Reklama

Reklama

Venom 2: Carnage přichází

  • USA Venom: Let There Be Carnage (více)
Trailer 1

Na filmová plátna se vrací Tom Hardy jako Venom, jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. (Falcon)

Recenze (540)

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Venom je velky sympatak aj ked je hladny alebo ked sa na karnevale chytil mikrofonu a zveril sa. Jeho interakcia s Eddiem je famozna, same hlasky a kopa srandy a je to to najlepsie na filme. Zloduch a jeho pribeh je jednorozmerny. Digi orgie na konci boli v pohode. Rada si pozrem aj pokracovanie - Venom na plazi. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dvojka je více o digipříšerách než o Hardym. Navíc o dvou digipříšerách, které by v černobílém filmu vypadali stejně. Na druhou stranu, Venom “na vlastních nohou” baví a jeho návštěva na večírku patří k nejlepším momentům. Ze záporáků moc strachu nejde, jejich motivace je odfláknutá a jejich interakce s okolím vyznívá lehkovážně. Jako více věcí ve filmu. V závěrečném  tmavém, přeplácaném digifestu mi už bylo úplně jedno kdo kam koho háže, kdo kam padá a co padá na něj. Jinak Hardy na motorce super, a Michelle Williams... Michelle Williams! Ta tomu dodává jediný, tak potřebný prvek estetiky. Nebýt jí, dal bych dvě. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Taxe nám Jeďák prokousal ke dvojce, a měl-li bych opět fundovaně hrábnout do terminologické studnice filmově teoretické vědy, neváhal bych použít vysoce odbornou cinefilní determinaci „Silikonové kozy“. Na pohled sice dobře vypadající a držící naoko sebevědomou fazónu, ovšem šablonovité, sterilně jednoduché, unifikovaně tvarované, nepřirozeně poskakující, lehce okoukatelné, záhy nudící, ta citlivost bradavek už taky není, co bývala, a vyhonit si mezi tím, to je něco, jako ze zoufalství prcat želatinu. Nasraně druhé k haptické seanci asi lepší než totální fošna, a mezi plochými, vážně se beroucími dementizujícími tupárnami Mrvelu jednoznačná prsatice, vhodná k vcelku nezávadnému kojení nezletilých dyslektických ufonů. Pořád docela vtipné, žádný svištivý bukanýr, narvaný v pastelových elasťácích, tam s existenciálně vážným xichtem po čerstvé ruptuře konečníku pouťově nementoruje náctileté mentály, negři jsou přeqapivě zase jednou zlo, o těžce nemrdanou militantní feministku nezavadíš, Vůdy jede bomby a je veliká zábava sledovat, jak je zase Tomáš Tvrdýy brutálně herecky ponižován ozubeným animákem. Prostě takový rychlý a jednoduchý výplach míchy na sobotní podvečer, když zrovna všechny přirozeně pevné trojky odmítnou spolupracovat, protože nejste očkovaný proti pandemenci. A přitom jim například ta divná žlutá vyrážka na žaludu nikdy nevadila. Á propos, to mi připomnělo, že právě hledám nějakou neopíchanou hyperventilující figurantku v nemykotickém věku s nízkou saturací a teplotou nad 38 stupňů za účelem intenzivního sledování Smrtící epidemie a cílevědomého vyjebávání. S lživými fašistickými bezautoritami. Strukturované životopisy s důrazem na dosavadní praxi spolu s potvrzením o infekčnosti HRňtre elektronicky na prsonální oddělení. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem se tohoto filmu obával. Hlavně tedy toho, aby to všechno nebylo ve stejném duchu, jako první díl. No a ono to tak přesně je. Celé je to zase akorát o tom, že tu je Tom Hardy. Venom je pořád na úrovni, kdy vlastně nevím, jestli mu fandit nebo ne. Hlavní protivník v podání Woodyho Harrelsena je taktéž naprosto zbytečný. Když jsem viděl první díl, tak jsem to bral s tím, že jsem se alespoň zasmál. Ale i vtip mi tady tak trošku chyběl a to nebudu ani mluvit o tom digitálu, který je tu až moc umělý. Levnější varianta Marvel univerza, na které je to znát. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

