Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh na motivy stejnojmenné knihy Terryho Pratchetta se odehrává v malém království zvaném Lancre. Když zlý vévoda Felmet (donucen svou ženou) zabije stávajícího krále Verence, z hradu je odvezeno nemluvně (Verencův syn). To je díky třem čarodějkám zachráněno před pronásledovateli a ukryto. Podaří se čarodějkám dosadit na trůn právoplatného dědice? (fastum)

(více)

Recenze (13)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Soudné sestry nikdy nepatřili mezi mé nejoblíbenější knihy ze Zeměplochy a nikdy mezi ně patřit nebudou, za prvé nejsem nijak velký zbožňovatel Shakespeara (Sestry jsem dokonce napoprvé četl dřív, než jsem viděl/četl Hamleta) a za druhé království Lancre ještě chyběla atmosféra, kterou ji Pratchett v průběhu času vytvořil, stejně jako patří mezi ty méně vtipné. To ovšem neplatí pro divadelní verzi v podání divadla v Dlouhé, která patří mezi skvosty a záznam (bohužel jsem neviděl na prknech...) si můžu kdykoliv pustit a bude mě bavit stále stejně. Seriál se ale bohužel divadelní dramatizaci nepřiblížil ani náhodou (a to měl k dispozici jediný pravý smrťův hlas, Sera Christophera!), celé to působí dojmem kresleného přenosu z knih na obrazovku, ale s tím, že většina toho zábavného vypadne a zůstane jen kostra příběhu, který není moc vtipný (ale pár vtípků se přesto povede) a navíc si bere z Shakespeara jen to nejzákladnější, takže místo sofistikované parodie působí spíš jen jako fantasy vykrádačka. Velká škoda, hrané filmy totiž dokazují, že Pratchetta lze celkem s grácií zfilmovat. Možná to dokáže i animované těžké melodično, no, uvidíme. PS: animace se moc nehodí (tohle že má bejt trol? Vždyť to má růžové dásně!), působí o min. deset let starším dojmem a na chlastačce u Stařenky je kdosi, kdo vypadá skoro jako animovanej Zvoník od matky Boží. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání. Po velice kvalitním Soul music tohle. Ani se nechce věřit, že je to od stejného režiséra... ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Průměrné zpracování, ucházející animace (nadšený jsem z ní ale nebyl), příšerný dabing a děj bohužel při přechodu z knihy do scénáře znudněl. Ještě že o 10 let později se Zeměplochy chopili lépe v hrané podobě. ()

Toshiro 

všechny recenze uživatele

Poměrně dost otrocký přepis knihy od Pratchetta. Snaha nacpat do dvou hodin celou knihu vede k neskutečně uspěchanému vyprávění, které nenechá člověka se zastavit a uvědomit si, na co se to vlastně kouká. Doby kdy jsem hltal knihy ze Zeměplochy jsou již dávno pryč, ale pokud doporučit Wyrd Sisters, tak jedině knihu. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Pratchetta já rád... I když toho nemám přečtenýho moc... Leč mezi to málo shodou okolností patří Dámy a pánové, která na tohle navazuje... Takže sem z toho konečně pochopil nějaké věci v té knize... Ale to je tak všechno... Něco se prostě inteligentně zfilmovat nedá... ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Kniha je vždy lepší, to je jasné. Ale i přesto ten to seriál stojí za to. Animace je pekná, příběh rychle utíká a hodně baví. Ale i přesto se Těžké melodično povedlo víc. 70% ()

S.Dedalus 

všechny recenze uživatele

možná až příliš doslovné rozhodně alespoň trocha nápaditosti při zpracování by neuškodila zejména mi vadilo podivné monotoní ani rychlé ani pomalé tempo celek ale i tak docela baví pořád je to starý dobrý pratchett -who knocks without? -without? without what? ()

Dartdevil 

všechny recenze uživatele

Na Soudných Sestrách je vidět, že je do seriálové podoby přepisoval někdo jiný než v případě Těžkého Melodična. Seriál je přepsán snad ještě více doslovně, ovšem díky stanovené stopáží je tím pádem zbrkleší a rychlejší, děj ubíhá jak krajina z jedoucího vlaku a pro neznalce knižní předlohy to asi bude docela problém. Nicméně knížní předlohu znám velmi dobře, takže u mě stále hezká adaptace Pratchetta. ()

IwoCZ 

všechny recenze uživatele

Tady se uvádí seriál, já to ale viděl celé v kuse jako jeden film a můžu říct, že se mi to líbilo moc. Kdysi jsem Pratchetta hltal, tak to byla pro mě hezká vzpomínka. Knihu jsem četl už hodně dávno a určitě je lepší si to přečíst, nicméně toto zpracování je podlě mě hodně povedený přepis. Má to spád, vtip a animace se k Pratchettovi více než hodí. Víc takových věcí! ()

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Doba, kdy jsem hltal Zeměplochy je už dávno pryč, ale stále to beru jako vrchol ve spisovatelském umění. Není to tak dobré, jako zdramatizovaná verze, ale pořád ucházející. Komu vadí animace, vždyť je to pohádka. A tento zastaralý styl kreslení podtrhuje hravost. Hlavně, že to není anime, kterého je poslední dobou až moc. ()

Reklama

Reklama