Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po vypuknutí Třetí světové války Phillip a Marlowe strávili 15 let v protiatomovém bunkru. Teď se jim konečně podařilo dostat se z něj ven, je jim 19 let a před sebou mají, jak si sami vysnili, velkou kariéru soukromých detektivů, o kterých tolik četli během let strávených v bunkru. Mají ale velký problém se v post apokalyptickém světě na povrchu Země zorientovat a ne úplně vlastní vinou se stanou ústředními postavami velkého boje o 2 klíče, pomocí nichž je možné odpálit poslední jadernou raketu, která na Zemi po poslední válce zůstala. (p6qwre)

(více)

Recenze (23)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Osemdesiatkový bizár úlet, kde sa z atómového krytu vynoria dve rádoby súkromné očká ( jeden z nich je Michael Dudikoff s hnusnou plandavou baretkou ešte pred svojim ninja obdobím ) aby urobili kariéru v postapokalyptickom huhu panoptiku plnom zmachlených kreatúr. Film má značne halucinačné grády a zmätený dej v ktorom sa hrdinovia tak nejak točia dookola v pozoruhodných, industriálne snových kulisách okolo ústredného disko klubu a okolo nich sa vynárajú rôzny úchyláci, kanibali a mutanti túžiaci po kľúčoch od atómovej bomby. Vzhľadom k tomu že sa tam všetko deje akoby mimochodom a nedokáže čokoľvek akokoľvek vygradovať som sa chvíľami aj nudil, ale vždy ma potom niečo odradilo z neustáleho latentného úmyslu vypnúť to. K pozitívam patrí, okrem vskutku hardcore osemdesiatkovej atmosféry aj vtipná autonaháňačka s gangom v ružových parochniach, davová scéna s koncertom a skladbou "Guilty Pleasures", záverečná efektná prestrelka a samozrejme finálny tanček. Proste haluz ktorá taží z toho že je haluz, takže ju treba brať ako nič než haluz. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu bláznivý film, děj odsýpá, jedna ztřeštěná situace následuje druhou, po celou hodinu a půl vše pulsuje disko-rockovou hudbou z 80.let, hlavní hrdinové jsou skoro neustále v poklusu. A to vše se odehrává v opravdu bizardním post-apokalyptickém světě, který ze všeho nejvíc ale připomíná diskotéku z 80.let:) A do toho občas podivné záběry kamery, světlo a potemnělé stíny, někdy opravdu vychytané jak ve filmu noir, nevím jestli to byl záměr, ale mně to přišlo opravdu působivé. Velké překvapení, u Radioactive Dreams jsem se perfektně bavil. Výborný film na b-movie párty, stačí otevřít něco k pití a zábava začíná:) ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jop tak todleto je správnej odlet a suverénně to nej co jsem kdy od Pyuna viděl. Skoro nechápu, že to vůbec dělal on stylem mi to připomíná spíš Tromu a nevědět kdo je režisér věřil bych, že je to od nich. Mladej Majkl Dudlíkátor plus super střelenej děj. Pro normálního diváka nesrozumitelný. Záležitost pro trash fajnšmekry.85% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dvojička bratrů v obleku je super, příběh zábavnej a i docela dobrej a občas se tu objeví i nějaká ta akce, jedině trošku zamrzí, že bratři jsou pořád takový trošku zbytečně ustrašený, ale i tak super zábava. Meč a čaroděj byl pro Pyuna docela solidní debut, ale až u Radioactive Dreams se přesunul k postapokalyptickým béčkům a tam přesně patří. Škoda, že druhá polovina 90tých let odvála jeho béčka do řiti a teď točí povětšinou kraviny ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně radioaktivní, jestli sen nebo noční můra, to už je otázkou:). Na svou dobu film dobře odsýpá, i když jeho příběh je dost podivný, řekl bych až z palce vycucaný a poslepovaný, aby trochu dával (uměle) smysl. Přesto jsou tu nápady nejen prostředím, ale i vizuálně (především vynikající nápad s přechodem poměru stran 4:3 v krytu do 16:9 mimo kryt->doslova "do široka otevřené oči":-)). Krom toho Dudikoff podává asi nejlepší herecký výkon a přitom nebo právě proto ani jednou nikoho nekopne svým slavným (americkým) kopem. Komu však Radioaktivní sny doporučit? Vše je papundeklové, levné, ovšem Albert Pyun měl svou vizi, kterou dobře naplnil v dostatečně výrazném b-stylu. Není úchvatná, ale určitě se pro mnohé může stát až "kultovní", vždyť ti styloví bratři v oblecích v postapokalyptickém světě jsou tak styloví a jsou jak nepopsaná tabule... ()

Galerie (11)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama