sem na to koukal když nebylo v tý kouzelný skříňce s hejbajícíma se panáčkama na cou koukat...musim uznat, že mě to vcelku bavilo a chtěl jsem vidět jak budou osudy místních četníků pokračovat. BTW...tady snad hrálo ví herců než v přátelích+simpsnech+Uvolněte se prosím dohromady 8) (já sem takovej hňup! já tady napíšu komentář ve stylu, kterej nesnášim a ještě si okomentuju vlastní komentář->jsem zoufalec, tak aspoň smažu hodnocení ať můžu dělat, jakože sem nad věcí8( ) ()

Mr.FreeZer 

všechny recenze uživatele

Velmi nápaditý a dobře natočený seriál o četnictvu. První série je bezkonkurenční, ale i ostatní dvě jsou povedené. Velký podíl určitě patří Antonínu Moskalykovi a samozřejmě hercům. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Četnické humoresky jsem vždy řadil k seriálům se všemi nej... . I vážné téma boje se zločinem všeho druhu, lze pojmout humoreskovou formou, samozřejmě obsahuje i "prohry" hrdinů .... ČT seriál opakuje, přemýšlím, zda mám hodnotit jednotlivé díly zvlášť ?? ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Četnické humoresky navazují jak námětem, tak kvalitou na takové seriály jako byli Hříšní lidé a Panoptikum města pražského. Kvalitní režie, kvalitní scénář podpořený skvělými hereckými výkony většiny herců. Pan Moskalyk byl v tomto ohledu geniální podobně jako Jiří Sequens. Celé zasazeno do doby kdy nebe bylo modřejší, sníh bělejší, peníze byly kryty zlatem a láska ještě hory přenášela :) ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

První dvě série vynikající, v té třetí pár dílů trošku pokulhává, ale pořád je to velice humorné. Díky moc panu Moskalykovi za tento seriál. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Totálně mimo můj zájem, několik dílů viděno a všechny obklopuje nuda. Edit o pár dílů později: Taková bezbřehá nuda to není, v dobré frekvenci se hláškuje, občas velmi vtipně, takže hodnocení zvedám tak na 45%. ()

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama