Reklama

Reklama

V nejtemnější Africe

  • USA Roughest Africa
Komedie / Krátkometrážní
USA, 1923, 29 min

Obsahy(1)

Když povinnost zavelí, profesor Stanislaus Laurello s těžkým srdcem zanechá manželku v Hollywoodu a vydá se na cestu kolem Afriky. Společně s kameramanem Hansem Downeem a skupinkou domorodých nosičů zavazadel pronikají skrze nepřístupnou džungli do hlubin skutečné divočiny, kde hodlají chytat a filmovat africkou zvířenu. Ne všechny plány se jim ale zdaří. (dopitak)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

The Lost Films of Stan Laurel and Oliver Hardy: The Complete Collection – Volume Two (1923-1929). Těžko poznatelné triky, protože zvířata jsou opravdu skvěle nasnímána, jako groteska je to ale chabé, a bez Hardyho jaksi ani ne poloviční. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Česky V nejtemnější Africe. Viděl jsem tuhle grotesky poněkud zkrácenou v cyklu Comedy Capers pod názvem Hunter (Lovec). Laurel a James Finlayson jsou rafinovaní lovci kdesi v Africe, kteří natáčejí své úspěchy na kameru. Nebyla by to groteska, aby se z lovců nestali brzy lovenými! Vtipné gagy při lovu pštrosa, medvěda, slona (snaží se ho zastřelit) a lva končí úprkem nahého Laurela (incident se skunkem) v autě. Všechny scény s divokými zvířaty byly na svou dobu hodně realistické. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama