Reklama

Reklama

Tak tohle je můj život

(seriál)
  • USA My So-Called Life
USA, (1994–1995), 15 h 6 min (Minutáž: 46–49 min)

Tvůrci:

Winnie Holzman

Hrají:

Bess Armstrong, Claire Danes, Wilson Cruz, Devon Gummersall, Jared Leto, Devon Odessa, A. J. Langer, Lisa Wilhoit, Malinda Williams, Channon Roe, Robert Gant (více)
(další profese)

Epizody(19)

Kultovní, dramatický, ale ralistický seriál pro mladé. V hlavní roly se představí 15-ti letá herečka Claire Danes, která ztvárňuje Angelu Chase, a řeší klasické problémy dospívání. Za svůj výkon získala ocenění Zlatý globus a nominaci na cenu Emmy. Jejím parnerem se ve filmu stal JARED LETO, který hraje přitažlivého avšak velice komplikovaného Jordana Catalana. Jarede Leto je známý herec,ale v neposlední době i zpěvák. (vshkika)

(více)

Recenze (34)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela inteligentní americký seriál pro mládež. Nejedná se o žádné prostředí mladých zbohatlíků jako BH90210 s jejich turnajovým systémem "každý s každým", ale o uvěřitelné příhody mládeže ze středostavovských rodin. První role Claire Danes a Jareda Leta:) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Viac menej môj najobľúbenejší teen seriál 90. rokov. Keby to niekedy reprízovali, zo zaujímavosti by som si zopár epizód pripomenul. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

"Sometimes it seems like we're all living in some kind of prison. And the crime is how much we hate ourselves." Seriál pojednáva o dospievaní postavy Claire Danes v kruhu jej školy a rodiny. Angela sa snaží vysporiadať so svojou dospievajúcou existenciou celkom adekvátne svojmu veku. Výnimkou je voiceover (zväčša na začiatku a na konci jednotlivých dielov), ktorý je síce pekný (viď citát vyššie), ale občas príliš inteligentný na jej vek. Ináč v niektorých detailoch ide o dosť podobný seriál ako novšie Freaks and Geeks, len komornejší, konvenčnejší, s menej humorom, ale o to serióznejší. A slovo "like" sa tu vo vete používa v enormnom množstve, to však patrí k spôsobu rozprávania mladých Američanov. Čiže to nie je chyba scenáristov, ale ich úmysel. Každopádne, Dylan Moran to geniálne paroduje vo svojich stand-up comedy shows. Odporúčam ako protipól. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Z tohto seriálu mi utkvela v pamäti jediná epizóda, parafrázujúca DEAD POETS SOCIETY. JAROMÍR MEDUNA tu daboval rebelantského profesora a jeho typickú hlášku ("Toť otázka !") používam dodnes. :-) (19.6.2008) ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvíce realistických drama seriálů, který byl kdy natočen. V hlavní roli se seznámíme s 15-ti letou Angelou, která řeší klasické problémy dospívání a každodenního života. Vzhledem k tomu, že se vše odehrává v 90. letech, dodává to tomuto seriálu na reálnosti a opravdovosti. Nikdo tam totiž není vylízaný teenager, který by se staral jen o to, kdy bude moct jít zase na facebook. A to je na tomhle seriálu uplně to nejlepší. Dávám 90%, protože si to tento snímek rozhodně zaslouží. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

U nás tento seriál není příliš známý, ale jinde je vnímán jako ten nejlepší seriál pro mládež a je považován za kult. Já s tím nemohu než souhlasit. Americké teen seriály většinou vyprávějí o lidech, kteří nepřipomínají nikoho, koho známe, a kteří prožívají věci, které jsou vzdálené realitě, v níž většina z nás žije. My So-Called Life je však realistický. Hlavní postavy jsou z obyčejných rodin, chovají se rozumně a pochopitelně a řeší otázky, jež se týkají většiny dospívajících. Díky tomu je snadné ztotožnit se s Angelou a cítit se jako součást příběhu. Připadalo mi, že jsem se vrátila v čase a těch necelých devatenáct hodin jsem strávila ve flanelové košili běháním po střední škole, rozmlouváním s přáteli na dívčích toaletách a toužebným očekáváním, že na chodbě zahlédnu toho chlapce, do něhož jsem tajně zamilovaná. Je těžké vyjádřit, čím mě My So-Called Life tolik zasáhlo, ale snad nikdy jsem se nesetkala se seriálem, který by mi navodil tak silnou a příjemnou nostalgii. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsi teenage serial zo skolskeho prostredia. Pred davnymi rokmi som ho sledoval na CT. Bohuzial som stihol ale az druhu polovicu serie. Ale kedze som bol v tom spravnom veku, tak ma bavil naplno. Teraz som si ho konecne pustil komplet a uz som ma bavil od dost menej. Jednak uz nie som vo veku ako hlavne postavy, ale aj spracovanie mi pripada take roztahane. Jednotlive epizody nie su dostatocne dynamicke. Napriklad Freaks and Geeks ma ani po rokoch nenudili. Proste to pôsobi prilis naivne. Asi to bude spôsobene tym, ze je to podane z pohladu dievcata a serial obsahuje aj mnozstvo vnutornych monologov hlavnej hrdinky. Jednotlive postavy si ma celkom ziskali, aj ked ma znova trochu stvalo, ze muzske postavy tu su zase za luzrov a dominuju im zenske. Z troch chlapcov je jeden gay, druhy nesmely biflos, ktory je zamilovany do hlavnej postavy a treti je zvodca, ktory je sice krasavec, ale zaroven uplny tupec. Buduci oscarovy herec Jared Leto tu absolutne nema co hrat. Behom celeho serialu ledva prehovori. No a otec hlavnej hrdinky je skôr chlap v domacnosti a jeho manzelka je ta co nosi v rodine nohavice. Ustredna dejova linia trochu pripomina Freaks and Geeks, kedze aj tu si vzorna hlavna hrdinka na zaciatku serialu najde novych divokejsich kamaratov. Len namiesto humoru tu neustale v myslienkach rozobera svoje pocity, co ma uz prilis nebavilo. Z postav mi najviac sadol jej otec, ktoremu som fandil, aby s konecne doma nieco presadil. Z jednotlivych epizod na mna vyrazne zapôsobili dve. Jedna v ktorej prisiel na skolu novy netradicny suplujuci ucitel, takze to bola konecna aj sranda a vyustenie jeho pribehu bolo tiez zaujimave. A potom vianocna epizoda, ktora bola brutalnym citovym vydieranim, ale podlahol som. Serial bohuzial predcasne zrusili, takze dejove linie ostali otvorene. Aspon ze ten biflos konecne povedal hlavnej hrdinke, ze ju miluje a vdaka naznakom si divak dokaze domysliet ako by sa to vyvijalo dalej. Davam 6/10 ale pokial vam je nast a ste dievca, tak vas to bude bavit ovela viac. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu opravdu kvalitně napsaný a zahraný seriál a je škoda, že se dočkal pouhopouhých devatenácti epizod. Obzvlášť když si představím, jaké hovadiny se v 90. letech točily a a měly desítky až stovky dílů. Občas trochu americké (=nereálné) a typicky moralizující (křesťanská propaganda ve vánoční epizodě byla strašná, do tohohle seriálu bych fakt nadpřirozeno netahal), ale jinak je to moc příjemný seriál s poměrně širokým žánrovým rozpětím - pořád je to sice rodinné drama, ale tu a tam tu máme čistě komediální díly a občas se nebojí tvůrci řádně přitlačit na pilu. Nejoblíbenější postava? Brian Krakow samozřejmě. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Všechno už tu bylo řečeno. Dobrej relativně realistickej příběh, dobrý herci...já chci k tomu zmínit jen jedno...vždycky když se v tom filmu ozvalo "Catalano, come on." v podání Jaredova brášky Shannona, málem jsem padla smíchy:-D. Ten chlap má nespornej obrovskej talent, ale buď se s ním minul herectvím, nebo tu roli fakt napsali tak strašně XDDD...chudák ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem se podíval na několik úvodních částí seriálu, který mě v době svého premiérového uvedení v ČT oslovil svou inteligencí a "normálností". A světe, div se. Ono to pořád funguje, až na to, že dnes se moje pozornost přesunula od typických problémů dospívajících k problémům jejich rodičů, zápasících nejen se svými dětmi, ale také s krizí středního věku. Mou nejoblíbenější postavou však nadále zůstává Brian Krakow, asi proto, že v něm docela jasně vidím sebe samého. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch normálnějších (=lepších) seriálů pro teenagery. Jen lituji, že jsem ho neviděla, když jsem já byla teenager. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Tak co mě na tomhle seriálu kdysi zaujalo byla tuctovost jedné holky, ale ona umí, Claire Danes na sebe upoutala mou velkou pozornost a spolu s Jaredem Latem to mezi nimi správně jiskřilo. Nenásilně se rochnili v "problémech" dospívání, ale hezky a občas i vtipně, tak na mě působila i celá Angelina rodina. Prostě fajn a ničím se nevnucujíc seriál o dospívání a opět s velkými budoucími hereckými talenty. ()

chim.chim 

všechny recenze uživatele

Takový mix Beverly Hills a Sedmého nebe, co do obsahu, nicméně na poněkud vyšší úrovni. Žádné plané kecy a tak dále, pouze přesně namířená sonda do života studentky takové normální americké střední školy. ()

Reklama

Reklama