4,5/10. Nevím no... šokuje mě, jak málo se tvůrci snaží, aby tahle značka byla něčím víc, než pouťovou atrakcí pro teens, kterým stačí "vtípky" a bezduchá rubačka. Je to o něco snesitelnější než první díl ale žádná velká sláva se nekoná. Co z toho, že Hardy a Harrelson hrají dobře, když samotný scénář dobrý není. Co z toho, že tu máme parádního zlosyna, když mu rating nedovoluje víc, než vytvářet digi chapadla a trhat hlavy mimo záběr. Co z toho, že tu máme příslib do budoucna, když i podruhé jde jen o spotřební produkt v té nejryzejší podobě? Neuvěřitelně promarněný potenciál. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Kdybych napsal, že druhý Venom je stejně nezajímavý a nenápaditý jako jednička, tak bych kecal, protože z jedničky si nepamatuju nic. Ale nezajímavý a nenápaditý je určitě. Tom Hardy je sympaťák. Woody Harrelson je taky sympaťák. Michelle Williams a Naomie Harris jsou solidní herečky, mají tu však málo prostoru. A vlastně tu má málo prostoru všechno. Venom nemá ani sto minut, bohužel dobrou třetinu stopáže zabírají podivné sitcomové výstupy o soužití Eddieho Brocka a Venoma, ve kterých se film pokouší tvářit jako variace na Podivný pár, jen s mimozemšťanem. Občas si pak tvůrci vzpomenou, že tam vlastně mají ještě sériového vraha a jeho symbiotického kamaráda, takže přeskočí do náhodné akční scény a zkouší se tvářit hororově. Hodinu se tam vlastně neděje nic zajímavého krom hádek Venoma a Brocka smíchaných s Harrelsonovým přehráváním (jinak se na tak malém prostoru vyšinutý sériový vrah snad ani uhrát nedal), aby to celé skončilo finálovou řežbou se spoustou celkem solidních triků a nečekaně solidní délkou. A pak utrum. Za týden si z toho nebudu pamatovat nic. Zase. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $110miliónov║ Tržby USA $213,550,366║ Tržby Celosvetovo $506,863,592 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $23,630,679║ Tržby za predaj DVD v USA $14,807,125║ Nehorázne suchopárna komiksovka, neskutočne nezáživné a to už prvý diel moc toho na vrch nedával ale tu to dokázali ešte prebiť viac na dno. Andy Serkis len potvrdil že na režisérsku stoličku nemá talent a Tom Hardy zbytočne utápa svoj talent na takýchto bejkovinách. Marvel tento rok dosť ležérny a Sony to prebili o to viac razantne, škoda času. Bez príbehu, bez hercov, tuctové vo všetkých ohľadoch. /25%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Otravný, generický, vyprávěný nanicovatě odnikud nikam, Hardy se marně potí a celý to má stejnou jiskru jako raný komiksový katastrofy mylně vydávaný za blockbustery. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Největší klad řeknu hned na začátku: Druhý Venom není horší než jednička. Je o čtvrt hodiny kratší a naštěstí i zřetelnější v tom, čím chce být. Ubylo temnoty, přibylo humoru a nadhledu, který sice není v ničem převratný či vyloženě zábavný, ale neotravuje. Druhý Venom se zaměřil na těch nemnoho předností jedničky, jež fungovaly, a tak se snaží naplno vytěžit Hardyho rozštěpené mono/dialogy a ustřelenou akci, opět bohužel z ratingových důvodů bez krve, jež by mohla akční scény posunout o řád výš. Zároveň je třeba se smířit s tím, že téměř nic ve filmu nedává smysl, nejedná se tak o potěšení pro mozek, nýbrž jen trochu pro smysly, které se musejí spokojit s docela vydařenými efekty. Výsledkem je střízlivá a dopadem na svůj fikční svět neambiciózní komiksovka, která se sympaticky drží (v rámci možností) při zemi; avšak nepřináší skutečně žádný důvod, proč by bylo nutné ji vidět. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„AHOJ ZLATO. NECHCI ABYS VYŠILOVALA …  RÁD BYCH TĚ SEZNÁMIL S CARNAGE“…   Serkis to nezvládl. Zato Woody furt dokáže bejt tím nejkrásnějším psychopatem. Příběh…. ehm, tak bych zo asi nenazval, páč jde jen o exhibici dvou „Jeďáků“, která zabrala skoro celej několikastránkovej scénář. Pánbůh zaplať, že občas fungujou aspoň hlášky!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že Glum měl radši zůstat Vopičákem. 2.) Čekal jsem, až se Woody vrátí...  ///  Thx za titule „MOTit“.              PŘÍBĚH **  HUMOR  **  AKCE  ***  NAPĚTÍ  ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Venom 2 je takový zklamání, že se pocitově cítím pomalu na 2 hvězdy, avšak to by bylo neobjektivní, takže neutrální 3 s hořkou chuťí v ústech a vykřičníkem pro příště. Venom 1 byl příjemným překvapením, ale možná i proto, že jej dělal Ruben Fleischer, takže zvládal humorné polohy (Zombieland) i ty akční ( Gangster Squad), bohužel dvojku dělá Andy Serkis ( který má za sebou jen Maugliho) a najednou přestává fungovat humor i akce. Tom Hardy mi je překvapivě v tomhle filmu nesympatický a vůbec mě jeho role nebaví, není vtipný ani ničím zajímavý, v akci nepředvede nic, zkrátka zbytečná, nezajímavá a nudná postava a Woody Harrelson, kterého mám obecně rád, tak taktéž nic moc nepředvedl- jejich vzájemné výměny dialogů působí nezajímavě a vůbec mě to nebavilo poslouchat, tiše jsem vzpomínal na dialogy z Bonda, ano divné srovnání, ale když už dávají dialogové střety dvou velkých herců, tak ať cítím intenzivní temno ve vzduchu, né tyhle dětské výměny názorů. Humor mohl být silnou stránkou filmu, ale zasmál jsem se jen jednou za celý film a to u Venoma na discotéce, zbytek je infantilní a divák se ani nepousměje. V kině se nesmál vůbec nikdo, takže to není jen mnou. Gore samozřejmě chybí, ale s tím jsem počítal, vizuál a triky jsou neurážející, ale rozhodně né dech vyrážející, zkrácení filmu na 90 minut zamrzí v tom, že ten film prakticky ani nemá žádný kloudný příběh a vše je uspěchané, na druhou stranu mít to 2 hodiny, tak to asi nevydržím, protože moc zábavný Venom 2 opravdu není. A to poslední Akce .. jsou tu dvě krátké akční scény, které skončí ještě dřív než začnou a potom půl hodinové finále, ke kterému Vám neřeknu nic, protože jsem už nudou dávno spal, takže to si budu muset někdy zrekapitulovat. Každopádně jít na Venoma v domnění komiksové akční řežby a odcházet znuděný a rozespalý jak z 2 hodinového Drama, to jsem teda nečekal ani v nejmenším. Paradoxně potitulková scéna je lepší než samotný film. Příběh 2/5, Akce 3/5, Humor 2/5, Násilí 0/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 1/5, Herci 3/5. 5/10, ()

tron 

všechny recenze uživatele

Som zaskočený, že to robil Andy Serkis, lebo na výsledku to poznať nie je. Zjavne sa nikto nepoučil (mám pocit, že ani nechcel) a dvojka je rovnaká bžunda, ako jednotka. Ale ako na ňu, ani na dvojku sa neviem hnevať. Hoci sú to blbosti, obsahujú čosi chytľavé, čo diváka baví. Či už je to solídny Tom Hardy, bizarné nápady (hydina), občas prekvapivá drsnosť (záporákova likvidácia), plno akčných trikových sekvencií... a všeličoho ďalšieho. Herci tomu tiež slušne pomáhajú, najmä samozrejme Tom Hardy a Woody Harrelson s jedným z najhorších účesov svojej kariéry. Nikdy by mi nenapadlo, že Davida z Neslušného návrhu raz uvidím ako Hannibala Lectera. Ako jednotka, aj dvojka je divná kombinácia body hororu, rodinnej komédie a trikového komiksového filmu. Za bežných okolností by také zverstvo spolu nemalo šancu ladiť... a ono to vlastne ani neladí... ale paradoxne práve v tom, aký guláš Venom 2 je, sa zrejme ukrýva tajomstvo jeho úspechu. Dosť ma každopádne iritovali momenty, v ktorých sa Venom správa ako z reťaze urvaná beštia a nikto to nepočuje, žiadny sused, hoci pomaly padne celá bytovka, prípadne sa na ulici práve nenachádza žiadny svedok. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nemuzu si pomoct, ale prijde mi, ze tenhle film vzniknul jen proto, ze se u toho celej stab skvele bavil. V kontextu ostatnich soucasnejch komiksaren je tohle jednoduse receno sracka, s naprosto tuctovou zapletkou, prumernejma trikama, nezajimavou akci, slaboduchym scenarem a celkove to spis vypada jak dil serialu. Jenze nevim, jak se jim to povedlo, ale to nadseni zvladaj tvurci docela prenest na divaka, takze jsem vsechny ty minusy jednoduse neresil a uzival si spis takovou cernou komedii nez komiksovej film se super sympatickejma hlavnima hrdinama (nevim jestli je zabavnejsi Hardy nebo Venom), fajnovejma hlaskama a evidente nastesti lehce volnejsim ratingem. Coz spolu s naprosto minimalni stopazi 90 minut dava docela zabavnou jednohubku, ktera bavi vicemene od zacatku do konce. A vzhledem k tomu tam ty slusny 3* napalim. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Rok 2002 volal, prý chce svoji komiksovou estetiku, zoufalé uchopení a tragikomické záporáky zpátky. Stejně pitomé jako minule, místy zábavnější, místy otravnější, komu se však líbila jednička, ten si na své přijde znova. 4/10 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se vydává ve stopách jedničky. V příběhu naváže s Eddiem (Tom Hardy), jenž právě řeší nejlepší možný způsob začlenění do společnosti se svým malým tajemstvím. Skrývat vraždící mimozemské monstrum však není vubec jednoduché, což vytvaří řadu problémů a pro diváka naopak skvělou humornou podívanou. Na první díl to sice nemá, ale to bychom od pokračování očekávali příliš. Stále je to velice vtipné, herecké výkony jsou na výši, příběh je stále dost dobrý a kupodivu jsou zde mnohem lépe provedené akční scény. Mimo to, zde vskutku nápaditě propracovali vztah Venoma s hlavní postavou, což by mohli ocenit dokonce i fanoušci romantických komedií.... No já jsem tedy spokojený. 69% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Vtipná symbióza černého vykusovače mozků a čokolády s lidskou bytostí!  Bavila jsem se víc než v jedničce. Troufám si říct taky díky geniálnímu psychopatu Woodymu. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Venom jako promigrantský agitátor tmavé barvy pleti a přiznaný bisexuál jsou nečekaným odhalením druhého dílu. Přesto je Masakr přichází o chlup lepší než díl první. Rychle odsýpá, je svým debilním způsobem zábavný a má krátkou stopáž. Serkis jako by ty nudné a nezábavné pasáže prostě vystříhal. Některé zvraty a odhalení jsou tak hodně krkolomné a rychlé. Důraz je kladen na manželské třenice stále stejně divně hrajícího Hardyho s Venomem a ty ostatní věci okolo se bůhví proč dejou taky. Postrádá to logiku. Degradaci oproti zdrojovému materiálu asi nemá cenu probírat. P.S: Harrleson jen divně přehrává, tahle role mu těžce nesedí. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Druhý Venom vyžírá narvané sály kin a dle modrého hodnocení opět vidíme, že se jedná o lidovku. Což je trošku škoda, jelikož jedničku jsem si v kině moc užil, doma už pak méně a od Andyho Serkise jsem doufal v objektivně lepší film. Tento sequel je však přece jen v něčem unikátní. Již před premiérou se hodně řešila délka stopáže, která se zastavila na, u blockbusterů v dnešní době raritních, 90 minutách + titulky a ač mně dlouhé filmy nevadí, čekal jsem vyloženě dechberoucí tempo a že člověk po seznamovacím začátku už nevydechne až do konce. Výsledek je však odlišný a působí spíš, že tam chybí jeden akt a celé to působí zrychleně pouze dějově. V tom absentujícím aktu by pravděpodobně byl další souboj s Carnagem v jiné lokaci a ačkoliv si Woody Harrelson odbyde to své a patří mezi největší klady filmu, jedna digibordelová rubačka na konci mi bohatě stačila a být to delší, jdu nejspíše s hodnocením dolů. Tom Hardy je tu naopak snad ještě větší primitiv a tato jeho poloha mě extra nebaví, zato Michelle Williams je tu ovšem totálně vymletá pizda, která nemá co hrát. A tak se opět ukázalo, že Sony neumí točit filmy, ze kterých se stanou v budoucnu kulty, avšak dodali jen další tuctovku. Btw, záporáci došli, takže potitulková scéna dává asi největší smysl v rámci toho, kam směřovat další díl, ač možná k nevoli jiného subjektu. ()

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Madame Web nabírá další posily

Madame Web nabírá další posily

28.06.2022

Herečka Emma Roberts (Sváteční rande) je nejnovějším přírůstkem do herecké sestavy komiksového snímku Madame Web od studia Sony Pictures. V hlavní roli filmu se objeví Dakota Johnson (Zlý časy v El… (více)

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

26.04.2022

Vzhledem k úspěchu obou Venomů a celé spidermanovské trilogie asi není divu, že to studio Sony se svými pokusy o další a další nové komiksárny nijak brzy rozhodně nevzdá. A to ani po zavrávorání… (více)

Reklama

Reklama