Reklama

Reklama

Supermodelka Samantha Crain (Teri Hatcher) má doručit balíček s tajemnou květinou své sestře Cammy do Portlandu. Netuší, že se jedná o bájný červený lotos, jehož síla může vést k ovládnutí světa. Proto po něm také mnoho staletí prahne čínská sekta Šaolinské opice z rudého lotosu, které teď sestry pronásledují nočním městem. Když se zdá vše ztraceno, narazí Samantha na vyhazovače Eda Molloye (Andrew Dice Clay) přezdívaného pro své schopnosti „drtič mozků“. Ed přijímá zdánlivě výhodný kšeft a stává se dočasným osobním strážcem. (J.Connor)

(více)

Recenze (17)

Shit 

všechny recenze uživatele

Po Dobrodružství Forda Fairlanea další Clayovo super zábavný akční béčko s hromadou cool hlášek, hromadou seřezaných lidí z čehož 98% padne tlapou Claye alias Brainsmashera, tlupou nindžů, co furt řikaj, že nejsou nindžové a se sexy a mladou Teri Hatcher. Neni to nic geniálního, stačí tomu naprosto jednoduchej děj založenej hlavně na mlácení lidí a až druhořadě tu je nějaká zápletka o nadvládě světa, ale to si myslim neni na škodu, zábavný to je pořádně a ty 90tý béčkový léta jsou na tom hodně znát ()

choze 

všechny recenze uživatele

"My nejsme... ninjové!" Jeden z mnoha mých zbožňovaných a dlouhá léta ztracených pubertálních videokultů (dalším byli Pyunovi Rytíři z téhož roku), který jsem svého času viděl i v kině, v rámci sekce Febiofestu Divné videofilmy. Nečekejte ale na základě názvu žádnou tromárnu ani těžkotonážní šikmookou úchylárnu, protože tohle je pohodová béčková night runaway romance podle terminátorovské šablony (včetně vybílení policejní stanice), kde Ji pronásledují nindžové, načež potká Jeho a on se ji během jedné nekonečné noci snaží ochránit a postupně se sbližují. V pubertě jsem jásal nad nindži přeskakujícími smykující auta a chytajícími vystřelené kulky (a zpomaleně skákající na baráky a z baráků, tzv. trampolín-fu), dnes slyším hlavně na tu romantiku v podání trhlého, dobře chemizujícího dua Hatcher-Clay. Obzvlášť mě dojímá scéna, kde Drtič mozků sezná, že na nindži nemá a odmítne Sam dál doprovázet, pak ale za ní stejně jde a tajně ji před nindži chrání a do toho hraje ten slaďák. Bože, já jsem měkota. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Původní hodnocení jsem upravil, ale pořád platí, že tenhle pro někoho kult mě míjí stejně jako Pyun jako takový. Na Teri se pěkně kouká, ale jinak moc infantilní zápletka i na mě plus Dice Claye jsem nikdy moc nemusel.35% ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad jak vyšitej tomuhle prostě patří. Hl. Hrdina s šikékským akcentem byl zajímavej asi jako válec na těsto ležící ve dřezu, zoufalá manželka Teri Hetšr tam furt akorát pištěla a urážela se víc jak já, když jsem na tohle koukal, záporáci “ninjové”?? Pche! Ňáká chátra co zdrhla ze švandova divadla. Pyjun trpěl demencí už v patnácti koukám. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Neprávom zapomenutý videokult. Dice tu nie je také vulgárne a sexistické hovado jak vo Fordovi Fairlaneovi, ale dáva to (prekvapivo) na sympaťáka v roli hláškujúceho vyhadzovača. Spolu s Teri Hatcher, ktorá je cca 50% filmu oblečená jak coura (ale pristane jej to), zdrhajú pred bandou nindžov a zažijú sériu komických patálií, tak príznačných pre brakovú estetiku Alberta Pyuna. Late-night movie jak víno. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pyuna považujem za totálneho diletanta, Andrew Dice Clay mi nikdy nebol sympatický a infantilný trash ma nikdy dvakrát nebral. Ale tu to všetko tak nejak skvele do seba zaklaplo. Na prvý pohľad to vyzerá ako klasická lacná Pyunovina. Parta čínskych nindžov (ale nehovorte im do ksichtu, že sú nindžovia) celý film naháňa v poloprázdnych nočných uliciach ústredné duo, aby získali nejaký zázračný bazmek. Ale je to natoľko absurdné a hlášky vymazlené, že sa mi nechce veriť, že to napísal Pyun. Minimálne s hláškami musel vypomôcť Andrew Dice Clay, ktorý tu hrá takého namachrovaného idiota, že mi trochu pripomínal Bruca Campbella z Army of Darkness. Proste prvýkrát ma bavil od prvej scény do konca. Naviac chémia medzi jeho postavou a modelkou, ktorá vie dokonca aj čítať v podaní nádhernej Teri Hatcherovej, funguje dokonale. Čínski nindžovia (ale fakt im tak nehovorte) sú zase natoľko WTF, že som sa nonstop smial.  Takže ústredné duo super, záporáci komickí, hlášky vydarené a akcia? Tu tvoria iba bitky a prekvapivo sa tiež vydarili. Čo pri pohľade na účasť Chada Stahelskiho medzi kaskadérmi asi nebude náhoda. Je to taký mix krčmových bitiek s trochou jednoduchšieho kung-fu v komediálnom prevedení. Kvalita je na tento typ filmu absolútne dostačujúca. Takže možnože som mal len nízke nároky alebo dobrú náladu, ale film som si prekvapivo užil. Za mňa top Pyunovina, ktorú už nikdy neprekoná aj keby nedávno nezhebol. 7/10. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Keď tak pozerám na ostatné filmy Alberta Pyuna, som rád, že toto je jeden z jeho dvoch filmov, ktoré som mal tú česť vidieť. A nebolo to až také zlé. Ale to mi možno len čas milosrdne dáva zabudnúť o čom to vlastne bolo. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Pro me kultovni film parodujici sebe sama a becko jako takove. Squely homor, vyborny Dice, ktery jak to tak sleduju se nedostal ani do seznamu v teto pseudoIMDB databazi. BTW v pripade, ze se vam to nekde podari sehnat, dejte mi vedet - koupim ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Drtič mozků je vyhazovač. Teď jsem zklamal všechny, co se těšili na nějakého robota s kybernetickou pěstí, která podle situace mění velikost tak, aby pasovala na mozkovnu právě drtěného. Ovšem i Ed je parádní a získal si mě hned svým srdceryvným proslovem, kde vypráví proč se stal právě drtičem. Že jednou za mlada se v klubu strhla rvačka a on dostal sklem po hlavě a doteď má jizvu. A to jen protože tehdy tam nebyl vyhazovač. Ed se tedy rozhodl, že musí spravovat mír na Zemi. A proto neustále buší do party ninjů, kteří chtějí jakýsi červený květ zajišťující absolutní dominanci nad světem. K tomu získá Rolexky v ceně deseti tisíc, modelku a jen prohloubí svoje dobráctví. Nějaký Crank se může jít vycpat, tohle je ta pravá nonstop jízda, kde se všichni navzájem mlátí, lítají, hází hlášky, Hatcher chodí v kozačkách vysokých až nad kolena a k tomu mlátí ninjy do koulí, tak jak jí to její milovaný naučil. V přístím životě chci být tak Brain Smasherem, a v tom nynějším si aspoň budu muset nechat vytisknout jeho jmenovku na zadní stranu trička. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Jednoznačné najzábavnejší Pyun! Vo svojej dobe ma to podobne ako jeho Rytieri prekvapivo veľmi nebavilo, čomu sa dnes opäť dosť čudujem, keďže ide o jasnú béčkovú a tentoraz dokonca celkom úmyselne vtipnú pecku o honbe vymastených Šaolinských gangsterov ( "my nie sme nindžovia!" ) za mystickým kvetom červeného lotosu ktorého zjedenie má dať človeku obrovskú moc. Kvetinu má však jedna supermodelka a tá si nájde za ochrancu vyhadzovača prezývaného Drvič Mozgov. Všetci aktéri diania potom pobehujú nočným mestom a všade kam prídu to skončí rubačkou. Šaolinský "my nie sme Nindžovia" srandovne poskakujú, hulákajú "uáááá", zmárujú kapelu na koncerte aj osadenstvo policajnej stanice a ich šéf dokonca rukou chytá vystrelené guľky. Jeho záverečná úprava fasády model madam Batrfláj od drviča mozgov bola k popukaniu. Jednoduchá zábava so svižným tempom, humorom a bitkami. A striptérskou Godzillou v podaní Queen Kong, ktorú si pamätám z druhého Deathstalkera. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

To jsem se takhle dokoukala jeden film a nechala jsem tu starou kazetu běžet dál. No a co nevidím! Drtič mozků! Musím uznat, že jako půlnoční filmík to bylo něco, fakt jsem s bavila. A když došlo na chytání a odrážení kulek, to jsem byla v koncích. Jediný co mi zkazilo požitek bylo to, že film tam nebyl až do konce. Sakra! ()

John80 

všechny recenze uživatele

Akcia , dobrodružstvo  nočným mestom nechýba v tomto filme honbou za vzácnym kvetom po ktorom ide čínska sekta 3* ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Občas je to trochu vtipný a Teri Hatcher vypadá skvěle...ale na alespoň trochu slušný a koukatelný film to opravdu nestačí. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Ultimatívny, za vlasy poriadne pritiahnutý akčný nárez o vyhadzovačovi z nočného klubu, ktorý by sa pokojne mohol volať aj Old Shatterhand, pretože jeho úder päsťou je zväčša to posledné, čo si jeho protivníci v živote ešte užijú. Množstvo súbojov a britkého humoru, kombinácia, ktorá nenechá ani na chvíľku nikoho na pochybách, že film si veľmi úspešne strieľa sám so seba. ()

Reklama

Reklama