Reklama

Reklama

Made in Hong Kong

(festivalový název)
  • Hongkong Xiang Gang zhi zao (více)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Chung-chau je mladý kriminálníček spolčený s triádou. Spolu se svým nepříliš bystrým kamarádem Sylvesterem se protlouká životem na dně společenského žebříčku. Chung-chaovi se jednoho den dostanou dopisy na rozloučenou od dívky, která spáchala sebevraždu. V Chung-chauově životě nato dojde k podivným zvratům. (KlonyIlony)

(více)

Recenze (7)

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to spíš drama než akční a je to spíš příběh o kamarádství začínajícího mladýho gangstera, retardovanýho hlupáka a mladý dívky než HK gangsterka z podsvětí, každopádně i přesto, že se ve filmu až na závěrečný gradující minuty téměř nenachází pro Hong Kong typický drsný a syrový scény, ani akce, tak atmosféru to má výbornou, vizuál je takovej chudinskej - velký bytový komplexy s jednim pokojem, matnej obraz, ruční kamera, což mi tu celý přišlo jako záměrnej trik, aby Fruit Chan pak mohl v konfrontaci s tim vytasit stylově natočenou vraždu, která jako by sem ani nepasovala. Nicméně celkově to nebylo ani zdaleka to, co jsem od toho čekal, ale nakonec mi to ani nevadilo ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Příběh několika osob, sebevraždy, dvou dopisů, vybírání peněz a smrtelné nemoci. Jde svým způsobem o antitezi k Young and Dangerous, protože systematicky boří veškerá pravidla o cool gangsterských filmech (viz konfrontace s plakáty). K podpoření autenticity v běžných chvílích využívá ruční kameru, přičemž v pozadí se ozývají jen přirozené ruchy. Naopak v zásadních momentech rozvíjí příběh pomocí flashbacků, lyrických okamžiků (dopis) či vizuálně působivě zkomponované scéně vraždy nadvakrát. Přitom tyhle scény popírají veškerá klišé triádnických filmů, protože tohle není ten bezvadný život, jaký nám vtloukají do hlavy. PS: Film jsem viděla z VCD, protože jinak se koupit nedá a utvrdilo mě to v dojmu, že tenhle formát musel vynaleznout nějaký sadista. Kdo má krucinál luštit ty bílé titulky na bílém pozadí? ()

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Kdo od Xianggang zhizao zprvu čeká gangsterské jiangu bude ze začátku trochu zmaten, protože je spíš o “ztracených dětech”, než o typických mafiánech. Místo přestřelek se divák dočká realistického pohledu na život hongkongské společnosti, který je při pohldeu z vnějšku samá banka a butik, ale v němž triády hrají stále důležitou roli (členské základny jdou prý do stovek tisíců; situace je pochopitelně jiná, než v 70. letech, kdy byl HK světovou metropolí heroinu). Nosným tématem je situace dívky, která ptřebuje transpantaci orgánů, čehož jsem se nejdřív lekl, Chen Fruit z toho ale dokázal vytěžit maximum a nesklouzl do povrchnosti a patosu. Alespoň pro mě byl dost emotivní. V závěru dojde i na střílení, ovšem ve velice nethrillrovém podání. Film je skutečně mistrovským dílem, jednotlivé postavy a scény nezapomenutelné. Z hlediska hodnocení to vidím skoro na maximum. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     " si niekedy vyskúšal tento druh obväzu, Sylvester? Sú skvelé, pre dospelých."     Drsná krimi dráma zo špinavého a bezútešného sveta najnižších spoločenských vrstiev Hong Kongu, kde vládne hmotná núdza, násilie a rôzne zločinecké živly. Napriek takýmto reáliám sa v ňom odohráva citlivý príbeh troch mladých ľudí, spriaznených duší: kriminálnika Moona, vážne chorej Ping a retardovaného Sylvestera. Vykreslenie vzťahov medzi troma hlavnými hrdinami je pre mňa tým najkrajším z celého filmu. Film má veľmi osobitý štýl, ktorý do veľkej miery vyplýva z nízkeho rozpočtu, ktorý je však pre mňa zároveň aj kameňom úrazu - vizuálna stránka mi proste príliš nesadla, najmä tá splašená kamera ma dosť otravovala. V závere film veľmi pekne vrcholí (trojitý list na rozlúčku). ()

muti 

všechny recenze uživatele

nesympaticke postavy, nepritazlive dievca vyzerajuce ako chlapec, nedostatok akcie, deja, film nedokaze uputat a odbaca od deja. lacny vizual, najcastejsie sa pozerame na spinavu garzonku, z mesta a ulic toho vela neuvidime. pre mna dost sklamanie, dufal som aspon v nejaky rozumny zaver, ale kedze neprisiel tak nemozem ist ani na 3. nechapem ludom co vsetky tieto nedostatky vyzdvihuju ako to prave orechove. a mozno je to pre mna prilis artova a lyricka zalezitost... ()

Reklama

Reklama