Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nastávajúci otec sa dozvie, že pochádza zo šestorčiat, a vydá sa na odvážnu cestu za svojou stratenou rodinou. Úlohy všetkých šiestich súrodencov sa ujme Marlon Wayans. (dixx)

Recenze (48)

misterz 

všechny recenze uživatele

Marlon Wayans je pošuk, to je každému jasné, no mňa tie jeho ksichty neskutočne bavia. Strelený humor, plný bizarností, ktorý dokáže rozosmiať. V tomto prípade sa mi tu ale zdal trochu málo strelený, aby som dal niečo viac ako len priemer. Chcelo to niečo viac šokujúcejšie, napríklad v Pidihajzlíkovi bolo podobných scén plno. Na druhú stranu je sympatické, že sa tu snažil trocha moralizovať, aj keď to bolo miestami dosť lacné. Priemer, príjemné pohodové pozeranie s dobou trvanlivosti pol dňa. 60/100 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Odkaz na Zamilovaného profesora je zjevnej. Marlon Wayans si tu střihne sedm rolí a do setkání se ségrou ve vězení mu to docela i jde. Pak už to osciluje mezi trapností a komedií. Pořád jsem ale neměl problém to dokoukat. Spíš mě ale udivuje, že herec, který si před mnoha lety střihl více než luxusní roli v Rekviemu za sen se zasekl u komedií a parodií, které jsou sice relativně fajn, ale vracet se k nim rozhodně nikdy nebudu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Marlon Wayans ve svém živlu. Nicméně překvapilo mě, že při kadenci desítek až stovek gagů občas nějaký přece jen padne na úrodnou půdu. Nic víc asi netřeba čekat...50% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Jako kdysi příšerní Klempovi i tady jsou příšerní sourozenci v podání jednoho herce. MW je talentovaný, ale hraje v hrozných parodických blbostech! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nepřiznaná pocta všem černým komikům, co v jednom filmu ztvárnili (alespoň) více než jednu postavu. Marlon Wayans zavzpomínal na zašlou slávu Eddieho Murphyho a oprášil jeho hravý vzorec ze Zamilovaného profesora, načež se pokusil o jakýsi komediální upgrade. Ano, cílí se mezi afroamerické umělce, Wayans vytáhne ze svého komického ranku macatou ženštinu, co připomíná mix Sereny Williams, Kim Kardashian a Beyoncé Knowles, dojde i na Murphyho typologickou černošku a narážek je docela hodně, jen nejsou tolik nápadné. Hlavní hvězda, která zastiňuje svými výstupy ostatní účastníky, ztvárnila celkem šest postav a jednu "bonusovou". Wayans se obklopil svými stálými tvůrčími kolegy, Michael Tiddes režíruje a Rick Alvarez dodal psané písmo, nicméně celé to má improvizační nádech, jelikož řada scén a scének je poměrně dlouhá, divák má vnuknutí, že na jejich konci přijde pointa, což se ale neděje a nevypadá to, že se jelo podle pevného scénáře. Určitě bylo náročné hrát sám na sebe, což Wayans zvládá suverénně, a jeho komediálnost v prvé řadě těží z toho, jak se mu všech šest postav daří od sebe oddělit/odlišit. Alan je normální maník, co má partnerku v očekávání, ale trápí jej, že je adoptovaný, tudíž se jednoho dne vydá vyhledat svoji biologickou matku, ale na získané adrese najde jen zaostalého a obtloustlého bratra, co se celé dny cpe cereáliemi, sestřičku má kriminálnici, další z bratrů je nýmand se vším všudy, jiný bratr laboruje s ledvinou a poslední ze šesterčat je nezvěstný. A hledaná matka je (údajně) po smrti. Wayans je z hlediska průpovídek značně odvázaný a z hlediska sexuálních narážek nebývale umírněný, což je oproti minulým jeho parodiím změna. Dabér Martin Sobotka se musel solidně zapotit, aby pokryl celou škálu slovního projevu, kdy Wayansovi jede klapačka na plné obrátky, čímž má ode mě pochvalu, neb to zvládl mistrovsky. U filmu jsem se smíchy nepotrhal, především vtipy na téma amerických seriálů ze sedmdesátých i osmdesátých let minulého století mají na českého diváka nulový dopad, neb k nám ani nepronikly, ovšem je zde slušná porce vtípků, které obstojně fungují. A zejména jsou to Wayansovy maskérské proměny, které opravdu po celý film zabaví. Technicky je to určitě natočené zdatněji než někdejší "Jako vejce vejci" s Michael Keatonem a jeho několikanásobné komické variace, určitě i dvojnásobně neopěvovaný "Zamilovaný profesor" byl překonán, ale ten se překonat dal. Tahle komedie od Netflixu (Wayans po komedii Naked navázal na opětovnou spolupráci) si neklade žádné jiné ambice než navodit dobrou náladu. A to se jí daří dokonale. 7/10 ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Ať si Netflix sežene lepší scénáristy na ty komedie, protože to je strašny, co to ploděj za hovna. Maj Wayanse, maj Sandlera a ty komedie s nima to je fakt otřesný. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jestli je ve filmu nějaký humor , tak jsem ho minul. Tedy kromě třech slušných vtípků. Jediná zábava u filmu Šesterčata je ho vypnout. Když budete hodinu a půl přejíždět po seznamu filmů v knihovně Netflixu, zažijete větší zábavu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já mám toho blba prostě rád. A že zvládne hned sedm postav jsem nepochyboval. A on je dokázal tak hezky odlišit (ségra vede). Takže, jo, Marlone, jo. 3.5* ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Marlon Wayans je čistě parodická tvář, která na ně má prostě vrozenou mimiku, a tak při pokusu a lehce vážnější komedii film nefunguje tak, jak by měl. Šesterčata mají fajn nápad, ale v 80ti procentech je film prostě trapný a vtípky vůbec nefungujou, no ve zbylých 20ti jsou zase výborné a nic mezi těmito dvěma stádii není. To dělá ve výsledku hodně těžko hodnotitelnou věc, ale do průměru to má hodně daleko a kde jsou podobné filmy takhle stupidní, měly by to na plno zachraňovat humorem, ale tady se to bohužel nedaří. Nicméně jak jsem zmínil, něco se povedlo výborně. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám bláznivá rodina, a bláznivá komedie, někdy dobrý někdy prostě přehnaný. Bavil jsem se dalo se. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Od Wayanse a Tiddese asi nejlepší komedie (i když dávám stejné hodnocení jako u předchozího The Naked) . Plusové body za žádnou fekální scénu a za cca 4 vtipné scény (z těch 5 komedií od Tiddese asi nejvíce) kdyby si tam odpustily ty černé protibělošské pindy šel bych i výše. ()

houdek442 

všechny recenze uživatele

Zatímco Naked (2018) bylo pro mě silné zklamání, u Sextuplets jsem se krásně bavil. Marlona Wayanse bych prostě mohl sledovat pořád a fakt, že se v tomto snímku objevil rovnou několikrát, je jenom plus. ()

Brain-D odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle jsem od Michael Tiddes nečekal, jeho předešlé snímky měli jak úroveň, tak vtip. Tohle je čistý fekal filmového nevkusu. Kde byl Norbit byl přečin, tohle je je zločin. Naprosto nevtipné, tupé a absolutně nechápu jakékoliv zalíbení v něčem takovém. 0% ()

Sany33 odpad!

všechny recenze uživatele

Ak to mám porovnávať so "Zamilovaným profesorom" z prelomu tisícročia je to veľmi zlé. Vtedy diváci neboli taký náročný na humor a v mase komédií ktorý vtedajší filmový priemysel pľul ako na bežiacom páse mohol tento film konkurovať. Doba sa ale zmenila a tento vrchol trápnosti pri ktorom sa mi ani nenadvihol kútik vôbec nevnímam ako poctu klasike z 90 rokov. Marlon Wayans je talentovaný herec na ktorého sa veľmi dobre pozerá. Svoju tvár ale požičal béčkovým komédiám a bezduchým paródiám. Aj toto je cesta ale snáď nikto nemôže čakať že za to bude patrične ocenený. 8% ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Marlon Wayans bol skoro po celý čas na obrazkovke, keďže tu hral 7 postáv a musím sa priznať, že som si to všimol až pri záverečných titulkoch :D Tomu hercovi proste vynikajúco išla každá postava, a tak ani nebolo jasné, že všetko hral on. Film sa nesie v duchu bláznivých komédií a myslím, že mu to vyšlo. Veď čo sa môže stať pri hľadaní svojich príbuzných? Naozaj hocičo. 8/10 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Čistočistý priemer. Od Marlona Wayansa som videl už aj lepšie snímky, ale pomohlo to zaspomínať si na vynikajúceho Eddieho Murphyho v Zamilovanom profesorovi. Že to bolo mierené pre afropublikum, to mi nikdy moc nevadilo. ()

Reklama

Reklama