Reklama

Reklama

Matador

všechny plakáty

Rhubard Vaseline (podobnost se jménem jistého hollywoodského milovníka čistě náhodná) je mladý muž toužící se stát toreadorem. Když porazí všechny býky ve svém rodném městečku, opustí svou lásku Caramelu a odjíždí za slávou do Madridu. Podaří se mu udžet si čisté srdce i ve velkoměstě, kde vládne zášť a přetvářka, kde jsou ženy překrásné navenek, ale zkažené uvnitř? U romantického němého filmu s Rudolphem Valentinem je odpověď známá předem, ale pokud ho paroduje Stan Laurel, nemůžete si být jisti ničím. (mortak)

(více)

Recenze (10)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Poněkud ujetá parodie, k jejímuž pochopení je třeba vidět parodizovaný snímek Blood and Sand s Rudolphem Valentinem ()

Flego 

všechny recenze uživatele

To boli časy, keď ešte nemal Stan Laurel po boku Olivera Hardyho. Paródia na známy film s Rudolphom Valentinom je len priemerná groteska, na svoju minutáž ponúka pramálo vtipných scén. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Ach, ty němé grotesky! Jen občas se stalo, že ani v současnosti nemohou být zaměněny s dnešní amatérskou tvorbou trapně veselých rodinných videí. Filmovou předlohu této parodie jsem neviděl a nemrzí mě to. Je to zdlouhavé, kvalita dochovaného materiálu nepatří k nejlepším a často se divák cítí trapně při sledování vtípků. Naštěstí dokáže občas i povedenějším kouskem na chvíli rozesmát. Hlavní postavou je slavný španělský matador Rhubarb Vaselino (Stan Laurel) na počátku i vzestupu své slavné arénové kariéry. Pokud má být tanec a pády s pasoucí se krávou a nepřehledná milostná dobrodružství vrcholem filmového díla, je to smutné, ale i pochopitelné vzhledem k převládající filmové produkci tehdejší doby. Z dalších rolí je nutné zmínit ještě Rhubarbovu životní lásku z rodného města Caramelu (půvabná Julie Leonard), Rhubarbovo pokušení hlavního města Filet de Sole (Leona Anderson) a slavnou španělskou tanečnici La Palomu alias Pavaloosky (Mae Laurel). A po konci se může na vše v klidu zapomenout ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Standardní parodie s pár extra vtípky, ale chybí ji něco navíc. Moc se soustřeďuje na konkrétní film Rudolpha Valentina, takže se občas dost "courá". Jenže nemůže být každý den Zpívání v dešti. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Průměrná groteska, pár slušných fórků, celkově však příliš dlouhá stopáž na málo humoru, Stan Laurel je dobrý, ale bez Hardyho to zkrátka není ono. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Celovečerní velkofilm Stana Laurela a parodie na něco, co jsem nikdy neviděl. A nutno podotknout, že parodie výtečná. Úžasně jsem se bavil celých čtyřicet minut (což jsem zase tolik nečekal) a o to větší mi ten film udělal radost. Laurelova naprostá one man show (tomu chlapovi to prostě jde i bez Hardyho), má to slušný děj (v rámci žánru a možností) a vtipy fungují na výbornou, začátek z byčích zápasů je pak vyloženě výborný. Jen ke konci film trochu ztrácí dech, ale na hodnocení se to naštěstí nijak nepromítlo, protože Bahno a písek je zábavný a konzistentní snímek od začátku do konce a já ho doporučuji. Ovšem pro odpůrce grotesek to asi nic nebude. Za mně 75%. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Kdyby si i druhá půlka filmu udržela kvality první povídky tak by to bylo minimálně za 4*. Takhle je to spíš průměr, i když u některým scén jsem se opravdu od srdce zasmál. 60% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč je na plakátech i Hardy, když tenhle film byl čistě o Laurelovi. Ano, film, který je parodován jsem neviděl. Nicméně i tak si myslím, že je na dobu vzniku snímek nezvykle dlouhý, ale tolik humoru zde zase není, aby obsáhl čtyřicet minut. Je zde také mnoho textu, ale při délce se není co divit. Mě pobavilo hlavně to, že když je býk zpočátku vyhozen z ohrady, je jasně vidět, že jde o figurínu. A to v obou případech. ()

Reklama

Reklama