Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

V posledních letech vlády královny Viktorie je Londýn sužován „Dotčenými“ – osobami, většinou ženami, u nichž se náhle projevily nadpřirozené schopnosti. Některé jsou okouzlující, jiné velmi znepokojivé. Mezi ně patří i tajemná a rázná vdova Amalia Trueová (Laura Donnellyová) a geniální mladá vynálezkyně Penance Adairová (Ann Skellyová). Stěžejní představitelky této nově etablované třídy vezmou svůj osud do vlastních rukou ve snaze zajistit prostor těm, pro něž v historii, jak ji známe dnes, není místo. (HBO Europe)

(více)

Recenze (32)

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďalší výdatný seriálový zážitok od geniálneho Jossa Whedona. Aj keď musel predčasne opustiť tento projekt, jeho vízia sa naplnila. Jeho rukopis je citeľný z každého jedného záberu a najviac som to pociťoval práve pri takých komornejších a pohnutlivejších pasážiach. Joss si zase obhájil post najviac kreatívneho a inovatívneho tvorcu, keďže zase skombinoval niečo, na prvý pohľad nezlúčiteľné. The Nevers je možno kuriozitou, ale svojim bizarným spôsobom je skryte geniálnym počinom. A nespočetnekrát si show obhájila funkčnosť fikčného sveta, i neobvyklú žánrovú zmesicu. Alternatívny Londýn odetý vo viktoriánskom šate vytvára originálne a neokúkané prostredie. A táto alternatívna história definovaná steampunkom, čiže parnou dobou, sa báječne pohybuje na pomedzí Sci-Fi a Fantasy, čo je síce také mdlé a matné, ale účelné a zámerne, keďže to účinne vytvára mysteriózny charakter sveta. Zatiaľ som približne na takých 85%-ách. Joss Whedon už mal za sebou určite lepšie seriály (Buffy, Angel, Firefly) a kvalít jeho prvotných skvostoch The Nevers nedosahuje, ale že za nimi vyslovene zaostával, by som takisto netvrdil. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Partička krutě pozitivních, emancipovaných viktoriánských supervulv bojuje za lepší superzítřky se zkurvenými konzervativními šovinisty, méně kladnými supervulvami a nějakými plešouny se svraštělými xichty. Slizák Džoš v marné snaze o udržení se v hlavním proudu prostě naházel do generátoru náhodných pomatených pičovin slova „Viktorie“, „PMS“, „Feministka“, „Homix“, „Londýn“, „Slepičí úlet“, „BLM“ a „Den nezávislosti“, přičemž výsledný přitroublý pipinkovský guláš s jednou až dvěma silnými či šokujícími scénami na díl by býval byl se zatnutými zuby do krku nějaké sufraštětky jakž takž přežitelný, nebýt toho opravdu megadebilního až nesvéprávného vyústění do žumpy céčkové pavědecké fantasmagorie. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Z tejto minisérie normálnemu chlapovi začne vytekať feminizmus z uší. Potešil iba záverečný diel, ale aj to bolo dosť málo na to, aby to celkový dojem aspoň trochu zlepšilo. Po celý čas nudné a mix všehochuti bol v tomto prípade iba na škodu. Za niečo tu stála iba výprava, ale aj tú by som si vedel predstaviť lepšie. Na mňa až príliš uhladené a čisté. Podpriemer. 40/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Silné ženy a udatní černosi. Na konci 19. storočia. Čisté sci-fi a čistá zívačka s výnimkou pár momentov v jednotlivých častiach. A posledná časť to pokrúti tak, že je z toho už naozaj sci-fi a vlastne už dovtedy chaotický dej zchaotizuje ešte viac. Samozrejmosťou je tu podprahová fetišizácia lesbizmu či lásky medzi ženami, ktorá stojí nad všetkým. The Nevers majú ale výstižný názov. Ja som si to vyložil ako Never again. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kombinace fantasy a historického filmu mi ani tak úplně nevadila, bohužel už k pilotu jsem měl celou řadu výhrad a s dalšími díly jen přibývali další a další. To, že to je pitomé, bych ještě přežil, to že to je nudné, už ne a od půlky mě ten do oka bijící feminismus začínal srát. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem měla pocit, že postavy seriálu si vždy cucly odvaru z blínu a pak blábolily nesmysly bez ohledu na okolnosti nebo co jim někdo jiný říká. Dialogy se tím měnily v pomatené a nesouvisející monology, které dovedly k dokonalosti názornou ukázku úsloví: Ten o voze, ta o koze. Chyběla mi nějaká nosná linka, nebo aspoň jakákoliv linka a závěrečný zvrat, který to měl celé vysvětlit, mi spíš přišel jako další hovadina. Casting předvedl urputnou, ale marnou snahu, nalézt v postavě hlavní hrdinky něco jako Evu Greenovou, ale jediné, co se jim povedlo, byla hodně laciná napodobenina Evy Greenové a to ještě jen z výprodeje na tržišti. Ke zmaru byla odsouzená i naděje ukázat emancipované ženy v době viktoriánského temna, protože seriál nedokáže vyvolat ani viktoriánskou atmosféru, ani touhu po emancipaci, aniž by to nepůsobilo směšně. SHRNUTÍ: Mimózní fantazy s hrdinkami ze sekáče. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ty čtyři tomu dám,Jednak proto,že mám rád Whedona a druhák proto,že mě bavilo Nevers sledovat,nicméně je to s hodně odřenýma ušima.Viktoriánky jsou totiž extrémně nevyrovnané a zatímco první dva díly jsou zábavná směsice sci-fi,fantasy a historické kriminálky,další dva se zbytečně utápí v rozvleklých rozhovorech a víc nudí než baví.Pátý díl to sice zase vrátí zpátky na původní kolej,ale aby se to nepletlo,přijde závěrečná epizoda,kterou doteď vstřebávám.Ta se snaží vše vysvětlit,ale dělá to dost zvláštním a zmateným stylem.Zhurba do poloviny vypadá jako úplně jiný seriál a nakonec jí zbude asi 30 minut na to aby příběh alespoň částečně uzavřela a to je sakra málo.Na extrémně malém prostoru tak nakonec dosprintuje do finále a i když je jasné,že si připravila půdu pro případnou další řadu,zanechá za sebou pachuť polovičatosti...70% PS : až později jsem zjistil,že tohle divné uzavření série je z větší části chybou HBO a nikoiv tvůrců.To se totiž rozhodlo původně deseti dílnou sérii natáhnout na dvanáct epizod a poté jí “roztrhnout” na dvě části.Což se neukázalo jako šťastné.Nezbývá tedy doufat,že druhá série/polovina zmatený dojem napraví. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě nic ze začátku tak nechytlo a na konci tak nezklamalo s mid-season finale. Změna stylu, prostředí, opuštění drtivé většiny postav, podlě mě nestálo za to. Jako vysvětlení Ameliina původu to stačí, ale občas zkrátka není třeba vědět úplně všechno. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už od první epizody mě svým světem dokázal Whedon zaujmout. Přestože je v seriálu převážně ženské obsazení, nešlo si nevzpomenout na postavy z Firefly. Postava Amalie jakoby kopírovala kapitána lodi, bývalého vojáka, který nikdy nejde daleko pro ránu a spíš než etikou, se řídí srdcem. Máme tady i křehkou, ale velmi schopnou mechaničku, vynálezkyni, také postavu která je napůl blázen...nebo taky ne... . Tím neříkám, že se Whedon vykrádá, ale spíš že se ve Viktoriánkách vrátil k tomu, čím si získal spoustu fandů. Takový potenciál tento seriál ale nemá. S každou další epizodou totiž ubývá zábavy a zvolňuje tempo, což vyvrcholí v šesté epizodě, kdy tvůrci přehodili výhybku a vybalili na diváka půlhodinku čistého sci-fi. Mě osobně se tím vůbec nezavděčili, protože bych si vystačil pouze s tím intrikařením ve fantasy kabátku. Přesto se na další řadu podívám. Už jen protože mě zajímá, jak moc se dá tak slibně rozjetý seriál pokazit, resp. jestli se to stane. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Feministické fantasy z období viktoriánské Anglie, které si v posledním díle začne překvapivě cestovat v čase a mařit tak veškerá divácká očekávání. Nečekaný mix žánrů leckomu nesedne, ale já tu odvahu oceňuju a docela by mě zajímalo, kam až se dá zajít. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"ĎÁBEL NA SEBE UMÍ VZÍT MILOU TVÁŘ." Pořádně jsem se na tom zabavil až při 6díle, kdy je divák naprosto zmaten (sám jsem si kontroloval, jestli jsem omylem nezabrousil do jiného seriálu). Ne že by to bylo celé špatné nebo vyloženě nudné, ale bůhvíjak hitové mi to stejně nepřišlo. Stáhnout obsah do čtyř dílů bych považoval za účinně blahodárnou kůru. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem měl obavy, zda mě jen nezaujal námět a zpracování, ale je to dů/vtipné celou dobu a má zajímavé zvraty (poslední díl jsem si třikrát myslel, že se mi špatně nahrál a jde o jiný seriál :D). Zdejší nízké hodnocení někdy podezřívám, jak znám tohle prostředí, že je dané tím, co sarkasticky zpracovává daný seriál – je v něm moc emancipovaných nekonvenčních žen. Konečně další díra na trhu zaplněna.   Vtipný steampunkový feministický seriál je zajímavější než většina produkce o „mutantech“. Po jisté události z hůry se (především) u žen viktoriánského Londýna začínají projevovat schopnosti. Jsou vynálezkyně, „čarodějky“… a patriarchát je naježený. Sériová vražedkyně Maladie na rozdíl od Jacka Rozparovače nevraždí „kurvy“, ale "ctihodné muže“… „psychoanalytiky“ přesněji řečeno. Navíc postavy nejsou černobílé a většinou skrývají dobré či zlé Stíny. I maniak Maladie si zároveň jako jediná pamatuje onu událost i je jedním z „nástrojů“ uskutečnění oné vize „návštěvníků“. Mezi mužské postavy patří pansexuální aristokrat vlastnící erotický klub a specializující se na vydírání. Většina hereckého ansámblu hrála v Malých ženách nebo něčem o/d Jane Austen. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľké očakávanie na ďalšiu časť série. Prvé časti si človek hovorí, kua, niekde mi niečo musí unikať, lebo niektoré rozhodnutia, niektoré vety, ktoré sa prednesú atď. ako keby nemali to, čo im predchádzalo. Samozrejme svet je maximálne zaujímavý, krásny mix steampunku ála Liga výnimočných meets X-Men. Potom príde začiatok šiestej časti a také WTF som fakt nezažil už dlho predlho. Kua, pozerám iný seriál? Omylom sa mi sem zatúlalo niečo iné? Zrazu všetko začne dávať zmysel, vysvetlí sa množstvo vecí z prvých častí a človek čaká, kam to bude smerovať. Sem s pokračovaniami. Ďaleko ale fakt ďaleko lepšie ako Irregulars. ()

merit1 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní posledného dielu som si dva krát skontrolovala, či omylom nepozerám iný seriál, ale tým bolo v skutočnosti príznačné celé The Nevers. Zdanlivo nespojiteľné nápady a dejové úseky držali spolu až prekvapivo dobre a musím oceniť, že tých nápadov bolo tak veľa, až to pôsobilo čerstvo a svižne napriek ich obohranosti ( X-menov tam musel vidieť snáď každý,  Penance ako Q z Bonda ... ). Dokonca som sa pristihla, že hľadám spoilery, ktoré sú indikátorom, že vznikla aj istá dávka záhadnosti a tá seriálom svedčí. Technické spracovanie je od kostýmov až po akčné scény veľmi solídne. Viktoriánky sa  kultom nestanú ( na to nemajú ), ale nie sú ani stratou času. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Do pátého dílu velice zábavná podívaná (s pár ne nějak zvlášť rušivými dějovými klišé), která v lecčems dává občas vzpomenout i na seriál Buffy, nebo Firefly. Šestý díl je poněkud zmatečná a nepříliš super podívaná, která toho zase tolik nevysvětlí a je a prapodivně zavádějící a trochu i nudná. Steam punkový nádech viktoriánské Anglie je super a ústřední protagonistky Ann Skelly a Laura Donelly jsou skvělé. Oceňuji na poli seriálu netradiční žánr pro zvolené období i atmosféru a náboj, který seriál má. Jen se bojím, že pointa bude v budoucnu tristní, nedořešená a hodně děravá (už teď to občas trochu vaří z vody a sporné otázky řeší nevysvětlováním). Ale doufám, že se pletu a scénáristé to ještě myšlenkově dotáhnou. Ačkoliv pointy bývaly Whedonovou slabinou vždycky. 70% ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Eeeh. Jako... Co k tomu říct? Vlastně jsem celou dobu nevěděla, co si o tom mám mylset. Co jsou ty holky zač, proč dělají to, co dělají... No poslední díl to asi osvětlil. A sebral tomu neuvěřitelně moc. Jako vážně? Jako opravdu je za tím taková věc? Achjo. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

To byla fantasmagorie..... Nudné, nesympatické postavy.... Jedna postava ze zloduchů byla sifilidní prostitutka? To jako vážně? ()

janak.t 

všechny recenze uživatele

Všechny díly byly fakt super ,byl jsem ze seriálu nadšený , ale poslední dil teda katastrofa,chaos a vlastně vůbec nevím o co tam vlastně šlo. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Gäblsov establišmejd ze svatého dreva sa z toho programovania verejnosti tak preprogramoval, že ani im samotným už asi nie je jasné, k čomuže tú verejnosť vlastne programujú/naprogramovať chcú. Možností je niekoľko, tak si nejakú vyberte a s kľudným svedomím sa na ňu vyserte, pretože toto je život a raz sa skončí, takisto ako každučký jeden film alebo seriál, a v ktorom účinkujeme my fšeci. Zase raz tu má určitá skupinka superschopnosti a aby to nebolo dupľovane zdupľované, tak to tvorcovia aspoň zasadili do obdobia lejt 1800 myslím, a tento krát nejde o problémy ktoré mutanti (poeticky nazvaní „dotknutí“) v tomto svete majú, ale o problémy ktoré „dotknutí“ majú v tomto svete... krucič. Establišmejd do toho očividne nalial toliare a celkom sa s tým vymaznal, takže to vyzerá ozaj slušne a človek sa pri tom nemusí škrabať po stene od nudy, ale tiež to nie je nič na zarámovanie do externého úložiska. Posledný diel mi neprišiel nijak zvlášť rušivý, naopak ma celkom pobavil a možnáá, že bych si druhú sériu pozrel, ak to teda to programovacie centrum zariadi. ()

Reklama

Reklama