Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brick Bardo (Tim Thomerson), cestovateľ z ďalekej galaxie z planéty Arturus, je nútený pristáť na Zemi, aby unikol svojim prenasledovateľom. Nanešťastie, pristal práve uprostred vojny gangov v Bronxe a zistil, že oproti pozemšťanom má jeden handicap: vzrastom sa podobná bábike. Brick tak musí ochrániť svoj život, ako aj život rodiny, čo sa ho ujala. Pritom čelí zloduchom rôznych veľkostí, či už z nášho sveta alebo z toho svojho. (beso74)

(více)

Recenze (11)

Shit 

všechny recenze uživatele

Docela zábavný béčko, kde je hlavní "hrdina" prošedivělej macho dědek, kterej na svý planetě je něco jako Marion Cobretti (Cobra) a každýho tam neskutečně stírá drsnejma hláškama, absolutním mega klidem a menším příručním dělem, tim je stírá asi nejvíc, respektive rozstřeluje. Nicméně dědek se shodou náhod dostane při honění zlý hlavy až na naší planetu, kde má bohužel asi jen 10cm, ale to jemu ani jeho příručnímu dělu ani omylem nezabrání, aby udělal pořádek i u nás ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Starší Pyunova tvorba se mi líbí a možná, že kdybych tenhle kousek viděl ve svých mladých letech, tak ho před dnešním nekompromisním hodnocením ochrání nostalgie, ale bohužel neviděl. Námět je zajímavej, zpracování roztomile béčkařský, ale celý je to strašně naivní a nedotažený. Chtěl jsem dát aspoň 3*, ale nedám.45% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ano je tu plno hlášek, je tu kick-ass policajt kterej nejde pro ránu daleko a je tu i Haley který hraje ještě hůř než v Noční můře, a režíruje to režisér neuvěřitelně špatných béček ale celkově mě to celkem zklamalo, čekal jsem že z toho tvůrci vydřou více než jen to že hlavní hrdina utíká a něco stupidního řeší, navíc celej příběh mi přišel strašně debilní a hlavní hrdina neměl ani pořádnýho protivníka. Dále se jedná o jeden z údajně nejlepších filmů od Full moonu, jeho kvality mu v žádném případě neberu ale já osobně čekal více. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Co taky čekat od Pyuna že? Divím se, že aspon ten vizuál za něco stál, né že by to mělo efekty jak Avatar, ale na Pyuna to vypadalo fakt draze. Asi půjčka, ze který se pak vymluvil kvůli jeho značné demenci. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nechcel by som sa opakovať. Ale Full Moon Entertainment ( zrod po páde slávneho Empire Pictures ) natočilo v minulom storočí riadne zábavné béčka. A kombinácia ešte kultovnejšieho rejžu Alberta Pyuna s produkciou Charlesa Banda musela dať za vďak. Scenár zrejme vznikol na nejakej párty plnej návykových látok, pravdepodobne aj samotné natáčanie, herci sa nemuseli namáhať a triky sú na úrovni TV produktu, takže sa nemuseli ťažko vyrábať. A čo je hnacou silou tohto podradného filmíku. Ešte raz hovorím, zábavnosť. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Mohlo se z toho podle mě dát vykřesat více, i tak je to ale fajn demented scífko. Sledujeme tu drsného poldu z jiné planety, který ztroskotá během naháněčky padoucha na naší planetě. Bohužel je oproti nám malinkatej. Což ničemu nevadí protože má zbraň která rozmete všechny na sračky. No a náš hrdina Brick se tak na naší planetě pouští na pomoc místní obyvatelce, která bojuje za bezpečnější čtvrť ve které žije. Brick se tak pustí do křížku s gangstery a jízda může začít. Celý film je fakt dementní a tak se musí brát, má na ten budget fajn praktické efekty a trochu šťavnatých gore scén. Největší devízou je ale Brick, který metá tak suchý a těžkotonážní hlášky se to snad nejde. Navíc to celé má skvělý soundtrack a hlavního záporáka který je létací hlava. Bohužel i přes bizarní nápady se nemohu zbavit dojmu že to šlo udělat líp. I přes to všechno to není dostatečně ujetý a vtipný na to jak debilní to je. Takže tu jsou i více vážnější scény které tomu celému spíš škodí, což je škoda. I tak ale přes tu krátkou stopáž to nemá šanci nudit a mě tyhle gritty poldové prostě baví. Škoda jen že první scéna ve filmu kde je přepadení Laundromatu plného tlustých žen a dětí, není ve výsledku překonána. Jako v životě jsem neviděl snad film kde se během tří minut tolikrát řekne slovní spojení "tlustá žena" nebo "tlustý dítě". 7/10 a to jen pro mojí úchylku na tyhle gritty poldy. Jinak bych tomu dal 5-6/10. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Dollmana som zatiaľ poznal len z crossoveru s Démonickými Hračkami a tak som sa na jeho sólovku celkom tešil. Nuž, nakoniec dávam symbolické dve hviezdičky, jednu za celkový koncept a pár nápadov a druhú sa prostý fakt že je to jeden z mála Pyunových filmov kde dejová línia nepôsobí dojmom roztrúsenej sklerózy. Ultra drsný dedo, alias detektív z planéty Arturus so sklonom premeniť svojim ručným kanónom všetkých špatošov na krvavé puzzle sa pri prenasledovaní zločineckej hlavy ( doslova, ide o zločinca z ktorého po predchádzajúcom strete s hrdinom ostala len hlava na lietajúcom podvozku ) dostane cez kozmickú anomáliu na našu planétu. Vtip je v tom že tu nás je veľký len ako figúrka na hranie, ale to mu rozhodne nezabráni aby sa nepokúsil pomôcť fešnej končite a vystrieľať z Bronxu všetku feťácku chamraď. Znie to veľmi dobre, ale spracovanie... no, chcel som napísať že kríva na obe nohy, ale ono ich má vlastne odseknuté. Zrejme kvôli mizivému rozpočtu je interakcia prťavého emzáka s reáliami našeho sveta prakticky nulová a všetky zábery sú koncipované tak aby nevyžadovali použitie akýchkoľvek optických trikov. Skrátka je zábere je tak buď jedno, alebo druhé a to najlepšie na čo dokázali tvorcovia prísť je, že nechajú mini drsoňa pol filmu sedieť v jeho rakete, kde na neho čučia deti od susedov. "Úžasná" je aj tá dimenzionálna bomba, ktorá by vraj mala vycucnúť z reality všetko v okruhu neviemkoľko parsekov, ale pri jej záverečnom odpálení na smetisku dôjde len na pár animovaných sveteľných kruhov a nestane sa vôbec nič. Mňa osobne ešte pobavil Jackie Earle Haley v úlohe šéfa gangu čo rozplácne na stole hlavu mimozemského minizločinca. Celkovo potenciál guilty pleasure v hajzli, strašne by to chcelo pritlačiť na pílu. ()

Heroine odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších akčních filmů, jaké jsem kdy viděla. Hrdina je až neuvěřitelně nesympatický už od pohledu, a celé je to NUDNÉ a NECHUTNÉ. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Šílený námět, který nepřekvapivě vůbec nefunguje. On by Panáček nebyl dobrý film, ani kdybyste z něj vystříhali ten šílený sci-fi prvek o létající hlavě a týpkovi panence. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Dollman je poriadny úlet a to aj na pomery Charlesa Banda a Alberta Pyuna. Príbeh kozmického Dirty Harryho vyzerá ako produkt poriadnej hašišovej párty. Zrekapitulujme si to, nekompromisný ochranca zákona Brick Bardo (meno, ktoré sa MUSÍ vyskytnúť v každom filme A.P.) sa z planéty Arturos dostáva pri prenasledovaní zločinca Spruga (keďže sa už niekoľko krát streli a stále ťahal za kratší koniec, postupne prišiel "vďaka" super účinnej zbrani BB o všetky časti tela okrem hlavy) na našu Zem. Miestom pristátia či skôr stroskotania je Bronx, ovládaný mocným gangom. Ufrflaný Brick sa rozhodne pre ochranu zákon aj na tomto vysunutom pracovisku a pustí sa do zločincov. Na fakte nič nezmení ani malý pozemský hendikep,  náš hrdina je asi tak šesť násobne menší ako jeho protivníci. Samozrejme, ide o film s veľmi nízkym rozpočtom, čiže špeciálne efekty takmer žiadne, o celú zábavu sa tak musí postarať scenár  s množstvom nekompromisných hlášok, Tim Thomerson (hviezda kultových Trancers) a najmä Jackie Early Haley ako šéf gangu. Škoda, že Full Moon už takéto kúsky dávno neprodukuje... ()

woltrak 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavné! Kdo miluje klasický akční film z devadesátých, kde někoho zabít znamená rozstřílet ho na sračky, tak pro toho je tento film povinnost. ()

Reklama

Reklama