Reklama

Reklama

Recenze (20)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodně zdařilá ruská variace na From Hell a jiné podobné filmy ze starého zamlženého Londýna, tentokrát ze starého zamlženého Petrohradu. Poutavý detektivní příběh s mysteriózním nádechem, bohatá výprava a vysoce estetický vizuál (bohužel zatím nemůžu nikde najít, kde se točilo), temný a místy nečekaně drsný děj (inu Rusové), zajímavé skákání z ruštiny do angličtiny a naopak... Jen ten samotný závěr mě překvapil svou nenápaditostí (SPOILER): Tajemná a démonická postava vraha je nakonec zklamáním (celou dobu jsem si říkal, že takhle banální a předvídatelné to snad nebude, ale bylo), no a taky mě nemile překvapilo nedotažení nakousnuté vedlejší linie se zmrtvýchvstalou dcerkou. Ale vidím teď, že jsem viděl nějakou kratší verzi (1:31:53), zkusím se poohlédnout po nějaké té údajné delší, zde avizované. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušná Ruská Krimi z konce 19. století na styl Sherlocka Holmese. V Petersburgu se strhne série rituálních vražd, kde vrah zabíjí oběti dle Elementů a zohavená ženská těla se povalují v temných ulicích. Film má pěkně syrovou atmosféru, hezký vizuál, zajímavé hrdiny i dostatečnou porci násilí, aby mě nestihl nudit. Jako plus potěší, že jsem vraha nedokázal uhádnout. Fanoušci temných a brutálních detektivek by mohli dát filmu šanci. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ani takmer dokonalá výprava nezachráni tento pomerne odľahčený, na spôsobom “S.H.” podaný krimi príbeh. Dôvod je prostý. Sám príbeh je prostý, no čo je horšie, je doslova nezaujímavo podaný. Je to ako lacná čokoláda v dokonalom obale od bonboniéry. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Áno, pripomínalo to trocha Sherlocka Holmesa, aj keď ten príbeh a krimi vyšetrovanie nebolo tak zaujímavé. No snímok sa pýši prenádhernou dobovou atmosférou a výbornou kamerou zameranou na detaily. Aj výprava bola pekná. Spokojnosť. Nadpriemer. 75/100 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film v Rusku nebyl moc úspěšný. Jakoby tvůrci lidem řekli "chtěli jste více humoru, temna a mystiky? Tady máte a udavte se!" . To ale nezachrání slabou detektivní linku. Zdá se , že hlavním cílem filmu je ukázat atmosféru Petrohradu plnou mystiky a tajemství. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný ruský film. Do hlavního temného tématu se tvůrci snímku pokusili (a za mě vcelku úspěšně) prostřednictvím vypravěče vnést i nějaké ty humory. Nedívalo se mi na tuhle záležitost vůbec špatně a rád bych jí ještě jednu hvězdičku přidal, ale nedalo se. Měl jsem totiž pocit, že se scénárista ve vší té mystice místy ztrácel, vyšetřování série vražd pak vyznívalo krajně nepravděpodobně (chvílemi až blbě), a to byla docela škoda, protože se tu dalo dosáhnout mnohem lepšího výsledku. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Petrohradský policejní vyšetřovatel pátrá po pachateli rituálních vražd a na pomoc si bere Angličanku, která ve městě vystupuje coby médium. Vedle obvyklých potíží musí překonat i skepsi, kterou pociťuje vůči existenci nadpřirozena. Vizuální stránka věci je hezká, dobová atmosféra je charakteristická pro holmesovské příběhy, což mi sedělo a konečně sympatičtí mi byli i herci. Je prostě vidět, že na to pár rublů padlo. Nicméně celkově se jedná o líbivě natočené klišé plné motivů i scén, které jste už zaručeně někdy někde viděli. Každopádně nenudil jsem se a tom to je. 60% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dalo velkou práci stáhnout jelikož jsou venku i verze co mají 94 minut a Imdb uvádí dokonce i 99 minut naopak žádná verze co se uvádí zde 131 minut neexistuje. Bohužel se jedná o nudnou záležitost o někom kdo vraždí v Petrohradu ženské a jednoho chlápka pro satanský rituál a snaží se ho zastavit jeden inspektor a jeden jeho pomocník a občas jim poradí jakási vědma co ani vědma není. Chybí tomu napětí uvěřitelnost a kromě té vědmy i sympatické postavy jelikož, když hlavní inspektor hned v 1 scéně málem umře moc fandit mu asi nebudete naopak si řeknete co to je za žebráka a scéna kdy jede na kočáru a cca po 5 minutách spadne jeho postavu ještě dorazí. Vraždy to taky nezachrání a pointa s vrahem je taková vytáhnutá na poslední chvílu, aby tam bylo něco překvapivého. Pusťte si radši jakýkoliv film s Jackem Rozparovačem a neztrácejte s tímhle čas opravdu není o co stát. ()

