Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lord Macbeth (Denzel Washington) je přesvědčen trojicí čarodějnic, že je jeho osudem stát se příštím králem celého Skotska. Ambiciózní žena (Frances McDormand) jej v tom podporuje a k naplnění proroctví zbývá jediné – zbavit se krále současného (Brendan Gleeson). (buzzwoody)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (74)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám rád Joela Coena,mám rád Denzela a Macbeth je klasika.Přesto to spojení dohromady nefunguje úplně naplno.Coenova adaptace má mnohem blíž ke klasickému divadlu než filmu (což by koneckonců nevadilo),herci hrají dobře,Denzel sem sedí,černobílá tomu sluší a atmosféra je místy víc než slušná,přesto je ale výsledek spíš jen lehčí nadprůměr a kdybych si měl vybrat na které zpracování se podívám,sáhl bych mnohem raději po tom s Michaelem Fassbenderem.To disponovalo jistou formou uhrančivosti.Tahle verze jí bohužel nemá...60% ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(23/2022) / Zaujímavý experiment v podaní A24 a AppleTV ktorý dokázali spojiť veľmi zaujímavý herecko režisérsky team. Celý zážitok stojí na originálnom spracovaní. Ak to niekomu sadne, myslím že to bude vedieť oceniť. Ja som sa veľmi snažil aby sa mi film páčil, ale bohužiaľ nevydalo, základný problém bola expresívna divadelnosť, naozaj film je až bizarný. Potešili ma ale herci, špeciálne Frances McDormand. (5/10) ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Joel Coen na režijní stoličce zůstal sám, přesto naservíroval důstojnou adaptaci jedné z nejklasičtějších látek. Konzervativní přístup k původnímu textu obohatil stylovým vizuálem, který celou uměřenou stopáž baví, ale nikdy úplně nestrhne. Více zde. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). Není pochyb o tom, že The Tragedy of Macbeth je vizuálně naprosto bezchybný film. Kulisy jsou tak hrozně podmanivé a krásně nasnímané, že kdyby byly filmy jenom o vizuálnu, tak je Macbeth naprostou špičkou, jako třeba dosti podobná Duna. Ten film ale ani trochu nebaví. Měl jsem pocit, že všechny výstupy, které tam herci předváděli šly do prázdna. Herci jsou to perfektní a dávají do toho všechno, ale divadelní hra prostě alespoň z mého pohledu nedokáže tolik předat, jako film. Na druhou stranu jsem si vyzkoušel, že divadelní hry nejsou úplně můj šálek kávy a zůstanu raději u filmů. To samé doporučuju režisérovi Coenovi, který odvedl brilantní práci, ale pro takové projekty je ho podle mě škoda. Osobně předlohu vůbec neznám. Proto bylo o to těžší se něčeho uchopit. Naštěstí jsem si vzpomněl na jeden díl Simpsonových, kde právě Macbeth taky byl. The Tragedy of Macbeth vizuálně nádherný a podmanivý film. S divákem však absolutně nespolupracuje a po stránce zábavnosti to bylo docela utrpení, jako třeba The Green Knight. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Divadelní depka, kterou Joel Coen vzdává hold nejen divadlu a Shakespeareovi, ale především filmu jako řemeslu takovému. Rozhodně lepší než ten poslední experimantální western, co natočil s bráchou. Příště už bych ale poprosil návrat k věcem jako Tahle země není pro starý, V nitru Llewyna Davise nebo Fargo. Porovnávat první polovinou s druhou půlkou kariéry těchto tvůrců není zrovna veselá záležitost. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu začalo 7.2.2020 v Los Angeles a trvalo 36 dní, čo je režisérov rekordný čas. Kompletne celý film bol natočený v interiéroch štúdia na takzvaných "soundstages." Jedným z dôvodov bol aj zámer tvorcov, aby film vyzeral čo najviac "odtrhnutý od reality." S výnimkou poslednej scény nie je žiadny záber z exteriéru. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

13.01.2022

67letý oscarový herec a režisér Denzel Washington (Let, Americký gangster) oznámil, že se chystá na natáčení třetího Equalizera. Prozradil to při rozhovoru o svém nejnovějším snímku The Tragedy of… (více)

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama