Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 2 (1973) (série)


Rohožka (S02E14)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1973, 14 min

Obsahy(1)

Kdo sousedu jámu kope… Když panu Dobešovi (B. Záhorský) zemřela žena, se sousedkou paní Zajíčkovou (M. Brožová), ženinou přítelkyní, se přestal přátelit a po čase se mezi nimi úplně zhoršily vztahy. Muž totiž začal dělat sousedce naschvály. Jednou se vrací z hostince a je sousedkou přistižen, jak používá její rohožku. Pohádají se a ona mu řekne, že ji za urážky musí odprosit na kolenou. Pak si jednou pan Dobeš zabouchne dveře. Druhá sousedka (J. Andresíková) mu prozradila, že k jeho dveřím pasuje klíč od spíže paní Zajíčkové. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sousedské naschvály v podání Bohouška Záhorského a Marie Brožové... Škoda, že scénář nenabídl oběma hercům širší prostor, výborně rozehraná partie k tomu přímo vybízela. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásná sóla pro Bohuše Záhorského a Marii Brožovou. Radost sledovat jejich roztomile přihlouplé nápady. Klidně bych uvítal delší stopáž. Jen nechápu, proč v úvodu Jana Andresíková působí mluveným slovem jako retardovaná nýmandka. To jako fakt ten divácký dopis nešel přečíst normálně? ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned v úvodu zmíním, že Jana Andresíková vypráví text z dopisu jak z pomocné školy. Prostě jej opravdu blbě odříkává. Nicméně k tomu se dá dodat jen toliko, že jedno se nezměnilo. I v jiných poměrech se důchodci pořád nudí a vymýšlejí krávoviny. Vím sám ze své práce. Ale za socialismu si ty problémy vymýšleli méně sofistikovaně. ()

Reklama

Reklama