Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 19
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Recenze (582)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

39/39 Na poměry českého seriálového písečku na přelomu století velice vydařená záležitost. Bohužel produkující poměrně zbytečné mánie kolem Trojana a Antalové. Ze zpětného hlediska ale naštěstí toto už pominulo a zůstalo jen to dobré. Co zůstalo, je chaos na knižním a DVD trhu. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po re-zhlédnutí je jasný, že nejvíc se mi líbily díly úplně první, když se ještě přes celej díl neřešily furt nějaký baby a vdavky, jen sem tam krátkej závan šarmu v podobě Ludmily nebo příjemně obyčejný lásky Toníčka a Anděly. Postupně ale vztahová linka začala potlačovat tu původní - kriminálka říznutá trochou humoru - no a to byla ta chvíle, kdy to začalo jít do kopru. Třeba taková Šiktancová, posedlá touhou furt někoho vdávat a ženit a ty její neustálý kecy "Kdy bude veselka?" "To jste se poškorpili?" "Možná potřebuje trochu popostrčit." "No tak mu do toho sňatku zase trochu pomůžeme." Ty jo, co to je za divnou úchylku? Ať si hledí svýho Šiktance a furt ostatní neotravuje těmahle kydama! Dále nastavovaná kaše v podobě vztahu Ludmily a Arazíma, lehkost a styl z první série vzal roha a zbyla jen obyčejná telenovelní upatlanost. A ten ultra-trapnej prstýnek s věnováním tomu narazil korunu. Šafránková po většinu času nesympatická - a to je co říct - Arazím jednu dobu přímo na odstřel, nějak jsem nežrala jeho přerody ze žlučovitýho chlapa, co furt jen nadává a řve, do podoby hodnýho taťky, co dělá mentora malýmu Ondrovi, nejdřív si Ludmilu strašně chce vzít, v dalším díle o ní nezavadí pohledem, ten člověk asi taky není úplně normální. Kór tady je teda rozdíl mezi sériema ohromnej. Naštěstí herci hodně zachraňujou, všichni četníci i ostatní vedlejší role, parádní výprava i hudba, zajímavý kriminální zápletky i fajn dobová atmosféra. Humor, hlavně ze začátku, je povedenej, nevtíravej. Vypíchnout zaslouží Trojan, z ostatních četníků se mi nejvíc líbil Junák a Pardus a dobře se se svou rolí popral Hartl. Obecně platí, že díly, kde se neřeší primárně navracející se manželé, protahovaný požádání o ruku nebo kecy o svatbě jsou většinou výborný. Škoda no, že se to tak zkazilo. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se porevolučním českým seriálům bránil a "Četnickým humoreskám" zvlášť - období první republiky mě víc než nezajímá...Začal jsem je sledovat z programové nouze (díky TV Nova a TV Prima za vaše reality shows!) a nestačil se divit. Příběhy četnické pátrací stanice v mile odlehčené atmosféře jsou totiž založeny na kvalitně napsaných scénářích bez zbytečných kudrlinek, ale s vtipem a nadhledem. Když k tomu připočtu trefné propletence vztahů, výtečnou dvojici Arazím - Jarý a osvěžující ženský prvek spolu s mnoha uvěřitelnými lidskými dramaty, vychází mi z "Četnických humoresek" jeden z nejlepších českých seriálů vůbec. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zrovnávať tento nedopečený televízny produkt s takmer kultovým seriálom "Hříšny lidé mesta pražského" sa mi vidí nevhodné. Kvalitatívne sa jedná o priepastný rozdiel. "Četnícke humoresky" sa mi nezdali nijak humorné, ani zaujímavé. Skôr naopak. Epizódy sú nudné, scénaristicky zle spracované, kamera i réžia pôsobia mimoriadne lacným dojmom. O nejakej dobovej atmosfére nemôže byť ani reči. Ku tomu velice nevyvážené herecké výkony, vrátane tých hlavných. Pravda, od Tomáša Topfera, Zdeňka Junáka alebo Frantu Švihlíka som nečakal žiadne zázraky, ale napríklad taký Ivan Trojan ma sklamal na plnej čiare. Ešte nikdy som ho nevidel tak strašne zle hrať. ** ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Skvěle! I u nás se zjevil výtečný seriál, ani moc nepřekvapí, že dobový, pravda, že někdy až moc tlačí na pilu v oblasti politické a trošku nám tu první republiku glorifikuje. Ovšem vrcholem jsou jednotlivé kriminální případy, ať už ty "malé", nebo Velké a hlavně skvělé postavy, od Bédi přes Éterickou Andělku až po Zahálku . U třetí série bohužel došlo k poklesu kvality z jediného důvodu - už to není v první řadě o detektivních případech a o osudech hrdinů v rovině druhé - ale naopak a to nefunguje, poslední díl se pak alespoň snaží předvedené napravit. Škoda, že chybí doslov o osudech hrdinů za války, jako např. tv film o Béďovi a Arazimovi by vůbec nebyl k zahození. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Prvni serie byl opravdu vytecna a herecke vykony jeste usly - dalsi dotacene dily ovsem jiz zabredly do podprumeru, ze ktereho se nevyhrabaly. Straslive prehravani, utapeni se v lidovosti a ztrata tvurci invence udelali z poslednich dilu potouhcle taskarice. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Bývalo to dobré, ale pan Moskalyk a jeho dcera se již trochu postupem času zkazili a neblahá smrt velkého režiséra dala podnět logicky pro vznik jen horšího pokračování.. ()

Ernia 

všechny recenze uživatele

jeden z mála seriálů, u kterého se sejdeme celá rodina a celá rodina se perfektně baví. Rodiče, já i mladší sestra.Ale všichni se shodneme, že ty nejnovější díly - už to není ono. Ale jinak perfektní zábava na páteční večery strávené s Českou televizí. Dobrovolně. edit: taťka prý nesouhlasí s tím, že starší díly jsou lepší ()

Nikon 

všechny recenze uživatele

Zatímco mezi první a druhou sérií nebylo výrazných rozdílů, vynuceným příchodem nové režisérky je rozdíl velmi znatelný. Laskavý humor prvních dílů se najednou přibližuje tomu, který tak dobře známe ze seriálů našich komerčních stanic. I herci, ač stejní, nepodávají ani zdaleka tak uvolněné výkony jako pod panem Moskalykem. .... Hodnocení zatím neměním, protože byly odvysílány jen dva díly třetí série, ale pokud to půjde tímhle směrem, stálo by za úvahu zadat novou sérii jako nový titul na csfd..... ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Klasika české seriálové tvorby. Dobré a sympatické herecké obsazení, zajímavé případy a vtipné situace. Ráda se vždy podívám znovu a znovu. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ČH je přesně ten počin, který nám vyrábí lenošné diváky. Tedy v tom, že rádius jeho dopadu zabírá snad všechny věkové škatule, pohlaví, charaktery atd. Od diváka se očekává jediné - že zapne tu otravnou bedničku na čudlik. A odměnou je mu nenáročně naservírované nejméně desetichodové menu. Je tu prostě všechno - romantika, nějaké to lehoulinké napětí, vztahové problémy, červená knihovna, závan krimi, naprosto tendenčně pojaté charaktery mužů a žen, je tu humor a samozřejmě část diváctva si také zapláče. Je tu VŠE, rodinný seriál all inclusive! A protože seriál od diváka očekává jen to, že se bude bavit, vše je tu proto dokonale vyhraněné, vyhrocené, vypointované, prokalkulované, co scéna, to přesně tvarovaná faceta. Normálně by výše uvedené řádky stačily na hodnocení "odpad", JENŽE - Četnické humoresky jsou tak nesnesitelně příjemné, vlídné a pohodové, zahrané sympatickými herci jak v hlavních, tak vedlejších rolích, že chtě nechtě musíte přimhouřit oči a dívat se. Přirovnal bych to k posezení s přáteli, kteří sice stejně plkají o ničem, ale čas příjemně ubíhá a člověk vypne mozkový velín. Závěrem shrnu takto: je-li libo chutná večeřička, kterou jste sice jedli mnohokrát, ale stejně si pošmáknete, pak servírujte na stůl! ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Klasický český seriál se skvělou znělkou, zajímavými kriminálními případy a perfektními herci (Töpfer, Trojan, Kostka, Junák, Zindulka, Elsnerová...). Nové série mi nevadily, ale není nad ty staré - mohu je vidět desetkrát a stejně se mi nepřestanou líbit... A mezi námi - Arazim je fajn, ale Béďa je Béďa.;-) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Známý seriál, který někdy pobaví, někdy nudí, někdy zaujme a někdy i vůbec nezaujme. Takže ve výsledku je to naprosto čistý průměr. Herecké obsazení a jejich výkony herců jsou dobré, ale to není vše. 50% = *** ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Otřesné. Už ta první epizoda o ukradených slepicích, fakt psala. A ta amatérská režie za korunu, fakt bomba. Herci taky výborní v těch brněnských kulisách za dvě koruny. Proč se toto musí točit. Kam se poděly dobré seriály. Neplatím koncesionářské poplatky. Nemíním dávat peníze za toto. Mně je úplně špatně se podívat jen na ty titulky podkreslené ultra stupid hudbou. A taky nevím, proč se hlavní postava jmenuje Arazím, to je turek, nebo co to je za piču?! Zkuste ještě někdy pípnout a poslat dopis, že neplatím koncesionářské poplatky, tak vám z těch Kavčích hor udělám kůlničku na dříví! ()

johnys 

všechny recenze uživatele

První série byla vynikající, pak už tomu začínalo mírně cosi chybět. Největším kladem byla rozhodně poctivá režie precízního Moskalyka, který nic neošidil. Seriálu dal punc nejvyšší kvality a zábavy Ivan Trojan, v první řadě ještě jako filmově neobsazovaný herec. I na tehdy neokoukanou Antalovou se dalo dívat. Legendární jsou taktéž kostýmy tohoto díla. Za poznámku stojí i epizodní role kontrolora, kterou bravurně odehrál Václav Postránecký. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Nejlepší český detektivní seriál, ovšem bez Trojana by to nebylo ono. Každý díl má něco do sebe a já ráda sleduju každý jejich krok. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Četnické humoresky patří tradičně k tomu vůbec nejlepšímu, co naše televizní stanice nabízejí. Mimo jiné skvěle obsazené (krom dua Trojan - Töpfer a dalších se v epizodních rolích vystřídají snad všichni čeští herci), dobře napsané, krásně oděné a v neposlední řadě vtipné... 90% (1. série - 100%, 2.série - 100%, 3. série - 60%) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kvalitní český seriál o našich policistech ve 30. letech. O srandu není nouze. Většinou ji obstarává dvojice praporčík Jarý a nadstážmistr Arazím. "Arazím, Arazím, jdu po tmě a narazím." :D ()

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama