Reklama

Reklama

Thajský mistr Tong Pom se nesmíří s porážkou a brutálně zavraždí mladého šampióna Kurta Sloana. Příběh pokračuje po několika letech. V tělocvičně, kterou vede, učí Kurtův mladší bratr David mladé bojovníky zápasit. Nejlepším žákem je Brian, ctižádostivý, nevyzrálý talent, přímo posedle toužící se prosadit. Dá se zlákat dohazovačem sportovců Maciahou, pracujícím pro thajskou organizaci. Vlastní ji Sangha, otec zabijáka Tong Poa. Mezitím vyhledá Davida starý mistr Xian. Jako učitel odevzdá mladíkovi finesy bojové dokonalosti. Nicméně zákeřný Tong Po zlikviduje i nadějného Briana. Ačkoliv Xian a jeho žák neuznávají filozofii pomsty, vyzývá dospělý adept bojového umění thajského vládce k boji na život a na smrt... (Intersonic)

(více)

Recenze (101)

Divočák 

všechny recenze uživatele

První díl Kickboxera slavil ve své době hodně solidní úspěch a jak už bývá v Americe zvykem, velice brzo se zrodil nápad na pokračování. Svalovec Van Damme byl sice v té době na vrcholu své kariéry a v šuplíku mu ležely nabídky na daleko atraktivnější tituly, ale brzo se objevil další populární hezoun s tváří Sashy "Kouďáka" Mitchella, který na místo hlavního hrdiny rád zaskočil. Na režisérskou sesli se posadil nedávný režisér jiné Van Dammovské vypalovačky (Cyborga) Albert Pyun a jelikož i Michel Qissi, alias záporák Tong Po z prvního dílů v té době taky neměl zrovna do čeho píchnout, mohlo se vesele natáčet. A řeknu vám, nedopadlo to vůbec špatně. Příběh s třetím bratrem, o kterém není v prvním díle ani zmíňka, je sice hodně šroubovaný, ale jinak se snaží dvojka na jedničku hodně odkazovat a to ji šlechtí. Sasha Mitchell naštěstí není takové dřevo, jak by se mohlo dopředu zdát (přeci jen má černý pás já už nevim v čem) a i když se na nich stříhač hodně vyřádil, dívat se na ně v klidu dá. Atmosféru mystického orientu bohužel nahradilo americké velkoměsto, Pyun příběh vůbec tlačí hodně do rodiného filmu (třeba učitel Xian se chová úplně jinak, než jsme na něj zvyklí), Sasha se utká s Tong poem bez pořádného tréninku (i když takový Van Damme před ním musel makat div se z něj nekouřilo), ale i tyhle chyby dokáže omluvit nebývale vysoký počet klasických záporáků (Qissi, Klyn, Tagawa, Hues), který se u filmů s podobnými ambicemi jenom tak nevidí. ()

Lateef odpad!

všechny recenze uživatele

Tsshehehe.... Čéče... Mitchell chce navázat tam, kde Van Damme skončil?? To by potřeboval deset let v kuse klikovat, patnáct let bez přestání shybovat a nechat o svý břicho rozlousknout nějakou tu tykev. Nesálá z něj charisma, nemá kopy, chybí mu elegance, nemůže se opřít ani o trénink mistra Xiana, protože ten neexistuje, Xian mu přišel jen říct, že si přečetl knížku o zvířatech, a mele neskutečný cancy. Příběh jede po šablonovitých kolejích, trapným způsobem se přijde poprat Hues, Tagawa zase nechá vyniknout jen svoje šikmé oči a mimiku, souboje působí hodně špatně, ale všechno je to o protagonistech: kamera ráda zůstane statická, když sleduje Van Dammovu ladnost, lehkost a rychlost, když roztáčí svoje ´děla´ v Kamenném městě v prvním díle, tady musí kamera schválně zabírat jen nohy, hlavu nebo ruce a navíc se v zápasech hodně stříhá, aby se nepoznalo, že je všechno na hovno. No nic, jedeme dál, třetí kolo se blíží... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No tak tohle byla fakt šílená blbost, Sasha Mitchell absolotně nedokázal zastoupit Van Damma a i když neni úplný dřevo, tak všechny souoboje vypadaly strašně směšně a trapně, měl radši zůstat jako Coudy. Samozřejmě že i v jedničce ty souboje byly stylem hodnej dostane po držce a pak se najednou vzchopí a nakope mu, ale tady to bylo příliš okatý. Další věc co se mi hodně nelíbila, byla až přílišná podobnost předchozímu dílu a tam kde se to rozcházelo, tak to bylo většinou pěkně ubohý a vtipný scény nebyly vtipný. Takhle zprznit jednoduchý akční béčko to se jen tak nevidí ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

