Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 2027, po třetí světové válce, "informační" teroristé vyhrožují, že zlikvidují za Zemi dosavadní pořádek. Policejní kyborg Alex při výkonu služby potká jednoho z teroristů, který ho posměšně nazve strojem. Alex začíná řešit problém své lidskosti a rozhodne se odejít z policejní služby. Jeho posledním úkolem je najít bývalého kolegu, který odcizil důležitá data. Při pátraní narazí na stopy spojení androidů, kteří chtějí ovládnout Zem... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

choze 

všechny recenze uživatele

S odstupem času to na mě trochu působí, jako by si Pyun natočil vlastního Blade Runnera. Ještě ne úplně mimózní cyborg béčko s pyunovským feelingem, solidním béčkařským obsazením a štědrou dávkou akce, z níž utkví Grunerův "výtah", kdy se prostřílí podlahou skrz několik pater. Jako mladšího mě to nezaujalo a pokračováním jsem se vyhnul - od Pyuna mám do teď nejradši Rytíře a Drtiče mozků z následujícího roku, kteří měli výrazně sympatičtější postavy i zajímavější děj. Plakát stylovější než k Matrixu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Blade Runner + Tarzan + Terminátor = Nemesis. Nie, vážne. Celkom fajn námet, čo tam potom, že už nie originálny, scenár taktiež nie je na zahodenie, len s béčkovým rozpočtom sa z toho masterpiece asi vykúzliť nedal. Pyun sa totižto sústredí iba na akciu, či skôr len na prestrelky, ktoré je únavné neustále sledovať, pretože kyborgovia nezomrú ihneď, ale až po niekoľkých zásobníkoch v tele. A asi aj v tomto by sa tu našlo viacero paradoxov a nezrovnalostí. Nemesis sa ale dá sledovať bez ďalších nejakých väčších problémov, najviac ma však mrzelo, že nedokázal využiť čaro indonézskeho prostredia. Mali to radšej nakrútiť celé v uliciach LA. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

"Další rok byl tak chmurný, jak se dalo čekat..." Pseudofilozofický scenár v kombinácii s českým lacným MIDO dabingom sľubuje príjemný béčkový zážitok. Problém je paradoxne práve v tom. Ten scenár sa snaží tváriť neviem ako inteligentne, bohužiaľ miestami je vyslovene primitívny a zmätený. Deje sa tam v podstate stále to isté a občas je to celkom sranda. "Teď to bude ... Trochu štípat, já vím. Ne vlastně, bude to bolet jako svině..." Keď máte náladu na nejaké blbé béčko, céčko, Nemesis by vás nemal sklamať. Iba ho treba brať s rezervou, konieckoncov je to tupý trash. Otázkou zostáva, prečo má na IMDb hodnotenie vyššie ako 5 celých. V rámci žánru (respektíve kategórie) možno, všeobecne je to značne nadhodnotené. Dialógy tu ale často nemajú chybu. "Tak, kde začneme? Na začátku..." ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Luxusní námět - kyborgové chtějí ovládnout svět, parádní atmoška a super střílecí akční scény. Mezitím se nás ale Pyun snaží unudit k smrti a člověk nechápe, co se tam jako děje. No, jestli to je nejlepší Pyun, tak nevím... Můj skromný tip je, že tak za 20 let si Pyun vydobyde u intoušů status Tarkovského, protože jeho filmy prostě zrajou s časem. Jdu shánět ten s tím obtloustlým Hauerem v roli cyborga... ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Je to béčko jako prase (se vším všudy), ale výraz "sračka" si to nezaslouží! Před 15 lety sem se u toho skvěle bavil (když sem to coby puberťák hltal s otevřenou hubou), před pár lety sem se u toho bavil znovu (tentokrát mi to přišlo spíš k smíchu), ale svůj účel to splnilo a ve svý době se jednalo rozhodně o nekompromisní non-stop akční adrenalinovou jízdu... Pyun má zkrátka svůj styl - čerpající hlavně z vizuální roviny (a dialogy nejsou zrovna jeho šálek čaje), který ne každýmu sedne. Kdo čeká u filmů tohohle typu nějaké hlubší myšlenky, poselství nebo dokonce intelektuální onanii - je magor ()

Galerie (7)

Zajímavosti (10)

  • V Británii mal film televíznu premiéru až po takmer 20 rokoch – v roku 2010. (beso74)
  • Deborah Shelton pracovala tři a půl hodiny denně, aby se dostala do formy a mohla hrát Julian. (Cheeker)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama