Reklama

Reklama

Venom 2: Carnage přichází

  • USA Venom: Let There Be Carnage (více)
Trailer 1

Na filmová plátna se vrací Tom Hardy jako Venom, jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (539)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Je pravda že tenhle film, jde na ruku divákovi a vše se relativně rychle vyřeší a film tak nestačí nudit. Na jednu stranu je to fajn, na druhou stranu sem se cítil trochu ošizeně, o nějaký inteligentnější průběh děje a propracovanější postavy. Nicméně co se mi dost líbí, je vztah mezi Venomem a Eddiem, kdy Venom s Eddiem jedná jako Bugs Bunny s Elmerem Fuddem. Za pochvalu rovněž stojí Woody Harrelson a jeho symbiont, neberou si servítky a Masakr mi ke konci, spíš připomínal nějakou zrůdu z Dead Space, než komiksového záporáka. Ke konci je i relativně slušná akční bitka, která má něco do sebe, neni to sice nic světového, ale je rozhodně lepší než ta z jedničky. A já vím, že bych tenhle film měl nenávidět, protože elitní komiksový odbroníci, tak v diskuzi rozhodli, ale mně se do toho moc nechce. Je to průměrnější film, který by se dal srovnat, třeba s prvním Capitanem a nebo s prvním Thorem. Na jedno zhlédnutí to určitě ujde, jen od toho divák nesmí mít přehnané nároky. Takže když elitní komiksový odborníci, v diskuzích rozhodují o tom že filmy od Sony a Warner Bros, budou automaticky dostávat špatné hodnocení a recenze, tak si ty čtyři hvězdičky, možná tenhle film i zaslouží. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Film, který vznikl jen kvůli potitulkové scéně a penězům... V Hollywoodu máte schopné režiséry s vizí, nadějné vycházející hvězdy, běžné řemeslníky a pak podprůměrné rutinéry, kterým to vlastně ani nejde, ale nebudou odmlouvat studiu. A do té poslední sorty nyní patří i Andy Serkis. Venom 2 je zcela šablonovitým komiksovým filmem, který si kvůli ohranému scénáři, znuděným hereckým výkonům a chaotickému střihu moc neužijete. Celé je to očividně podmíněno PG-13 ratingu, a tak si během filmu kolikrát ani nejste jisti, jak ta či ona postava vlastně skončila, protože vše je sestřiháno tak „bezpečně“, až nevíte nic. A komedie je to veskrze infantilní. Neumím si představit, že všichni zainteresovaní tvůrci do toho vlezli z jiného důvodu, než je výplatní šek. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Venom byl v kinech úspěch a tak sequel na sebe nenechal dlouho čekat. Pokud ale někdo čekal, že se zde potvrdí pravidlo pokračování, alias všeho více, tak má pravdu, akorát dostáváme více toho, co na jedničce bylo špatné. Venom 2 není úplně marný. Tom Hardy hraje, co mu Sony řeklo a někomu to asi bude stačit. Mě přišel bohužel místy opravdu trapný a mám ho radši v jiných hereckých polohách. Jediný, kdo asi stojí za zmíňku je tak Woody, který si svou roli užívá, ale bohužel mu scénář hází klacky pod nohy i do držky. Zbytek radši nebudu řešit. Humor zde je už na hranici ústupnosti. Carnage a Venom jsou opět tahouny celého filmu, proto zamrzí, že se spolu setkají až na konci v relativně povedeném finále, které je mnohem přehlednější než v jedničce. Po akční stránce se ale jedná o rutinní práci. Venom 2 má určitě světlé momenty, ale šlo by je spočítat na prstech jedné ruky člověka, co o 4 prsty přišel. Přesto však z kina odcházím s pocitem, že jsem dostal přesně to, co jsem čekal. Průměrný film, který mě na 90 minut dokázal přinutit vypnout mozek. Možná jsem tajně doufal, že dostanu více, ale nestalo se. Ta stopáž je krátká z nějakého důvodu a film to tak zachránilo od úplného dna. Akorát je škoda, že Sony prostě bude dělat rychlokvášky a tak jsou Morbius, Kraven a další filmy ze SSU odsouzeny k zániku. Minimálně po kvalitativní stránce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, prečo týmto materiálom mrhal čas Andy Serkis, keď by to presne takto, scénu po scéne, nakrútil ľubovoľný absolvent priemernej americkej filmovej školy. Tom Hardy a Venom sú ako dvojka super a osobne by som s nimi oveľa radšej videl nejaký sitcom, kde by sme ich sledovali iba doma, v krčme a potom u psychoterapeuta. Ich súboje s nepriateľmi ma na druhýkrát už skoro vôbec nebavili. Ale rýchlo to utečie a vážne, ale vážne sa to na nič nehrá. 50% ()

DJ_bart odpad!

všechny recenze uživatele

V jako (v)agónie...... Byť sequel 'Let there be Carnage' je o něco snesitelnější něž první díl, problém tkví v tom, že Venom funguje výhradně jako komediální postava, nikoliv jako komplexní charakter - a ne proto, že by byl zábavnej, ale proto, že je xmíchu. Ve formě sitcomu by chemie mezi Eddiem a jeho nenažraným alter-egem fungovala na výbornou. Toho se však v sterilním a korporátně/marketingově účelovým blockbusteru rozhodně nedočkáte..... zlatej Bully Maguire. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (36)

  • Woody Harrelson (Cletus Kasady) si vo filme zahral vraha odsúdeného na smrť. Iróniou je, že jeho otec bol v reálnom živote viacnásobný vrah, ktorý zomrel vo väzení. (Zdroj: ČSFD)
  • Když se Eddie (Tom Hardy) schovává na vrcholu Coit Tower, v záběru jsou vidět helikoptéry, které ve skutečnosti patřily ke štábu, právě natáčejícímu Matrix Resurrections (2021). Režisér Andy Serkis se rozhodl, že místo, aby čekal, až bude obloha prázdná, zakomponuje je do příběhu. (spacemaster)
  • Ve filmu si střihne cameo raperka Little Simz. Venom (Tom Hardy) navíc ve své řeči na pódiu odkáže na song „Cleanin' Out My Closet“ od Eminema. (NiWi)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Madame Web nabírá další posily

Madame Web nabírá další posily

28.06.2022

Herečka Emma Roberts (Sváteční rande) je nejnovějším přírůstkem do herecké sestavy komiksového snímku Madame Web od studia Sony Pictures. V hlavní roli filmu se objeví Dakota Johnson (Zlý časy v El… (více)

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

26.04.2022

Vzhledem k úspěchu obou Venomů a celé spidermanovské trilogie asi není divu, že to studio Sony se svými pokusy o další a další nové komiksárny nijak brzy rozhodně nevzdá. A to ani po zavrávorání… (více)

Reklama

Reklama