Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajný císařský rada Mathias Fabici (R. Brzobohatý) v roce 1812 bohatě oslaví narození svého dědice Tomáše. Půvabné italské manželce Alžbetě Castiglione (J. Zvaríková-Alnerová) daruje sídlo a na její počest je pojmenuje Alžbetin dvor. Dáma, zvyklá na velkoměstské prostředí, se však v zapadlém městečku Vrútky cítí osamocená. Mathias až příliš pozdě zjistí, že jeho žena si začala milostný románek s francouzským malířem, který měl vytvořit její portrét. V roce, kdy uherské zemany ohrožuje tažení napoleonských vojsk, tak Mathias Fabici místo šťastné budoucnosti bezděky přivolává na své potomky osudové prokletí...

Šestidílná historická sága vznikla na motivy románů Hany Zelinové Alžbetin dvor a Volanie vetra. Líčí osudy uherské šlechty od začátku devatenáctého století až po konec druhé světové války. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné obsadenie, výborný príbeh, dokonalé interiéry, to nemohlo dopadnúť zle. Plávanie Alžbety tiež nemalo chybu, škoda, že si neužila viac epizód seriálu. Pri tom všetkom mi nevadil ani dabing českých hercov. –––– Chcem, aby sa odteraz fabiciovská kúria nazývala Alžbetiným dvorom. Tým sa spečatila moja vôľa. –––– Cundra si bola. Ale krásna. ()

Eire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okrem predností Zvarikovej, nič iné..... Dabing český ch hercov Slovákmi...trapas... 45% Ale asi Zeleninová predloha je najslabším článkom tohto VEĽDIELA normalizovanej TV... 🙈☠️🇨🇿🇸🇰🤫 ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čubka Eržebet si hned na první dobrou získala titul miss sympatie. Její potkanovitý padre jakbysmet (Cízlera obsadili skvěle). Jeden zmrd větší než druhý, polovina z nich burani. Ale jinak všude plno zemianskej cti, prostě uherská šlechta. Tož uvidíme, ako sa dialej vyvrbia. Fabici se nakonec přece jen zachoval jako chlap, i když to nevypadalo. Topit chromého frantíka v Turci muselo dát práci. Že ho ten kousek dál k Váhu nepopovezli... ()

Reklama

Reklama