Reklama

Reklama

Případy komisaře Mejzlíka


Smrt barona Gandary (E04)

(epizoda)
Československo, 1965, 18 min

Obsahy(1)

Rada Pitr (V. Hlavatý), postarší a zkušený policajt, dostává za úkol vyřešit vraždu barona Gandary, velkého světoběžníka. Rada před penzí se domnívá, že za tím budou nějaké domácí rozepře, nejdřív se musí zjistit příbuzní a nejbližší osoby. Doktor Mejzlík (V. Voska) ale oponuje: toto je zvláštní případ. On má zkušenosti s vyšetřováním ve vyšších kruzích, na to se musí jinak, jde možná o špionážní akci… Netřeba dodávat, že zdravý policejní rozum rady Pitra tady zvítězí. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Aniki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice kraťoučká "čapkovina", která však nezapomněla být velmi, ale opravdu velmi humorná a až provokativně sarkastická. "Já na to už nejsem, na mě jsou ty vaše metódy příliš romantické a vznešené. Vy by jste z toho udělal případ, panečku, dobrodružný, interesantní, ale já? Maximálně tak synovec domovníka, nic víc už nedokážu." ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rada Pitr, starý policajt před penzí, který se celý život zabýval jen jednoduchými, nekomplikovanými případy, tedy postava svrchovaně čapkovská, ve vynikající drobnokresbě Vladimíra Hlavatého, versus komisař Mejzlík, moderní kriminalista přicházející s novými, propracovanými metodami, v již tradičním provedení Václava Vosky. Skvělá podívaná. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama