Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 23
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Recenze (582)

VoHe 

všechny recenze uživatele

Není lepšího seriálu. Když jsem měl zakázanou televizi, tak jsem skoro brečel, že se nemůžu dívat na Četnické Humoresky. To vypovídá za vše... ()

heylinn 

všechny recenze uživatele

Dokonalé pondělní večery kdy jsme se na tento seriál dívali s tátou.Oba jsme nahlas přemýšleli,jak to asi zase dopadne....napětí celkem dobré,herci....nejlepší,ale nejdůležitější je výborná režie.Pana Moskalyka si moc vážím. ()

zoruska127 

všechny recenze uživatele

Český seriál s výborným hereckým obsazením, který mám ráda především pro jeho nenucenost a dobové zařazení. Četníci tu nejsou jen kolegové, ale kamarádi. Nenahlíží se na ně jako na bohy, kteří cokoli vyřeší, ale jsou to lidé, kteří mají také své vlastní problémy. Nádherná atmosféra a dobové kostýmy mu jen přidávají na kráse ()

tomuleee 

všechny recenze uživatele

Tak po mnoha letech sem díky své nemoci shlédnul celý seriál v kuse (ještě že se si kdysi dávno prozíravě kupoval DVD která vycházela v trafice). A musím říci že paráda. Neustále pošťuchování praporčíka Arazíma a štábního Jarého to sem v novodobé historii projektů České televize nikde neviděl. Celý seriál je prostě unikum a je jen dobře že něco takového vzniklo. Alena Antalová se mi zde líbí více než v provařeném projektu Pojišťovna štěstí. Celý seriál je prostě úžasnej. Hodnotím ho jako celek i když je pravda že díly které dodělávala Pavlína Moskalyková měli kolísavou kvalitu. Nejvíc si mě ale získali zvířecí herci Kikina a Argo ( když jej probodli v jednom díle kde přišel o pánička tak to sem řval jako malej). Tento seriál bez mrknutí oka řadím k takovým velikánům jako jsou projekty Hříšní lidé města pražského, 30 případů majora Zemana a podobných v době komunistické vzniklých projektů. Kriminálky ale nám v celé historii naší kinematografie šli moc dobře a je dobře že tento seriál vzniknul. 100% za tuto klasiku na kterou se vždy rád jednou ročně podívám ()

Aenstus 

všechny recenze uživatele

Podle mého nejlepší český krimiseriál s perfektními kostými, hudbou, hereckými výkony, ale i režie a scénáře. Dá se na to koukat když je vám deset, třicet i sedmdesát. Pro mě to má každopádně své kouzlo. ()

Ware 

všechny recenze uživatele

TV seriál, ktorý ťahá najmä dvojica TT, teda Topfer a Trojan. Seriál stavia najmä na humor, ale zároveň nechýba občas aj napätie a pekne vygradované situácie **** ()

Kosir 

všechny recenze uživatele

Četníci mají chytlavý štych na který si divák rychle zvykne. Zcela jistě to není náročné dílo, která by uchvacovalo kamerou, střihem, výkony herců, nicméně splní to, pro co bylo vytvořeno. Přitom ale o profesionalitě tvůrců není pochyb, řemeslo zvládají. Seriál pobaví, aniž by urazil, a přitom vytvoří atmosféru jakoby první republiky. To mnohé láká. Kdo si chce odfrkhnout po celodenní robotě a přitom klidně spát, tak ať se dívá. Usne v klidu, i když se na prahu smrti ocitně německý ovčák Argo. ()

Peregrina 

všechny recenze uživatele

jsem asi jediná, které příjde Arazím v podání Tomáše T. jako namyšlený, nafoukaný a protivný blb? Nic to nemění na tom, že humoresky jsem si zamilovala. Ale prostě Topfera nemusím jednak jako reálného člověka, jednak jako Arazíma. V každém díle je povýšený, protivný jako činže, odsekává, uráží..ímrvére panovačný, nafoukaný, odměřený, vzteklý, zamračený...divím se, že spoluherci ho pořád dávají na piedestal "super chlapa"...to mi v Humoreskách opravdu vadí. Jinak ty příběhy miluji, krásné kostýmy i dobové reálie...bez chybičky. Jen ten Arazím - proč ho všichni tak vychvalují? Vždyť se po celý seriál chová jako arogantní hovado :-) ()

Evziiik 

všechny recenze uživatele

Výborný oddechový český seriál s dobrým hereckým obsazením. Ivana Trojana v roli Bédi jsem si opravdu zamilovala. Některé díly jsou sice slabší, zvláště ty novější, ale to nic nemění na tom, že humoresky jsou jedním z mých nejoblíbenějších českých seriálů. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Četnické humoresky jsou inspirovány autentickými případy a osudy mužů v typické výstroji a výzbroji. Seriál ve své žánrové poloze doslova objevuje dosud velmi řídce nebo jednostranně mapované prostředí a mechanismy četnictva. Právě detailní zájem odborného poradce (a autora námětu) mjr. Michala Dlouhého o tuto problematiku byl duchovním impulsem ke vzniku projektu. ()

rainbof 

všechny recenze uživatele

důstojný pokračovatel festovních kriminálek od moskalyka. Je vidět že řemeslo není snadné po jeho smrti v druhé řadě převzala práci jeho žena a s vypětím sil humoresky dotočili. Bohužel je vidět jak Pavlína Moskalyková necitlivě vypíchla osobní rovinu (která mimochodem je vlastně celkem dramatická) oproti původnímu tématu a tak se nám z posledních dílů stala tak trošku mýdlová opera. Nic to však nemění na tom že seriál je to dobrý a první řada má švih. Přirovnal bych první sérii kvalitou k dobrodružství kriminalistiky. ()

nemkatuli 

všechny recenze uživatele

Se vtipem a příjemnou dobovou atmosférou natočené, starší díly o něco lepší než nová série. Humoresky mám moc ráda a nejen poslední dobou tak nějak patří ke koloritu příjemně ztráveného večera. ()

dr_drep 

všechny recenze uživatele

První řada ujde ***, druhá řada bohužel o dost slabší *, třetí řada fraška, hvězda pouze za mého oblíbence Erička ;) ()

Aimeel 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů všech dob. Teda alespoň podle mě. Arazím s hubou dokořán, absolutně neměl chybu, ostatní členové pátračky jako třeba Jarý, Amrož, Němec a ostatní... prostě úžasné. Pan Moskalyk a jeho dcera, která to po něm převzala, to zvládly výborně. K tomuhle seriálu nemám opravdu co říct, ale sklaním poklonu. ()

SONNY07 

všechny recenze uživatele

Moskalyk vytvořil velmi kvalitní seriál a megekvalitním obsazením !!! Pravděpodobně, svou cenu to má i proto, že se to odehrává v Brně a okolí a bylo využito kvalitních brněnských herců, jako pana Junáka a samozřejmě dalších. Určitě kvalitní seriál i zábava, asi nejlepší od dob Dietla. ()

Josef.Svejk 

všechny recenze uživatele

Nezažil jsem První Republiku, ale tenhle seriál mi ji tuším přiblížil nejlépe. Po normalizačním odpadu, který vyzdvihoval vždy všechno negativní, má člověk pocit, že Četnické Humoresky tehdejší život líčí férově. Smutné ale je, že od začátku víme, kam to všechno koncem 30. let spělo. Otázka je jak by lidé jako Arazim a Jarý přežili za nacistů a posléze za komunistů. ()

Jeesterka 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál odpovídající českému smyslu pro humor. Všechny postavy jsou velice charakterní: Karel Arazím (Tomáš Töpfer) - cholerik a sukničkář, ale zároveň poctivý a férový chlap; Bedřich Jarý (Ivan Trojan) - hrdina i ňouma v jednom; Ludmila Horká/Arazímová (Alena Antalová) - žárlivá a s vlastní hlavou a mnoho dalších. V první sérii řeší pátračka spíše banalní případy, které jsou však o to více naplněné humorem. Ve třetí sérii už je celá atmosféra vážnější (díky politické situaci) a humor se poněkud vytrácí, což je trochu škoda. ()

Sandai 

všechny recenze uživatele

V našem malém zahnívajícím rybníčku se našla perla. A co víc, ikdyž je to kriminálka tak se obejde bez střílení, výbuchů a šílených honiček. Zato je plná humoru a obyčejné lidskosti. ()

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama