Reklama

Reklama

Velký průvodce meditací

(seriál)
  • USA Headspace Guide to Meditation
Trailer
USA, 2021, 2 h 53 min (Minutáž: 19–24 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Headspace představuje příjemně animovaný pohled na výhody meditace a nabízí techniky a instrukce, abyste se do toho mohli pustit i vy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Posledný januárový deň som strávil "meditáciou" na netflixe. Aspoň ten dabing, animácia nič moc a celkovo mi to nič nedalo. Veľmi nadhodnotené. Úprimne ani neviem čo týmto netflix myslel. Nemyslím si že to nahrnie ľudí meditovať. Ale ak pozriem napriklad užívateľa fotbalista, niekomu stačí fakt málo k dokonalosti. Alebo druhý expert čo tomuto dielu udelil plný počet a prvému rambovi odpad. 2* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

úplný súhlas s kolegom Jarom.Krafcikom. Mám pocit, akoby niektorí ľudia teraz objavili teplú vodu alebo čo, ešte horšie, asi len teraz objavili internet. Pretože takýchto meditačných rád, programov, videí je už dlhé roky na rôznych kanáloch desiatky, ak nie stovky. Takže nerozumiem, prečo má dokument 90%, čím je výnimočný? ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Toto išlo úplne mimo mňa, analýzu a zážitky tibetského mnícha Andyho som si vypočul, zostávajúcich viac ako 10 minút v každej epizóde s meditáciou som už vynechal. Ja nepotrebujem meditovať nato aby som zistil že som dobrým človekom. Pre rodinu, pre podriadených v práci pre kamarátov. Trávia so mnou čas radi, jeden s kolegov hovorí že na moju adresu ešte od žiadneho iného kolegu nepočul krivé slovo a nerobí mi problém porozprávať sa s nikým. Pravda ak dotyčný nie je jedincom ktorý sa rád povyšuje nad ostatných. ČSFD je už iná káva, tu moje názory iritijú obrovské množstvo ľudí, a aj to o niečom svedčí. Pre ľudí ktorí majú k meditácii blízko určite dobrý dokument, ja som sa tomu snažil dať šancu v každej epizóde ale nenadchla ma ani animácia ani jednotlivé príbehy. Ja skrátka patrím k ľuďom ktorý nedokážu svoj čas zabiť tým že sa budú venovať meditácii, ten čas radšej využijem nato aby som pomohol svojim najbližším, strávil čas s priateľmi či meditoval pri dobrom filme či knihe. ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

"Sprievodca meditáciou pre bežného človeka" podaný zrozumiteľnou formou a s možnosťou si danú techniku priamo vyskúšať. Vizuál je krásne farebný a hlas rozprávača pôsobí celkom ukľudňujúco. Ide však len o jeden z mnohých typov meditácie (všímavosť) a pokojne sa môže stať, že niekomu nesadne ale nájde sa v inom type (čo bol napríklad môj prípad). Ak ale o meditácii neviete nič, na začiatok je to dobrá voľba. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jako úvod do různých technik meditace rozhodně funguje a celkově jde o příjemný miniseriál. Pro lidi, kteří s meditací nikdy moc nepracovali a je to pro ně nové, tedy ideál. Pokud už však o meditaci něco víte a zkoušeli jste ji třeba v minulosti praktikovat, tak to pro vás asi nebude žádná novinka. Ostatně obsahem nejde o nic převratného a nového, po pár dílech už to dokonce může působit jako opakování téhož (přestože v každém díle se provádí meditace z malinko jiného úhlu, jinou technikou). Na druhou stranu si ale říkám, že tahle jednoduchá forma, při které si člověk během 20 minut vyslechne nějaký příběh a pak si na pár minut zamedituje a zrelaxuje se, není na škodu, ať už jste začátečník nebo lehce pokročilý. Proč vlastně ne? Možná jednoduché a prosté, ale v dnešní době není meditace nikdy dost, ne? :) Za mě tedy v rámci Netflixu přínosný seriálek - udělat takový meditační rychlokurz byl dobrý nápad. P.S.: Jak tady procházím některé jiné komentáře, cítím potřebu vyzdvihnout ještě jednu přednost seriálu, která se mi zdá opomíjená. Vypravěč Andy totiž není jen nějaký hlasový herec, který by odvyprávěl snůšku příběhů vymyšlených a napsaných pro účely seriálu... Ne, Andy Puddicombe je reálný člověk, který skutečně byl buddhistickým mnichem, založil společnost Headspace a roky praktikuje a vyučuje meditaci. To, co je v seriálu řečeno, by tudíž měly být autentické a reálné zkušenosti samotného vypravěče. A myslím, že to samo o sobě má váhu. (Zmiňuju to i proto, že jiné dokumentární seriály Netlflixu jsou často jen namluveny známými herci či vypravěči z povolání, ne specialisty v oboru) ~(3,5)~ ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama