Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Swann je nebezpečný terorista, specializující se na bombové útoky a právě teď chystá něco opravdu velkého. Na stopu se mu ovšem dostal polda, který je pro něj nebezpečnější než všichni ostatní strážci zákona dohromady. Detektiv Ray Nettles totiž nedávno přišel o rodinu a při poslední akci mu Swann zabil parťáka. Nettlesova poslední akce měla alespoň jedno plus. Když byl při jednom zátahu přepaden teroristy, nejenže se mu podařilo uniknout, ale také zatknout Swanovu mladou milenku, teroristku Claire, která je navíc velmi schopnou vědkyní. Drží ji na policejní stanici, kde se z ní pokouší dostat informace potřebné k dopadení Swanna, což se mu zoufale nedaří a terorista mezitím likviduje jednu budovu za druhou. Když se Swann pokusí proniknout na stanici, obrátí se Claire na Nettlese s nabídkou, že pokud ji propustí, dovede ho k Swannovi, který se prý chystá odpálit bombu jenž by dokázala zničit celé Chicago! Ray se rozhodne požádat o pomoc nejlepšího chicagského pyrotechnika Franka Glassa. On zneškodní teroristu, Glass se musí postarat o zneškodnění bomby. Dají se do pátrání a zdá se, že vše vychází, jenže pak dojde k tragickému zvratu, kdy vyjde najevo šokující skutečnost, která vše obrátí naruby... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (135)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na sledování děje, na všechny herce v něm a soustřeďte se pouze na to, zpozorovat sebemenší záchvěv mimického svalu na Seagelově tváři. Vaše snaha bude sice marná, ale je to velká zábava. Mnohem větší, než celý film samotný. Ten chlap je fakt génius hereckého minimalismu :o) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct...mám rád Toma Sizemorea a vážím si Dennise Hoppera, za to ta hvězda....dál už bych se musel buď nechutně vysmívat nebo sklouznout k vulgarismům:)) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak se s odstupem let mění pohled na některé filmy. V roce 2001 mě Profesionál téměř urazil, mimo jiné proto, že jsem očekával akční film. Vzhledem k tomu, že Pyun leží na smrtelné posteli, dal jsem si uctivé opáčko filmu, který vím, že Pyuna bolel (studio mu ho vzalo a drasticky zkrátilo). A výsledek je... snesitelný! A je to dáno tím, jak laciná béčka vypadají dnes. Tady město působí skutečně, je tam hned několik vynikajících herců, scény na sebe navazují, má to (bez přehánění) vynikající soundtrack a obecně je to naprosto použitelný žánrový průměr o jedné honbě za nebezpečným psychopatem. Ano, není tu nic, co by šlo přímo doporučit. Pohledem z roku 2022 má tohle ale kvality, o jakých si dnešní béčková tvorba může jen nechat zdát. A jakkoli by mi za to moje mladší já asi nafackovalo, až na několik momentů jsem se nenudil. Ok průměr. 50 % ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby Celosvetovo $479,510║ Trošku známe herecké obsadenie ako Seagal, Sizemore a Hopper neznamená aj automatickú hereckú pastvu pre oči, tak pasívne zahrané postavy od skúsených hercov som už dávno nevidel, doslova amatérčina toho najhrubšieho zrna, o ich dialógov ani nehovoriac. Seagalov jednoznačne najnudnejší film a to má fakt v poslednej dobe dosť zbytočných paškválov ale Profesionál je v tomto po všetkých stránkach najhorší až som nechcel veriť ako sa dá spackať film a to s celkom slušným rozpočtom $25milionovUSD. /5%/ ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší film, který jsem měl kdy tu smůlu zhlédnout. Je tu negace všeho, co by mohlo kohokoli na filmu zaujmout. Ještě štěstí, že v poslední době asi probíhá souboj o nejstupidnější scénář a tvůrcům Profesionála se zase nedostává tolik invence, aby byli schopni nějak výrazně zabodovat i v této oblasti. Ve chvílích, kdy se objevuje Dennis Hopper, můžeme alespoň na chvíli, uvažovat o tom, že se jedná o jakési podprůměrné béčko, ale Seagal se svou hvězdnou eskadrou nám tento letmý dojem definitivně vymluví. Kdyby se alespoň bylo čemu zasmát, kdyby alespoň Seagal někoho statečně podřezával, škrtil,dusil,rdousil, bodal, řezal, sekal, cupoval, trhal na kusy,čtvrtil, lámal na kole nebo jenom někomu skákal po krku!To, co tu však předvádí, se nedá nazvat vůbec ničím! Posledním hřebíkem do Seagalovy rakve jsou dialogy, kdyby byly alespoň trapné, aby nás nějak zaujaly, ale toto! Kdybych byl býval viděl film třeba v hotentotštině nebo zulukafrštině, bavil bych se více. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Poviem vám to takto: v meste neexistuje dosť veľký cintorín pre moje obete.“ Albert Pyun (Kyborg, Adrenalín: Predbehne smrť) rozpráva príbeh, v ktorom hrá Steven Seagal experta na bomby (pardon, na ´zariadenia´- to slovo na „b“ sa vraj nehovorí), pomáhajúceho drsnému fízlovi (Tom Sizemore) v chytení šialeného tvorcu bômb (á doprdele, sorry). Bohužiaľ, toho hrá tradične trápny feťák Dennis Hopper. Je to presne také zlé, ako čakáte. Akcia hrozná, dialógy nechcene smiešne a v tomto duchu pokračujte ďalej sami. Napriek tomu ma to (pripúšťam – zvrhlým spôsobom) bavilo. ()

movie odpad!

všechny recenze uživatele

Po dvou neúspěšných eko agitkách (Tajný agent Jack T., Aljaška v plamenech) se chtěl Seagal vrátit zpět k akčnímu koritu. Jenže tam už o něj nikdo nestál ... A tak se vrhl do rukou Alberta Pyuna, úchylného bečkáře! A tohle mluví za vše ! Nuda, šeď, nuda, šeď ... Mám pokračovat ? ()

Lateef odpad!

všechny recenze uživatele

"Čágo Stevene, Ty hlavo oteklá.." "Zdarec Dennisi, jak je??..tak dneska prej poslední natáčecí den..." "Už??..vždyť jsme předevčírem začali??.." "Kecáš, předevčírem??.. já myslel, že včera, no já si už hovno pamatuju, ty vole, koukej, už se mi nesou ty dvojitý burgery...hustý!!!" "No tak to si dej, stejně dneska nemáš žádnou natáčecí akční scénu..." "Kurva, to je žrádlo...a kde je Tom??" "Nevím, počkej mám phone...haló??...čau Tome, zrovna se o Tobě se Stevenem bavíme, kde jsi??..co??..kecáš??..takže dneska volno??...super, měj se.." "To Ti volal Tom??" "Jo, včera se prej s rejžou ztřískali v hospě...Tom byl úplně na sračku, moc jsem mu nerozumněl, ale prej se domlouvali, že film přejmenujou na Poslední výkřik hollywoodských déčkařů...to je narážka na nás??" "Chrrrrrrrrrr, chrrrrrrrrrrr...." "Stevene, Ty spíš?? Slyšel, co jsem Ti říkal??..Měl bys vstát a jít Toma i rejžu zmlátit, dokud jsou nasráč!!" "Chrrrr...co??..pošli na ně mýho dubléra, dík, chrrrrrr.." "Stevene, seš na hovno!!" "Chrrrr, Dennisi, nech mě bejt, za chvilku přijede náklaďák s hydraulickým ramenem, naloží mě a odvezou domů..co budeš dělat Ty, když máme dneska volno...??" "Chrrrrrrrrrrrrrrr..." "Dennisi, Ty spíš??..." "Chrrrrrrrrrrrrrr.." "Asi jo, tak já jdu zatím taky, zase jeden těžkej den na place, život je kurvaboj...chrrrrrrrrrr..." ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Mohu s klidnou tváří přísahat, že SS hrál už i v podstatně větších píčovinách a jelikož tady hraje i pár lidí co nedokážou udržet 92 minut jeden výraz, jelikož mají mimiku nebo prostě neprodělali pátou mrtvici, tak člověk to herecké umění musí ocenit. Hopper si nadšeně tiká a ťáká, občas to někde udělá BUM a Sizemore ho pronásleduje jak čokl háravou čubku, jelikož chce pomstít svého parťáka, Afroameričana BuBu, který se ke konci života rozhodl, že sere na práci policajta a stane se řešetem. Pak znuděně prohlásí, že je mu zima, jelikož do něj asi fičelo dírama po kulkách, a sobecky vytuhne. Takže všichni určitě chápete mocnou touhu Sizemora ohledně natrhnutí Hopperovi prdele. No a se Stevenem po boku může mít pocit jistoty a ochrany, protože Seagal netikne ani jediným obličejovým svalem pokud se nepočítá mrkání a otevírání pusy při mluvení. Jako bonus se ve filmu objeví i Júdži Okumoto. Neznáte? Já taky ne, ale to jméno je hustý. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle snad už nemůže být strávitelné ani pro pomatené skalní fandoušky S.S. Náš tlouštík se totiž poprvé pořádně popere až v poslední čtvrthodince a do té doby jen dělá ramena a své oblíbené zasmušilé ksichty a pronáší moudra tak trapná, že jim nemůže věřit ani magor Margolis, scatnárista táhle srajdy. Rejža Puyn už pak jen zarejžoval nějaký ty drobný a to je vlastně celý. Jak se k téhle hrůze dostal herec jako Tom Sizemore, prozradí asi jen jeho agent v soudný den... Dennise Hoopera nám už jen může být líto, kam až spadne herec z nutnosti platit účty. S.S. pak nijak nepřekročíl svůj stále tragičtější stín a ze svalnatého, svérázně-akčního chlapíka se postupně mění v jedno velké rozplizlé béčkové hovno. No a o ostatních (ne)hereckých výkonech a o čemsi dalším, co by mohlo vzdáleně připomínat jakousi >profesionální< filmařinu je škoda ztrácet slov... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný akčný thriller so Stevenom Seagalom. Má celkom dobrý príbeh o policajtovi, ktorý práve rukou veľmi nebezpečného teroristu prišiel o partnera a keďže v meste začalo dochádzať k sérii explózií, ktoré má spolu so svojimi pomocníkmi na svedomí, spojí sa s veliteľom pyrotechnikov, aby ho zastavili. Spracovanie je ale veľmi zlé, toto už snáď ani nemohlo dopadnúť horšie. Prvý dojem je výborný, Steven Seagal ako veliteľ práve smeruje so svojim tímom k vile obsadenej teroristami, lepší úvod si v akčnom žánri snáď ani neviem predstaviť a aj celkovo táto zápletka pôsobí na prvý pohľad veľmi dobre a dokonca aj dosť ambiciózne, ale už po chvíli je jasné, že z tohto nielen, že nebude nič výnimočné, ale dokonca je to dosť zlé. Toto je absolútne nezvládnuté po všetkých stránkach, často scény pôsobia dojmom, ako keby boli zostrihané z niekoľkých filmov, celé je to príliš amatérske, miestami aj dosť hlúpe, s množstvom zbytočných scén a je prakticky úplne jedno, či sa práve deje niečo dôležité alebo len nejaký nepodstatný dialóg, ani jedno nedokáže výraznejšie zaujať. A predpokladám, že mnohé scény boli natočené len raz a rovno vložené do konečného filmu, pretože tú zvláštnu nedoladenosť je cítiť stále. Akcie tu moc nie je a síce nie je úplne zlá, ale aj tak ani moc vydarená. Film obsahuje len dve výraznejšie akčné sekvencie, pri oboch mám pocit, že nad tým v postprodukcii vôbec nepremýšľali, pretože jednotlivé strihy scén na seba takmer ani nenaväzujú a tá úvodná je navyše z väčšej časti prevzatá z iného filmu, ale aspoň sa na to dá pozerať a v priebehu sa nájde aj pár síce samoúčelne podaných, ale aj tak celkom efektných výbuchov. Najviac zamrzí, že Steven Seagal tu prakticky ani nemá akčnú úlohu, za takmer celý film len dvakrát vytiahne zbraň a ani z nej nevystrelí a preto ma teší, že aspoň v závere sa trochu predvedie, keď sa konečne sám postaví skupine teroristov. Celá táto časť je zložená z dvoch fáz, v tej druhej už vidno len dabléra, ale aspoň tej prvej sa viditeľne zúčastňuje a síce je to zle zostrihané a v každom z predchádzajúcich filmov by to bola jeho jednoznačne najhoršia akčná scéna, v tomto prípade je to vrchol filmu. Herecké obsadenie je skvelé, je to bezpochyby hlavný klad filmu, Steven Seagal, Tom Sizemore, Dennis Hopper ako hlavný záporák a plno známych tvárí vo vedľajších úlohách, lenže vidno, že sa tu takmer ani nikto nesnaží, asi si všetci v priebehu uvedomovali, v čom to hrajú, jedine Sizemore sa celkom snaží a v pár scénach aj Hopper, inak vôbec. A najviac ma mrzí, že Steven Seagal tu ani nemá hlavnú úlohu a ani urobiť z neho pyrotechnika nebola práve najlepšia voľba. Réžia je veľmi zlá, ničí takmer všetko, čo sa z filmu dalo získať, Albert Pyun je rozhodne jeden z najhorších režisérov vôbec, ale aspoň technická stránka nie je úplne zlá. Profesionál je ťažko nezvládnutý film takmer po všetkých stránkach, ale to obsadenie a hlavne Seagal ho u mňa povyšuje na priemer, inak by som to ani nedopozeral. A je to rozhodne najhorší film, v ktorom sa kedy objavil. 52% () (méně) (více)

castor 

všechny recenze uživatele

Tak zlé jak čekáte.. Stačí zhlédnout úvodní sekvenci, ve které nejlepší pyrotechnik se stoickým výrazem a přiblblými řečmi likviduje bombu ve sklepě a budete hned vědět, že tohle je z kuchařky věčného béčkaře (a to mu ještě lichotím) Alberta Pyuna, který je svým nejsvětlejším momentům z dob Cyborga na míle vzdálený. Jídelníček největších zvěrstev je tak hnedle veselejší!! ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Niet kvalitného filmu v ktorom si zahral Steven Seagal. Možno by som si spomenul na zodva obstojné, ale inak je to všetko bieda. Nikdy som nič moc od neho nečakal. Žiadne komplikované scenáre, či oscarové herecké výkony. Stačí ak niekoho nakope, doláme pritom zopár rúk a vystrieľa celú zločineckú bandu. V snímku "Ticker" sa však tento starnucí, upotený, obtlstlý bojovník ani na nič z toho poriadne nezmohol. To tu nechal na svojho nepodareného poskoka Toma Sizemora. On akurát tak sem tam prestrihol drátik na bombe alebo rozdával rozumy. Steven Seagal to týmto titulom dotiahol na odpad! ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud spadneš na dno, můžeš se odrazit jenom jedním směrem... Jo tak tahle hláška mě opravdu upřímně pobavila, obzvlášť, když ji pronesl Sádelník který ví o čem mluví a má v tomto směru bohaté zkušenosti. No a mě málem vypadli voči, když vidím, že původně jsem tuhle srajdu hodnotil 1* ano pravda je to místy až tak nekompetentní, že je to i zábavné, ale nic to nemění na tom, že je to opravdu extrémní průjem. Tím spíš, že bych pochopil, kdyby sádlo z něčím takovým přišel dneska, ale nepochopím to v době kdy byl ještě v dobré formě navíc krátce před poměrně úspěšným Lovcem policajtů, ale tak kdo ví třeba se chystal na to co ho v budoucnu čeká. Jinak mě vždycky pobaví vidět, že záběry z některých starších kousků společnosti Nu Image se nikdy neomrzí. V tomto případě především z filmu Lovec stínů 2 a největší sranda je, že Pyun z této ojedinělé spolupráce se sádelníkem těží do dneška a dokonce se ani nebojí házet fotky Seagala z tohohle filmu když si dělá reklamu na svého nového Cyborga, který patrně nikdy nevznikne ani v něm sádlo hrát nebude a myslí si, že jsme všichni blbí či co a sežereme mu to. Totální prča pak je když na fuckbooku, jak to učinil při diskuzi se samotným Albertem Pyjem jeden můj oblíbenec mu napíšete, že tato fotka Seagala pochází z filmu Ticker a on nenápadně svede diskuzi jinam s tím, že se máte podívat na jeho nový film výslech Cheryl Cooperové, tak to už je opravdu trochu moc... Takže takhle jak už jsem napsal jisté zábavné momenty tenhle sranec má, ale pokusím se být aspoň v tomto případě výjimečně trochu objektivní a to se potom opravdu jiné hodnocení než odpad udělit nedá.0% ()

petero odpad!

všechny recenze uživatele

Steven Seagal tu nehrá hlavnú úlohu - v tom prípade sa to nesmie brať ako Seagalovka. Pretože tu hrá pyrotechnika, vyzerá to asi takto: Seagal v spomalenom zábere kráča k bombe, prestrihne hocijaký drôtik a v spomalenom zábere odkráča preč. Dobrú hodinu nieže nikoho nezmláti ale ani nezastrelí, a keď v závere pár vojakov rozhádže v úplne neprehľadnom strihu do strán možno vás tiež napadne že si asi zabudli zbrane v kasárňach. Vôbec netreba brať ohľad na obsadenie filmu, je to katastrofa. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ve své době byl Profesionál nejhorší snímek Stevenovy dosavadní kariéry, poté jej ještě několikrát překonal. 15% ()

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama