Reklama

Reklama

Dusno

(studentský film)
  • angličtina Tension (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Max Varga vlastní soukromou společnost, jejíž činnost spočívá v poškozování osob na objednávku zadavatelů. Během jedné akce však jeho zadaný subjekt zmizí. Začíná zoufalý boj s časem, ve kterém nesmí zklamat svoji zadavatelku Lolu Liebermanovou a zároveň se dostává do sporu se svým kolegou Tomem Karloffem... Absolventský snímek Michala Starého, absolventa režie Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku, se zabývá morálním propadem člověka, který kolem sebe dlouhodobě budoval zlo do doby, než jej samotného začalo sžírat. Tematicky i stylově se film odkazuje ke konvencím filmu noir, avšak tvůrčím záměrem bylo známé vizuální prvky (jako low-key svícení či vychýlené obrazové kompozice) obohatit o pro klasický noir netradiční prvky, jako jsou například ruční kamera či elektronická hudba. (Noir Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

5tipes 

všechny recenze uživatele

Jeden dialog za druhým, pouze dialog, pak zase dialog, i k autu musí jít a pořád žvanit. Příběh a jeho pointa je velmi slabá. Celé je to jedna velká bublina a Jitka Ježková v to jedné epizodě nezachrání. I dobří herci můžou mít špatné vedení. Vizuál je sice v prvním plánu velmi atraktivní, ale když vás to začne nudit, začnete nenávidět i kameru. Občan Kane to skutečně není. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na studentský film skvělá atmosféra, slušné herecké výkony a povedený soundtrack. Zpočátku se mi líbila i kamera, jenže postupem času jsem měl pocit, že si to až příliš hraje na umění. To je podle mě základní chyba Dusna a kvůli tomu mě to ani nedostalo. I po stránce příběhu by se na tom dalo ještě zapracovat, ale jinak se jedná o celkem povedený snímek. 3* ()

Reklama

Katzenklo 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý absolventský projekt písecké FAMO. Neo-noirový snímek vytváří patřičně skličující atmosféru a pečlivě buduje napětí, jehož intenzitu znásobuje dokonale temná elektronická hudba. Ve srovnání s novou adaptací Lvího krále, kterou jsem zhlédl o den dříve, hodnotím tento snímek lépe. Nejvíc se mi líbili švábi. I když byli jenom argentinský. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama