Reklama

Reklama

Omega Doom

  • USA Omega Doom
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Zrezivělé kusy robotů a hromady lidských kostí, kam jen oko dohlédne. Vítr se prohání po nekonečných pláních, posetých troskami bez života. Stovky let po apokalyptické válce nezbylo na Zemi téměř nic. Mimo pár organických mutantů jen dva konkurenční klany humanoidů a cyborgů. Jejich nekonečné války o území a pitnou vodu naruší příchod superinetligeního zabijáka. Omega Doom byl projektován, aby chránil lidi. A teď se mnusí ze všech sil snažit, aby někdejší pán tvorstva úplně nezmizel z povrchu planety.

Film byl natočen v Bratislavě, jeho hlavním aktérem je Rutger Hauer, "známý" z filmů SLEPÁ ZUŘIVOST, či OTČINA. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

honajz 

všechny recenze uživatele

Námět vykradený z Yojimba Akira Kurosawy (a zajímavé je, že ve stejném roce jako tento film vznikl i westernový pandán Last Man Standing) a samozřejmě Pro pár dolarů, každopádně vše selhává s Pyunovou otřesnou režií. Mně by ani nevadilo, že to natočil na jednom nádvoří a v přilehlých dvou skladech, kdyby to i v rámci levné produkce nějak dovedl podat. Jenže ono je to ukecané, mrtvoly robotů mu z nádvoří mizí jak mávnutím kouzelného proutku, pokus o filozofično je směšný (asi proto Pyun obsadil Rutgera Hauera, aby to jako trochu připomnělo Blade Runner - a asi byl Hauer finančně dost na dně, když do takové divnosti šel), střih zmatený a nejhorší jsou pokusy o souboje nebo dokonce nějakou akci - něco tak směšného a špatně natočeného jsem dlouho neviděl. Ona laciná sci-fi natočit jde, ale takhle vážně ne. ()

Nazghul odpad!

všechny recenze uživatele

Albert opět nezklamal!! :))) Opět film (no jestli se tomu dá tak říkat) natočil někde na dvorku v Bratislave a když né Lambert, tak tu "exeluje" Rutger Hauer. Už jste někdy viděly tlustého androida?! Já taky ne! Tak tady ho uvidíte! No nevím, váhal jsem, jestli tomu mám dát ***** za největši zhovadilost v dejinách kinematografie, ale to si opravdu Albert nezaslouží! :)) ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Jaký je tam dole počasí ??" - "Mohlo by třeba sněžit.." - "No, vzhledem k tomu, že je nukleární zima, je to dost pravděpodobný.." To zas jednou dík pomatenci Pyunovi, co si stopnul Rutgera Hauera, ve filmovém pekle sněžilo.. ()

Adaamos21 odpad!

všechny recenze uživatele

Jsou tuny zbytečných filmů, jejichž sledováním jen ztrácíme čas. Tento do nich bezpochyby patří a přímo se v nich vyjímá. Strašidelně hloupé sci- fi. Režisér jistě natočil povedenější kousky, přesto pozor na jméno Albert Pyun. ()

Ryuuhei odpad!

všechny recenze uživatele

Nudná, hloupá, smysl nedávající hovadina. Co tohle mělo sakra být? Vždyť chyběla jakákoliv pointa, cokoliv, co by z tohoto filmu neudělalo jen něco, co mluvilo maximálně tak o tvůrci na drogách. Fuj! Už dlouho jsem se tolik netěšil na závěrečné titulky, které svou protáhlostí prodloužily utrpení o další desítku minut. Nikdy víc! 4% ()

Ertai odpad!

všechny recenze uživatele

Tedy, vskutku neortodoxní verze bojovníka mezi dvěma znepřátelenýmy klany(Yojimbo, Per un pugno di dollari) ()

Elementál odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, proč tenhle film někdo natáčel, nevím, jak se ocitl u mě doma a nevím proč jsem ho dokoukal do konce. Byla to blbost tak ryzí, že snad větší ani neznám. Námět mi nepřišel kdovíjak špatný...ba dokonce možná i dobrý, ale byl spolehlivě pohřben pod špatnými hereckými výkony, špatným scénářem, špatnou režií... Celý film plyne neskutečně pomalu a vy mezitím umíráte nudou... Prostě celé špatně. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

"Are you looking for some action?" Tak na tomhle náměstí se jí tedy nedočká ani Hauer, ani diváci. Zato se dočkají toho nejtypičtějšího pro videové sci-fi kousky let osmdesátých. Vtipná futuristická kraftwerkovská hudba, praštěné triky vložené v nějakém Paintbrushi - které prostě můžu - už jen protože se vůbec nesnaží exhibiovat. Samozřejmě, že ani nemůžou, ale já v nich vidím ten klad, že slouží jen a pouze k posunu příběhu někam. Ne jak nějaké snahy o realistické ale přesto hnusné a rušící počítačové oblbováky. A i příběh nebo ta snaha o jakousi postapokalyptickou atmosféru mi sedly. Sice by me zajímalo, co ti robotičtí obyvatelé před příchodem anděla Hauera dělali kromě koukáni za rozbitými okny, ale vem to čert. Pak to prostě vcelku jede, i pár fungujících myšlenek to má, což na film prezentovaný v tomto hávu není zrovna čajíček. Sice by bodlo vyřadit robotickou hlavu pojmenovanou Hlava a nevypadat a nechodit jako nový Seagal - zbraň na zádech, ale na dvouhvězdičkové hodnocení je to až příliš zábavné, koukatelné a řekl bych, že ne úplně blbé. "I am the business." ()

Han22 odpad!

všechny recenze uživatele

Omega Doom - film, kde nahnal Pyun asi 10 herců na jeden dvorek v Bratislavě a za pár dní natočil celý film. Film, který jsem viděl na videu někdy před 10-11 lety a od té doby jsem ho měl zafixovanej jako synonymum pro totální sračku. A opravdu ani po letech to neztratilo nic ze svého "kouzla". Otřesná výprava, kecy, kamera, scénář, režie, herecký výkony a navrch kopec totální nudy - protože tohle je film, kde se prostě hodinu a půl vůbec nic neděje. 100% nejhorší sci-fi film všech dob. BTW: To slůvko "akční" v popisu žánru je fakt výsměch. ()

TERRORDROME odpad!

všechny recenze uživatele

Po Nemesis 3 a 4 by si človek pomyslel že tá kvalita už nemá veľmi kam klesať, ale Albert dokázal že kde je vôľa, tam je cesta a vypotil chobotovinu tak nudnú, hlúpu a nezmyselnú až mi to vyrazilo dych. Pritom prvé zábery na ulice plné mŕtvol celkom navnadili, lenže potom sa dej uvelebí na tom jednom nádvorí plnom dementných androidov, ktorí nemajú na práci nič iné než len postávať za oknami a čučať na Rutgera Hauera, hrdinného cyborga s debilným úsmevom a čiapkou, ako chodí do pivnice a zasa naspäť. Skoro nič sa tam nedeje, postavy sa väčšinu času len rozprávajú priškrtenými hlasmi ( za neustáleho otravného bzučania servomotorov v ich artritických cyberkolenách ) a príležitostná akcia sa odohráva štýlom že Hauer po protivníkovi niečo hodí a on skape. Vážne, počas filmu si kľudne môžete na pol hodinu či dlhšie odskočiť a po návrate sa film akoby vôbec nepohol, dokonca by ste mohli odprisahať že je tam stále tá istá scéna. Filmu veľmi nepomáha ani komický element v podobe ukecanej odseknutej hlavy zvanej "Hlava", ktorá stále príde o telo. To už bol lepší ten zapárajúci cyberčernoch čo "Hlave" stále robil zle. Pár absolútne otrasných svetelných digi efektov pre istotu radšej ani nekomentujem. Dodatok - ľudia tvrdia že Hauer je tu nejaký tučný, čo som si ja nejako nevšimil, ale na tom prd záleží lebo Omega Doom predstavuje zrejme najhlbšie a najzúfalejšie dno postapo žánru. ()

jednaveta odpad!

všechny recenze uživatele

Slávná filmová série z bratislavského dvorku (do které patří ještě Nemesis 3-4) ve své nejhrůznější podobě. ()

chiara odpad!

všechny recenze uživatele

Film natacany za 10 dni v decembri 1995 v Bratislave. Asi najhorsi film Rutgera Hauera. Neviem ako Albert Pyun presvedcuje kvalitnych hercov aby hrali v jeho filmoch, ale dari sa mu :))) ()

Reklama

Reklama