S "Kouďákem" už není Kickboxer to co byl s Van Dammem a i když se Sasha Mitchel snažil, tak do Van Dammovi kondičky mu zbývá ještě dlouhá cesta, bohužel i hudba a zápasy nestály za velkou chválu a díky tomu je Kickboxer 2 opravdovou cestou nazpět. 40% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1989 mal premieru snímok "Kickboxer". Stal sa kultovou záležitosťou v oblasti filmov zaoberajúcimi sa bojovými umeniami. Hlavnú úlohu stvárnil Jean-Claude Van Damme. Bol vtedy v najlepšej forme. O dva roky neskôr bola natočená druhá časť "Kickboxer 2: Cesta späť". Lenže zmenil sa režisér a zmenil sa i predstaviteľ hlavnej úlohy. Charizmatického Van Dammeho nahradil smiešny Sasha Mitchell. Ako strelený Cody Lambert zo seriálu "Krok za krokom" bol celkom zábavný, ale ako kickboxer pôsobí hodne trapne. ** ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Naprostý skok do prázdna. Slaboulinký odvar oproti jedničce, boje ( nezáživné ), hudba ( tak takové písně při boji jsem fakt nežral, připadalo mi to jako v nějaký komedii ), prostě se toto moc nevyvedlo. A herec Sasha Mitchell filmu moc nepřidal, měl radši zůstat jen u seriálu ´´Krok za krokem´´ a bylo by to mnohem lepší, tam mi seděl mnohem víc. ( Hodnocení: 2/10 ) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

JCVD zmizel, nahradil ho Kouďák, aspoň Tong Po v podání Qissiho zůstal a je furt dobrej zabiják a stojí za to kvůli němu film vidět i když mi vadí, že z něj udělali kripla co neunesl prohru a vodpráskl Žána i s bráchou.30% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Neprišlo mi to až také strašné ako sa všade píše. Jasné, je to blbosť. Hudba a dej sú veľmi "inšpirované" Rocky sériou. Sasha Mitchell si asi neuvedomil, že postava sa nevolá Kouďák a hrá to tak isto ako v seriály. Režisér sa snaží byť zaujímavý, avšak sa mu to nedarí a mnoho scén miesto toho, aby boli vizuálne zaujímavé sú nejasné a rozmazané. Strata času, slabý film, ale nie dosť slabý, aby som sa pri ňom trhal smiechom. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Klasické VHSkové nízkorozpočtové béčko se sympatickým Sashou Mitchellem. Dívatelné ale první díl byl daleko lepší. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je tenhle díl velmi podhodnocený. Van Damma tu nemáme, jedničku to nepřekoná, ale přesto bylo tohle skvělé rodinné drama. Sasha Mitchell je skvělý nástupce Van Damma. Má to příběh, dokonalý soudtrack. Ve filmu mi trošku vadilo, že Zien Davida trénoval ne tak zostra a že Mitchell Tong Poa porazil bez nějakého velkého výcviku. Přesto se mi film hodně líbil. Hodnotím 87% = **** PS: Nooo po letech dnes v roce 2020 když film vidím opakovaně, tak musím uznat, že na nějakou objektivitu seru, je to to nejskvělejší rodinné, sportovní drama s hlavním, skromným hrdinou Davidem Sloanem, jaký jsem kdy viděl, plný počet hvězd je zde určitě na místě!!!! :) ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Sasha Mitchell pro mě navždy zůstane Couďákem z Kroku za krokem. Boje mu jdou,ale příběhově o ničem. Výstup Matthiase Huese mě hodně potěšil,ale to je tak všechno. Závěrečný boj je nudný,nezáživný absolutně nedoshuje úrovně prvního dílu jako celkovej film. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Extrémní sešup dolů, a navíc od režiséra Pyuna. Tohle prostě nemohlo dopadnout dobře dokonce ani kdyby tam hrál Van Damme. No ale tohle je opravdu blbost. Příběh je na tenhle typ filmů zbytečně překombinovanej a nudnej. Akce je pomálu a je šíleně nudná. Nevím prosč tam sem dávaly takový herecký a neakční dřevo jménem Sasha Mitchell, navíc ostatní herci jsou na tom daleko hůř. A proboha co měl bejt ten konec? Takhle debilní. Proboha nikdy víc. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jediné čemu Mitchell jako nástupce Van Damma tvrdě nakopal, byla bohužel kvalita. Historka je tak mizerná až je skoro komická, toté platí o hereckých výkonech a ani ty souboje za moc nestály. Doufám, že v dalším dílě někdo zabije Mitchella a před kameru nastoupí nějaký další bratr Sloan, a dá si přitom záležet, aby nedopadl stejně jako Kickoboxer 2. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak zatímco "vandammovská" jednička ode mě dostala tři hvězdy jen z nostalgie, tady dávám sice dvě, ale zasloužené. Ano, je to hovadina, ale právě ve srovnání s první částí jasně vede sice trapně patetickým, klišovitým a zkopírovaným ( Rocky jak vyšitej) příběhem,ale pořád je to příběh a ne jakási kaše s orlem bělohlavým. Saša alias Cody sice nemá svaly ani čáry, ale za to mu nechybí jeho charakteristický krok pořádného kolébajícího se "kauboje" a má o jeden výrazový prostředek víc než Jean-Claude , slovy dva, a to se cení. Horší už to bylo s choreografií soubojů, Van Damme se svým provazem je určitě pohlednější .Dvojka je tedy v mezích svých možností koukatelnou a slušnou béčkovou záležitostí. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tong Poo si toto nezaslúžil. "Rodinné" pokračovanie Van Dammovho hitu. Sasha Mitchell je síce celkom vo forme, ale akcie je primálo a film sa zbytočne snaží moralizovať... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tohle mě v celku i bavilo. Čekal jsem to o dost horší, ale nakonec to bylo celkem fajn. Mitchell se mi zdál ze začátku nesympatický, ale později už jsem si na něj zvyknul, od Huese jsem čekal víc a konec se mi zdál dost odbitý. Takovej slabej průměr. ()

Reklama

Reklama