Reklama

Reklama

Špindírové

všechny plakáty

Obsahy(1)

Divoké časy aljašské zlatokopecké horečky, kdy ke zbohatnutí stačila jen pořádná hrouda zlatého štěstí. Pokud ovšem není přítomen chamtivý šerif Smacknamara (James Finlayson), který se výnosný klaim Boba Canistera (Stan Laurel) rozhodl zabavit. Co teď? Bob je sice hrdina, na jehož revolveru nyní spočívají zraky všech slušných obyvatel městečka, před očima své milované se však bít nechce. V šerifově kanceláři dnes proto bude pořádně horko. (dopitak)

(více)

Recenze (8)

Víteček 

všechny recenze uživatele

A to má být groteska? V první části humor zcela absentuje a druhá je jedna dlouhá rvačka mezi hlavními postavami s občasným výskytem zženštilého kovboje. A to je vše. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

The Lost Films of Stan Laurel and Oliver Hardy: The Complete Collection – Volume Six (1923-1929). Šlamastyka, která se dá vyřešit jedině pěstmi. Rocky Balboa by mohl závidět Stanovu vytrvalost, tohle je zápas tak na stopadesát kol! ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Bezcharakterní šerif James Finlayson neprávem sebere „úrodné“ pozemky aljašskému zlatokopovi Stanu Laurelovi. Stan se ale nedá a s šerifem si to chce vyřídit pěstním soubojem. Jejich souboj až do naprostého vyčerpání tvoří valnou většinu filmu. Groteska sice není moc vtipné, ale je docela dobře a dramaticky natočená. Dost znepokojivá je postava zženštilého kovboje, který se nerušeně věnuje svým kruhům, přestože v místnosti zuří bitka. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

No tak za prvé, celá verzia má okolo pol hodiny. Za druhé 90% minutáže zaberajú nudné pasáže, až kým sa nedostaneme k záverečnej bitke, ktorá všetko zlepšuje a ukazuje akú silu mal žáner grotesky. Celkovo, ale slabučký príspevok do kurníku. P.S. Je to najskorší snímok ( u mňa ), kde sa nachádza viditeľne gay postava. ()

otík 

všechny recenze uživatele

V této hodně nudné grotesce je více téměř psaného textu než hraných scén, navíc děj je zcela mizerný. Stan Laurel je vyhnán ze svého kutiště proradným šerifem Smacknamarem, se kterým se pak zbytek filmu mlátí hlava nehlava. Vtipné zde nebylo skoro vůbec nic, takto se pravý humor nedělá! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nic moc a příběh prakticky nulový. Stan Laurel a James FInlayson jsou sice skvělí, ale to je tak vše, co se o téhle grotesce dá říct. Bitka, zabírající téměř celou stopáž, není příliš zábavná. Je ale dobře natočená a na těch pár minut zabaví (ale nepobaví) a nebudete mít pocit, že byste těch pár minut měli věnovat radši něčemu jinému. Průměrná záležitost, která nijak neurazí, ale opravdu se neřadí k mimořádným filmovým dílům. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Stan Laurel bez Olivera Hardyho v bláznivém příběhu o zlatokopech. Zaujme scéna rvačky opakovaná do dnešních let v kriminálních filmech bez rozdílu původu, kdy se soupeři na zemi natahují po koltu ležícímu stranou. Také ve filmu můžeme nalézt "předchůdce" kovbojů ze "Zkrocené hory" v postavě zženštilé postavy maníka, který se objevuje vždy v tu nejnevhodnější chvíli. ()

Reklama

Reklama