Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Republikán ze španělské občanské války se ve strachu před odplatou za pomoci manželky přes 30 let skrývá ve svém domě. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (6)

pafka 

všechny recenze uživatele

Franco byl asi autoritativni zmetek, co lidem otravoval zivot. Bohuzel, vic toho nevim a ani se z tohodle filmu vic nedozvite. Dozvite se jen to, jak se jeden z jeho odpurcu schovava v domech rodiny a schovava a schovava. Kupodivu mu z toho po dlouhych letech nesibe a az na par drobny vyjimek je docela normalni. Nevim nevim, jestli by to takhle slo - lehce. Myslim, ze je skoda, ze se tvurci trochu nevenovali bud tomu, co se stalo, nebo co se prave deje v politice a s Francem. Misto toho se tak dotykaji toho, jak se vztah muze a zeny meni. Ale opet jen povrchne. Skoda, ale rozhodne to bylo koukatelne na jeden zatah. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film mě vtáhnul dovnitř. Je to výborně zahraný příběh o lásce jako ochraně proti strachu. Je to také příběh o tiché válce, odporu, strachu a osamělosti. Ukazuje, že ve Španělsku stále existuje mnoho kostlivců ve skříních, které jsou na temných místech.Zápletka je zhruba tato: Ve Španělsku je červenec 1936 a Higinio Blanco je muž, který má strach z občanskoválečných represí a skryje se ve svém domě zbytečně až do roku 1969. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Film inšpirovaný udalosťami v období druhej svetovej vojny v Španielsku, kedy sa v strachu pred represáliami skrývali takzvaní krtkovia v útrobách svojich domov neuveriteľných 30 rokov. Príbeh o jeden rodine kedy muž, veľmi podobný krtovi aj vzhľadom, mal vybudovanú pod podlahou vlastného domu svoju podzemnú rezidenciu. Nad podlahu chodil akurát popichať svoju manželku a naplniť si brucho, potom šup späť. Nebol tam sám. Keď zaútočil na jeho manželku sused, v domnienke, že jej niečo chybuje, pri súloži ho krtko zabije a zakope do svojej rezidencie. To je temer všetko z temer trojhodinového utrmácaného deja, kde už pomaly diváka začnú mrle žrať. Apropo, kto si chce pospať v kine, tu je na to pádny dôvod. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v španielskom prímorskom meste Huelva a na viacerých miestach v Baskicku. Celkovo trvalo od 7. mája do 2. septembra 2018. (MikaelSVK)

Související novinky

34. Premios Goya – výsledky

34. Premios Goya – výsledky

26.01.2020

Výroční španělské filmové ceny Goya byly předány v sobotu 25. ledna 2020. Slavnostní ceremoniál, jenž se konal v jihošpanělské Malaze, uváděli stejně jako loni komik a moderátor Andreu Buenafuente a… (více)

Reklama

Reklama