Reklama

Reklama

Naše malé Polsko

(festivalový název)
  • Polsko Nasza mała Polska (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dostat se na obor polská studia je v Japonsku prestižní záležitostí. Každý rok je přijato pouze patnáct studentů, kteří mají za úkol detailně se seznámit nejen s jazykem, ale i s odlišnou polskou kulturou a mentalitou. „Miluju polský přízvuk, sice ničemu nerozumím, ale zní mi dost inteligentně.“ Úsměvný dokument o nelehkém dospívání studentů Tokijské univerzity, kteří tráví většinu dne zavaleni učením, bojem s výslovností spřežek či nácvikem divadelního představení Fausta v polštině. Jaké to je poznávat zemi, která je jim geograficky i svojí kulturou tak vzdálená, pouze prostřednictvím učebnic? Ve druhém ročníku se hrstka studentů konečně vydává na vlastní náklady do Polska na zkušenou. Jejich nadšení se setkává jak s odlišnými zvyklostmi, tak i s dobrosrdečnými místními lidmi, kteří se jim snaží vysvětlit, proč za svoje národní jídlo považují kebab. To, o čem si studenti celý poslední rok doma poctivě četli, nabývá při západu slunce nad Vislou nečekaných rozměrů. (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Ten dokument není špatný, ale pravděpodobně je špatně propagovaný. Divák, který se na něj chtěl podívat, aby zjistil, jak Japonci vnímají Polsko a jak proběhla konfrontace výuky s realitou, nakonec odchází pouze s poznáním, že i Japonci žijí ve společnosti. A i o tom toho vlastně snímek ve svých 70 minutách poví dost málo. ()

FilCroft 

všechny recenze uživatele

Příjemný dokument propojující sondu do duše japonské filologické mládeže a povrchní studii některých rysů soudobé japonské společnosti. Zajímavá zjištění se týkají nejen japonského přístupu k nasávání cizí kultury, ale i prostě toho, jaké konverzace vedou mladí Japonci, když na ně míří kamera. Cílovým publikem musejí být pochopitelně Poláci, byť i pro nás téma není díky jazykové spřízněnosti bez zajímavosti. Člověku zcela mimo takový kontext Naše malé Polsko asi příliš neřekne. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Nahled do unikatni kombinace - japonsti studenti studujici polstinu a polske realie. Krome zabavne navstevy studentu v Polsku uvidite jejich plany, strachy a aspirace do budoucna. Ale cekal jsem z polske kultury ukazat vice. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama