Reklama

Reklama

Pan Smith

  • USA Smithy
všechny plakáty

372. regiment má dnes slavnostní nástup, a zase mu někdo chybí. Smith (Stan Laurel), no ovšem! Tenhle vojáček je držitelem jednoho prvenství, ještě nikdy nepřišel pozdě… na jídlo. Ani na buzerplacu se mu dvakrát nevede, ještěže civil už volá. Jenomže i na propuštění z armády lze najít něco nežádoucího, kam se teď bude chodit stravovat, a hlavně za co? Naštěstí stavební firmy právě přijímá, a nemusíte ani nic umět – to je flek přesně pro Smitha! (dopitak)

(více)

Recenze (8)

Iggy 

všechny recenze uživatele

Stan Laurel je konečně propuštěn z armády, kde jen komplikoval život veliteli Finlaysonovi. Dostane práci na stavbě domu, konkrétně na střeše a většina gagů spočívá v tom, že mu ze střechy všechno padá z ruky, nejčastěji na hlavu dalšího dělníka (opět nebohý Finlayson) a tak Stan jen neustále leze po žebříku nahoru a dolů. Shodou okolností se stane stavbyvedoucím a oproti všem předpokladům dům dostaví, ale nakonec všechno dopadne typicky laurelovsky. Groteska je známá též pod názvem Home Wrecker. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aké jednoduché gagy vedia vyvolať smiech, či iba len úsmev. Stan Laurel ich má pri práci na novostavbe domu neúrekom. Predsa len neviem kvality tohto kraťasu navýšiť z dôvodu sínusoidy kvality. Niekedy sa naozaj tvorcovia poihrali s celkovou naratívnosťou a gagmi, ináč je tu mŕtvolné ticho. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pan Smith (Laurel) po propuštění z armády začne pracovat jako pomocník na stavbě domu a kazí vše, co může. Pak ale přichází dopis, který ho povyšuje na stavby vedoucího. A je zřejmé, jak může tento omyl dopadnout. Laurel dělá vše proto, aby diváka svým tradičním způsobem rozesmál a daří se mu to velmi výrazně. Povedená groteska. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další krásná groteska, u které jsem se úžasně pobavil. Není sice dějově nijak převratná, ale všechny gagy a vtípky tady prostě báječně fungují. Navíc to je dlouhé tak akorát, jenom neceleou čtvrthodinu, takže z toho vychází naprosto ideální kobinace. Prostě povedená záležitost a na pobavení opravdu ideální. ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Němých filmů jsem viděla jenom hrstku, ale tento krátkometrážní se Stanem Laurelem není špatný. Ještě jak měly ty mužské postavy podmalované oči. Je fajn, když si v tak krátkém filmu umí herci ze sebe udělat srandu. 2, 55 ()

Reklama

Reklama