Sayge 

všechny recenze uživatele

Ruský Sherlock Holmes? Well yes, but actually no... Film se zaměřuje na Petersburg koncem 19. století, kde se zrovna začaly nacházet mrtvé, zmrzačené ženy, rozházené po městě. Celý film mi připomíná Sherlocka Holmese v trochu více spirituálním, temném a mysteriózním stylu. Hlavní postavy Rostov a jeho věrný asistent Watson ehm chci říct Ganin, mne nijak nenadchly ani Britské médium Olivia Reed, která se připletla do vyšetřování vražd, nebyla nijakou spásou. Ve filmu mi chybělo charisma hlavních postav, akce, humor a hlavně Sherlockova dedukce, ovšem na druhou stránku, některé oběti byly velmi zajímavě popraveny a příběh byl vcelku poutavý. Spousta skvělých nápadů a příjemně temná atmosféra tenhle film zachraňují víc než bych chtěl. Upřímně si myslím, že by si Děvjataja zasloužil 3-4 hvězdy, ale já se u filmu nebavil tolik jak bych chtěl. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý koncept, až na mierne infantilné prevedenie. Možno, keby tam bolo menej humoru a viac napätia... alebo čo. Niečo mi tam proste chýbalo, a niečoho bolo priveľa. Nemastné neslané, ale v konečnom dôsledku som sa nenudila. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi slušná krimi se skvělým vizuálem, snad jen námětem mohli trochu mén kopírovat Brity a Amíky. Herci dobří, kdyby to bylo maličko akčnější a tak o 20 minut kratší, tak dám určitě plný počet. Takto 3 a 1/2 hvězdy. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nikolaja Chomerickiho je možné považovať za skúseného režiséra. Preto ma prekvapuje, že jeho deviaty film „Děvjataja“ (možno ani ten názov nie je náhodné) dopadol tak, ako by to natočil človek, ktorý nemá potrebné skúsenosti. Už ten začiatok neveštil nič dobrého – príliš minimalistický a jednoduchý. Po úvode však dochádza k postupnému zlepšovaniu, ktoré však v určitom bode zastaví. Celé to spadne so záverom, ktorý je rýchly, plný klišé a nevypracovaný. Kombinovanie prvkov krimi, investigatívneho (detektív-based) vyšetrovania a okultizmu nie je zlé, ale v danej forme ten výsledok nie je dobrý. Zbytočne nafúknutý runtime nad 120 minút. Osobné hodnotenie: 58% (*) ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Novodobí ruskí režiséri sa až moc spoliehajú na čarovný vizuál, ktorý spolu s výpravou a dobovými prvkami hrá v Devjatej prím, o to väčší problém majú s vyrozprávaním príbehu. Takže, prachy sú v tom fliku vidieť ale scenár má jednu nohu kratšiu než druhú a rejžovi nepomohol ani strih, ktorý je v druhej polovici tak bláznivý, že aj koxknutých rejžov hudobných videoklipov by z toho boleli oči. Herecky priemerné, atmosféra takisto priemerná, takže... vydržať sa pri tom dalo, ale nie je to nič pamätihodné. Aj moje hodnotenie je priemerné 50%. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný vizuál a hudba, podprůměrné dialogy a režie. Celkově průměrná záležitost. Jednou se to vidět dá, i když to vypadá spíše jako parodie. ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

Pěkná výprava, dobrá práce s kamerou, ucházející dobová atmosféra. Bohužel příběh nic moc, herci bez špetky charismatu, příliš se tlačí na pilu v urputné snaze navodit jakési mysteriózno ve stylu Sherlocka Holmese, nudnou dějovou linku nezachrání ani přehršel efektů, odbytý konec to zabil úplně. Ne, tohle se moc nepovedlo. ()

Reklama

Reklama