Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 20
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele honajz k tomuto seriálu (2)

Poklad (2007) (S03E04) 

Indiana Jones na židovsko československý způsob. S Vaculíkem jako echt rabínem. :-) Vetchý hraje úplného dementa (jako by přehrával i své běžné standardy), proč skočila ta ženská do studny je zcela k nepochopení, že se tam udržela skoro celý den, je úsměvné, jak všichni chodí kolem a ne a ne ji najít nebo slyšet, to už působí časem jako naschvál, no a četníci tady jsou fakt jen do počtu, aby se neřeklo. ()

Dědic (2007) (S03E05) 

Tenhle díl je takový chaotický jak stylem vyprávění, nedořečeností, dramaturgickou nevyvážeností, a nakonec je i těžce amorální. Jako fakt mám brát jako dobrý konec, že nějaká rozhoďnožka připravila tři chlapy o život (u jednoho nevíme, jestli se po těžké fraktuře lebky vůbec uzdraví, ostatní umřou) a ještě pro sebe a svého parchanta (to není nadávka, ale běžně užívané označení pro nemanželské dítě) zdědí grunt? Takže holka si užila, chlapi se kvůli ní navzájem pozabíjeli, a ona shrábne jackpot, vyzpovídá se a je v pohodě? A jak jsem psal - není dořečena linie s hospodářem, který má těžké poškození hlavy a mozku, scény se Skrčílkem nemají pointu, a ostatně do ztracena vyšumí i to hromadné znásilnění chlapa. (Btw, nepochopil jsem, proč tak hezké holky měly potřebu ojet zrovna tohohle dlouhána, to v dědině jiní nadržení chlapi nebyli?) A přijde mi, že byrokrata při vyšetřování šlo využít daleko líp a víc, ostatně na tom stojí hodně filmů o snaživých nováčcích s jen nabiflovanou teorií, ale bez jakékoliv praxe v reálu. ()

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama