Reklama

Reklama

Četnické humoresky - Série 1

(série)
Česko, 2001, 16 h 28 min (Minutáž: 70–89 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Ivan Trojan, Petr Kostka, Stanislav Zindulka, Zdeněk Junák, Erik Pardus, Andrea Elsnerová, Alena Antalová, Zdena Herfortová, Marián Labuda st. (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Brněnská četnická pátrací stanice, předchůdkyně dnešní kriminální služby, řeší závažné i banální, tragické i směšné kriminální delikty. Četníky čeká objasnění zmizení doktora Lukašíka, nadšeného speleologa a bonvivána v jednom, vypátrání zloděje úlů svérázné paní Menšíkové, odhalení vraha manželky velkouzenáře a další zločiny inspirované skutečnými případy z doby první republiky. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mně osobně nejlepší série, která těží z okoukaných tváří, zajímavých příběhů a dobrých filmařských postupů. Sledujeme příběhy pátračky, která přijde o jednoho ze svých členů, je nahrazen novým, Arazím se srovnává s láskou k Ludmile a politické případu tu ještě nehrají vůbec žádnou roli. ()

Reklama

swinevenca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Středo-vysokoškolské terno, které teď s odstupem žádným ternem není. Není to žádná kriminálka, je to často přehrávaný a pohybově úplně debilně aranžovaný (viz. Toníček), ale Trojan, jakš takš Topfer, spousta známých herců v epizodních rolích i brněnské lokace pobaví. Sečteno a podtrženo: K žehlení dobrý. ()

Galerie (264)

Zajímavosti (48)

  • Při scénách odehrávajících se v kaštanové aleji na zámku v Oslavanech jde vidět německý bunkr vybudovaný během druhé světové války. Děj seriálu se přitom odehrává v meziválečném období během třicátých let. (Koocik)
  • Natáčelo se v obci Velké Tresné a v Prudké u Doubravníka. (M.B)
  • Ve chvíli, kdy probíhá rekonstrukce na místě vraždy, se v horní části obrazovky na několik vteřin objeví chlupatý kryt mikrofonu proti větru. (HonzaR.)

Reklama

Reklama