Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ema (Pavla Gajdošíková) je energická pětadvacetiletá prodavačka v supermarketu na malém městě. Tomáš (Jan Jankovský) je třicetiletý pokrývač žijící v nedaleké vesnici. Jedna noc, od které ani jeden z nich nic zásadního nečekal, rychle přeroste ve vztah, lásku a společné bydlení. Ema se rozhodne Tomášovi svěřit se vším, co v životě prožila. Toho to ale nezajímá, protože oba podle něj mají žít jen teď a tady. Náhodné setkání s minulostí ovšem nečekaně odstartuje sérii událostí, která obrátí životy obou dotyčných naruby. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No to mě vynes na slunce a načechrej! Dočkal jsem se českého filmu, který jsem mohl ohodnotit plnou palbou, aniž bych musel přivírat oko. I když... U mě se to nepozná:-) A jaké ve mně vyvolal emoce! "Co tomu řeknou lidi?" To je věta, která mi okamžitě pošle ručičku kontroly tlaku k červeným hodnotám. Já mám totiž veřejné mínění po většinu svého dospělého života u glutea maxima; ať si o mně každý myslí, co chce, jediný, kdo mě opravdu zná, jsem já sám. A i o tom někdy pochybuji. Všímám si, že valná většina lidí velice ráda hodnotí činy ostatních; jsem sice bezvěrec, ale tady plně souhlasím s biblickým moudrem o třísce a břevnu. Juj, to jsem se u tohoto snímku ale vytočil. To je jasný kladný bod pro jeho tvůrce. Jediné, co jsem nepochopil, je důvod proč odpustit alkoholikovi, násilníkovi a zamindrákovanému podrazákovi v jednom. Láska je prý slepá. Teď bych řekl, že je i hluchá, bez čichu, hmatu a chuti. No, kdo chce kam, už je tam. Pavla Gajdošíková byla každopádně skvělá a já konečně můžu bez pocitu viny radostně pochválit český film. Paráda. / Poučení: Promazávej historii svého internetového prohlížeče. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nepřímé spoilery! On to je vlastně dost dobrej film. Ta typická česká vesnice a mentalita lidí, které pokrytecky více zajímají životy těch druhých, než ty jejich posrané vlastní, je tu vypozorovaná fakt přesně. Jenže já tohle české buranství fakt k smrti nenávidím, neumím se s ním ztotožnit a proto se mi na tenhle film dívalo fakt těžko. I proto, že hlavní mužská postava v podání Jana Jankovského je prototyp typického českého nesympatického dělňase, který vyhulí krabku cigaret denně a jeho jediná zábava je vožírat se po večerech v místní putyce a mudrovat s chlapama nad tím, jak všecko stojí za hovno. A ještě pak má tendence kompenzovat si na ženách svoji malost... Asi to tak ale bylo zamýšlené, Jan Prušinovský tyhle čecháčkovské móresy umí vypozorovat fakt dobře - to už ukázal v MOSTu. Pavla Gajdošíková mě zaujala už na plakátech a i po zhlédnutí musím potvrdit, že je děsně zajímavá a doufám, že o ní ještě uslyšíme. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jan Prušinovský je výborný režisér a Pavla Gajdošíková v hlavní ženské roli exceluje. Bohužel mi nepřišel úplně povedený scénář a sledovat, jak se Jan Jankovský přes půl filmu musí chovat jako kretén, mě vyloženě otravovalo. Scéna s Eminým bývalým tu byla jen pro lidi, kterým je nutné vše doříci. A nakonec musí dorazit ze Slovenska Ivo Gogál, Tomáše profackovat, během okamžiku geniálně přesně analyzovat situaci, aby příběh mohl dospět tam, kam měl. Aspoň, že se tu zase neidealizuje život na vesnici. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Bojlerový poplach!!! Je to jeden z takových těch až klasických romantických příběhů ze života rurální dělnické třídy, kdy si nehezký pohlupavý vidlák narazí ve velkoměstském šukbaru neméně intelektuálně obdařenou roštěnku o nejméně pět lig nad ním, vůbec se nepozastaví nad tím, jak to, že se mu tak poštěstilo, a vzplane k ní dokonce víc než k obvyklé hospodářské fauně. Načež po chvíli idylického vesničení a neohrabaného prcání zjistí, že je jeho nová, tentokrát nebečící milá mobilní úschovna na čuráky a venerologický atlas s akutní anginou klitoris. A dál to znáte. Donchuján, ač dříve krutopřísný ramenáč nad věcí, se kompulzivně rozžárlí na všechny ty Róznbergy, co mu tam před ním kompletně sjeli dezén, poplatný svému něžnému a citlivému naturelu s jemným nádechem starosvětského intelektu začne figurantku vyzrále místo šukání jen pěstit a celá Dolní Jebavá maloměstsky vrací úder v podobě nekřesťanského skandálu od souvratí až po Coop, prostřednictvím náhle se kolem internetové hvězdy vilně ochujmejtajících traktoristů a jiných kydačů a všeobecného veselení se sprejováním falické a vaginální symboliky na fasádu toho chudáka, co měl raději zůstat u ovcí. Ale jak už to bývá, motorový pekáč se potřebuje usadit, ňouma Myluje!, a tak naše hrdličky nakonec překonají všechny nástrahy internetového porna i rustikálních pomluv a příkoří, načež zasněně odkráčejí k zapadající vlečce s hnojem. Děsně bych chtěl vidět dvojku, tak po roce, kdy vidlák už bude jen chlastat a panička cyklicky vyprcávat celý sbor dobrovolných hasičů a kompletní mužstvo TJ Sokol Dolní Jebavá. No, je rozhodně milé, že pan Prušinovský moudře nechal odkutálet svého trapného gayfrienda ke všem těm Langmajerům do bulvárních vod lopatistických televizních kanálů a žump, přičemž kokotem nezatížen takovými nadstandardními výtvory jednoznačně pozvedává úroveň kinematografie našich lůzrů a hnojů! Moc pěkná, scénáristicky i režijně, a veskrze originální prácička, a to zejména díky popičovní Pavle, která konečně zaslouženě dostává příležitosti odhalovat úplně všechny své nesporné talenty a při své první hauptce se nikterak neupejpala. To byla samozřejmě jen taková žertovná hyperpola, tvrdím to samosebou zcela ochable a pohlavně nezatížen, je to prostě výborná herečka i mimo porno! A ty kozy zjevně tak do roka už beztak přestanou plnit estetický účel a Pavla bude mimo plátno využitelná jen čelem k pelesti. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Ha, nový Prušinovský! Bohužel tak trochu tuším, že se nedostane k tolika divákům jako Kobry a užovky. Nejedná se totiž o komedii a na oficiálním plakátu se objevují prakticky neznámé herecké tváře, masové publikum tedy nemá co nalákat. Prušinovský má přitom výborný "čich" na herce. Pavla Gajdošíková i Jan Jankovský v hlavních rolích jsou úžasně přirození a přála bych jim i nějaké ocenění, nebo alespoň nominaci. Přirozenost je typická také pro dialogy, kromě pár hlášek tu ale nenarazíte na nějakou údernou scénu, která by vám utkvěla v paměti. Každopádně se jedná o na české poměry velmi kvalitní podívanou, které budu moc fandit při předávání cen. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • „Vztahovou romanci jsem ještě nikdy netočil, navíc jsem ve svých příbězích nikdy neměl dominantní ženskou postavu. A právě v tom vidím pro sebe největší výzvu. Scénář mě navíc oslovil tím, že jde o komorní, nejednoznačný a přímočarý příběh, který si uchovává určitou syrovost,“ uvedl režisér filmu Jan Prušinovský. (SONY_)
  • Natáčení odstartovalo v Příbrami, štáb se pohyboval také v Berouně, Kublově nebo Žilině. (willy1)

Související novinky

29. ročník Českých lvů ovládl Zátopek

29. ročník Českých lvů ovládl Zátopek

05.03.2022

Dnešní večer se nesl mimo tradičního oceňovaní české filmové tvorby rovněž v duchu sounáležitosti s válkou zpustošenou Ukrajinou. Vystoupil například i ukrajinský velvyslanec v Praze Jevhen… (více)

Ceny české filmové kritiky ovládla Okupace

Ceny české filmové kritiky ovládla Okupace

05.02.2022

Sdružení českých filmových kritiků dnes v pražském Divadle Archa předalo výroční Ceny české filmové kritiky v rámci svého 12. ročníku a ocenilo tak výjimečné české filmové počiny roku 2021 i jejich… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

17.01.2022

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) dnes oznámila kompletní seznam nominací pro 29. ročník udělování cen Český lev. Mimo to byly během dnešní tiskové konference oznámeny i dvě nestatutární… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama