Reklama

Reklama

Venom 2: Carnage přichází

  • USA Venom: Let There Be Carnage (více)
Trailer 1

Na filmová plátna se vrací Tom Hardy jako Venom, jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (539)

Toren 

všechny recenze uživatele

4,5/10. Nevím no... šokuje mě, jak málo se tvůrci snaží, aby tahle značka byla něčím víc, než pouťovou atrakcí pro teens, kterým stačí "vtípky" a bezduchá rubačka. Je to o něco snesitelnější než první díl ale žádná velká sláva se nekoná. Co z toho, že Hardy a Harrelson hrají dobře, když samotný scénář dobrý není. Co z toho, že tu máme parádního zlosyna, když mu rating nedovoluje víc, než vytvářet digi chapadla a trhat hlavy mimo záběr. Co z toho, že tu máme příslib do budoucna, když i podruhé jde jen o spotřební produkt v té nejryzejší podobě? Neuvěřitelně promarněný potenciál. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[65%] Viděno v kině. Na tohle jsem zašel jen tak neplánovaně, ani se mi na to nechtělo jít, ale ve finále jsem zhruba dostal to, co jsem očekával. Neškodnou blbinu, která díky krátké stopáži utekla rychle. Na nic si to nehrálo, nic extra mi ve filmu nevadilo, prostě obstojná jednohubka na zabití nedělního odpoledne. Nebudu to srovnávat s jedničkou, ta bylo trochu příběhově lepší, ale tohle mělo taky co do sebe. Vlastně největším kladem byl zde TOM HARDY a především jeho VENOM! Ten byl nejvíc hláškující, takže jsem se párkrát zasmál. Ostatní herci mě už tolik nebavili, včetně W. Harrelsona, který se mi jevil zde nějak zvláštně. Naomie Harris ušla a Michelle Williams mě zde opět srala jak v jedničce, neboť mi strašně připomíná mou nepříjemnou kolegyni Ivetu před x lety. ;) Hudba od Beltramiho je taková klasická. A co teprve AKCE? Akční sekvence tu jsou, takové klasické digitální, destruktivní, dají se v pohodě vidět, jen to finále mě už ultra nebavilo. Tam to bylo moc přehlučené a akcí přeplácané, kdy tu byl druhý Venon (ten zlý). Ale co už. Víc to kritizovat nemohu, v rámci jednorázové záležitosti mě to zabavilo. Hlavně těmi hlášky. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na druhého Venoma se skvěle hodí popisek "akční jednohubka (přesně) na jedno zhlédnutí". Příběhově nemá snímek moc čím překvapit - snad jen, budu-li předbíhat, titulkovou scénou - a při relativně krátké stopáži ani vlastně není moc prostoru pro nějaké plot-twisty (možná jen na jeden maličký). Tvůrci sází především na akci, lehký (černo-červený) humor a interakci mezi oběma "emzáky", která však ne úplně vždy funguje. Postava Frances "Banshee" Barrison byla značně nevyužitá, což je škoda. Svižný, místy možná až trochu moc digitální kousek na (opravdu) jen jednu projekci! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První Venom rozhodně nebyl dobrý film. Neměl zajímavého hrdinu a nijak to nezachránila nudná režie a ještě znuděnější Tom Hardy ale jak to u komiksovek bývá, vydělal dost na to aby přišlo pokračování. A bohužel se tak stalo. Venom 2 je po všech směrech příšerný film, který ničím neobhajuje svůj důvod existence. Film, který je ve všem horší než cokoliv od DC a jestli byl Tom Hardy v prvním díle znuděný, zde film vyloženě bojkotuje. Jediným kladem celého filmu je to, že má něco málo přes 90 minut. Venom 2 tak nefunguje jako film, který by představoval zajímavého hrdinu ani jako nenáročná akční zábava, jelikož je akce až na konci a ještě mizerná. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jednička Venoma byla objektivně poměrně nenáročná a relativně špatná, co si budeme povídat. To však nebránilo nejenom mně, abych si ji subjektivně neoblíbil. A tak tu máme dvojku... Paní scénáristka si zřejmě vzpomněla na své angažmá u 50 odstínů šedi, neb zhruba tak půlka filmu by se dala nazvat "Eddie a Venom jako manželé po dvaceti letech". Jejich střídmě dávkované dialogy v jedničce (pojedeme výtahem?, dáme ruce nahoru nebo ne?) byly vtipné, ale nefungují jako nosné téma. Woody Harrelson tu nemá (moc) co hrát, jen se pořád tváří vyšinutě, jeho "dojemný" příběh se Shriek stojí za starou bačkoru. Když se poprvé objeví Carnage, tak jen ten digitální bordel tak strašně sestříhaný, že z toho divák nemá vůbec nic. A finále? Zazvonil zvonec a stupidnímu filmu byl konec... 20% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (36)

  • Když Anna (Michelle Williams) v původním znění mluví o detektivu Milliganovi (Stephen Graham) jako o „the little guy“, jde o odkaz na samotného herce, který hrál postavu Anthonyho Provenzana (The Little Guy) ve filmu Irčan (2019). (Kubaaa97)
  • Ravencroft Institute je známý ústav z komiksů, ve kterém jsou drženi a zkoumáni kriminálnici s nadpřirozenými schopnostmi. Původně byl založen už v 15. století a jedná se o určitý marvelovský ekvivalent gothamského Arkhamu ze světa DC. (NiWi)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Madame Web nabírá další posily

Madame Web nabírá další posily

28.06.2022

Herečka Emma Roberts (Sváteční rande) je nejnovějším přírůstkem do herecké sestavy komiksového snímku Madame Web od studia Sony Pictures. V hlavní roli filmu se objeví Dakota Johnson (Zlý časy v El… (více)

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

26.04.2022

Vzhledem k úspěchu obou Venomů a celé spidermanovské trilogie asi není divu, že to studio Sony se svými pokusy o další a další nové komiksárny nijak brzy rozhodně nevzdá. A to ani po zavrávorání… (více)

Reklama

Reklama