Reklama

Reklama

Armáda temnot

  • USA Army of Darkness (více)
Trailer

VOD (1)

Přichází doba velkého zla. Vyděšení poddaní se skrývají za hradbami zámku. Stateční rytíři se chystají k nerovnému boji s nemrtvými. Armáda temnot se připravuje k útoku. Na poslední chvíli se ale objevuje spasitel. Muž z jiné země, z jiné doby, který s sebou přináší své zázračné zbraně - brokovnici a motorovou pilu! Nenechte si ujít "Armádu temnot" - poslední díl slavné trilogie Sama Raimiho "Evil Dead". Horor, při kterém budete současně umírat hrůzou i smíchy. (Falcon Home Video)

(více)

Recenze (639)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně jedna z nejlepších komedií, která co do nechutnosti sice nemá na Jacksonovy vrcholné splattery, ale vtipem za nimi rozhodně nezaostává. Z trilogie Evil Dead ale asi nejslabší... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Hodina a půl bezbřehé legrace. Film se tváří jako horor, ale přitom zde není nic, čeho by se divák musel bát. Pouze se baví a žasne, co ten Raimi zase vymyslel. Gagů je tu nespočet a když se k tomu přidá Bruce Campbell, můj kultovní herec, který má tolik charismatu, že by ho mohl rozdávat, je o zábavu postaráno. Z celé trilogie Evil Dead jasně nejlepší díl! ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Oproti minulému dílu, který šel naprosto mimo mě, je tohle učiněný klenot. Přesun do středověku byl geniální tah a humor místy až montypythonovský se mi celkem trefil do noty. Trochu mi ale vadily místy dost slabé triky, hlavně v útoku kostlivčí armády, které vypadaly spíš jako něco ze Star Treku z 60.let nebo jako kdyby si nějaký nadšenec s kamerou doma rozpohyboval figurky (a vzhledem k tomu, že film vznikl třeba pohý rok před Jurským parkem, to nemůžu úplně odpustit). Ale třeba to byl záměr, nevím... No dobře, tak asi byl. Nicméně přeš šílený a přeplácaný děj jsem se prostě dobře bavila, takže ty 4* jsou zasloužené. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Něco tomu chybí...teda, chybí tomu prakticky všechno. Ale tím správným způsobem:) Jediné, co mi opravdu nesedlo, byl ten konec, jinak všechno blahosklonně přejdu kvůli komediálnímu výkonu Bruce Campbella a...no, to je vlastně všechno, o ničem jiném to není;) Stejně mám radši jedničku, takže 70% a Hail To The King, Baby. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Zábavně nechytrá ptákovina pro odrostlé děti a infantilní dospělé. Sam Raimi patří odjakživa k nejhravějším režisérům a jeho rané filmy, nekrocené zodpovědností danou vysokým rozpočtem, k nejzábavnějším. Armáda temnot by chtěla bavit obdobně jako z kloubů vymknutý Evil Dead 2 (na nějž navazuje), jenže na to nemá… nemá dostatek originálních nápadů. Mnoha vizuálním gagům podráží nohy prachbídné technické provedení, nejspíš již v době svého vzniku pasé, ale pokulhávající rovněž za (o šestnáct let starší) českou komedií Ať žijí duchové! Černý humor se omezuje na strohé „likvidační“ hlášky a demence v chování postav, neřku-li v nakládání s historickými fakty (Raimi má VELMI zkreslené představy o evropských dějinách), by zasloužila samostatnou stať. Cokoliv bych ještě vytknul, jedno popřít nemohu – nenudil jsem se. Apendix: Řekl bych, že něco podobného chtěl natočit Terry Gilliam. Výsledný neúspěch pojmenoval Kletba bratří Grimmů. 70% Zajímavé komentáře: choze, MIMIC, InJo, JohnPyro, Barak ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jasně nejslabší díl trilogie. Rád bych se dočkal vážného čtvrtého dílu Evil Dead tak, aby byl cítit návrat k hororovým kořenům. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Klasická série Evil Dead tímto dílem zřejmě definitivně skončila. Bohužel. Musím se přiznat, že skončila dost vydařeným dílem, jenž si skoro nic nezadal se svými předchůdci. Bruce Campbell dovedl svou roli až k dokonalosti, jeho hlášky, sebejistota a velkohubost mě opravdu hodně pobavily. Pravda je, že triková bitva s armádou temnot chvílemi vypadala, jako když banda školáků vtrhne do kabinetu s pomůckami do biologie a začne tam všechny kostry, lebky apod. rozhazovat a ničit. Nicméně ani tato triková naivita (dost možná záměrná) nemohla výrazněji potlačit finální prožitek a proto dávám za čtyři. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Tohle není horor, je to perfektní fantasy komedie. Brutální, násilná, plná suchých hlášek a děsně zábavná. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $11miliónovTržby USA $11,502,976Tržby Celosvetovo $21,500,000║ __Sam Raimi je génius pokiaľ do filmu vnesie aj určitú ľahkosť, lebo keď sa chce tváriť moc vážne tak to mu až tak vyprávanie príbehu nejde, ale tu si to užíva ako sa len dá a do deju vtesnáva asi všetky blbosti čo ho na pľace filmu napadali a k tomu hlavného hrdinu Asha dáva do rôznorodých situácii aby nuda nebola a mali sme stále na čo pozerať so zámerom maximálne sa zabávať. Súboj na hrade proti armáde temnôt v mnohom pripomína Jacksonové Dve veže či Návrat kráľa , takže je vidieť odkiaľ Jackson bral inšpiráciu pre svoju prstienkovú trilógiu, ohľadne súbojov oháv. "Bžunda ako sa patrí!" /80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Raimi pokračuje za hranice surreálného karnevalu Evil Dead 2 do říše infantilní rozkoše a nespoutané fantasmagorie. Campbell je největší hrdina, jakého kdy domácí potřeby nosily a z celé trilogie mě tohle baví nejvíc. Nejspíš dokonce z celé Raimiho filmografie. Festival šprýmů a na koleně stlučené fantastiky, u které mě právě ta technická nedokonalost přijde jako nedílná součást hry. Mnohem dokonalejší (a na totožném dějovém základu postavený), přitom paradoxně méně hravý a nápaditý Mocný vládce Oz je toho důkazem. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bláznivé, ale přesto šíleně ironické a jednoduché. Sam Raimi dokáže natočit i to nejbláznivější s takovým klidem a grácií, kterou povyšuje své dílo na něco co se nedá jen tak jednoduše hodnotit. Trilogie Evil dead je jednoduše skvělá. Dalo by se smát každému triku, ale nějaké kouzlo těchto filmů mě pokaždé nutí k jejich respektování a poslední díl mě upravdo usadil. A hlavně... Buď sladká baby.... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Celovečerní upevňování kultu zvaného Bruce Campbell. Děj neexistuje, atmosféra také ne a ostatní herci nestojí ani za zmínku. Jenže je tu Bruce a ten svým charismatem všechny zápory činí malichernými. Zakončení trilogie, kde již nehraje prim Sam Raimi a jeho režie. Tady jde o Bruce, Bruce a... A zmiňoval jsem, že v tom hraje i Bruce? ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

"Honey, you are really ugly." Jednička byla normální horor, dvojka napůl komedie a trojka je komedie stoprocentně čistá. Bruce Campbell podává naprosto skvělý komediální výkon a Ash v jeho podání je fakt hustej masér a chvílema tak trochu i MacGyver. Fakt super završení trilogie. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Jmenuji Ash. A jsem otrokem. Je kolem roku 1300 a vedou mě na smrt. Ne vždy tomu tak bylo. Kdysi jsem žil jako ostatní…. aneb JAK SE MŮŽE ZVRTNOUT VÝLET NA OPUŠTĚNOU CHATU! Bruce Campbell vs. Armáda temnot a důkaz, že i z motorovou pilou se dá zahrát velký divadlo. Věci, který se nedají popsat. To se musí vidět! Tedy jestli máte zvrhlej smysl pro humor. Úvodních 20 minut z říše fantasie. Dalších 10 minut, vlastně 20 minut – kecám, celej film(!) je to podobný! Úžasných 75 minut filmového života! Ano, netrvá to dlouho, což je dobře, protože pak by vám museli odebrat z ksichtu úsměv chirurgicky. Spousta hlášek, vtipný souboje, směšný příšery a že jsou některý triky děsný mně netrápí. A že nikdo neumře? Třeba příště! PŘÍBĚH ***** HUMOR ***** AKCE **** NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejúletovější díl. Prvních 30 minut jsem se tak skvěle nasmál, že jsem uvažoval o plném počtu, zde Ash válel úplně nejvíce, ale to co se objevilo na plátně posledních 30 minut výrazně snížilo mou radost. Na svou dobu sice okay, ale dnes spíše úsměvné. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zasa až taký svätý nie som.“ Od hororu k fantasy? Jeden z mála prípadov v histórii kinematografie, kedy je pokračovanie natoľko odlišné od jednotky (resp. dojky), že s ňou v podstate nemá temer nič spoločné. Trocha ako keby ste vzali Alana Granta z Jurského parku a natočili Jurský park 2 poňatý ako celovečerný sitkom. Žánrová výhybka je síce zaujímavá, originálna a rozhodne nečakaná, lež týmto to asi aj hasne. Kým v komorných prvých dvoch dieloch Raimi mohol úspešne maskovať slabší rozpočet, pri fantasy niečo také logicky nemôžete. Nečudo teda, že po vizuálnej stránke Armáda temnôt bolestivo udiera do očí (niektoré kostry sú evidentne chlapi v čiernych teplákoch pomaľovaných fosforeskujúcimi "kosťami"). Scenár je síce plný humoru, zato nevtipného. Potešilo ma na ňom aspoň to, že je naprataný chobotinami (opekanie ucha, malí Ashovia, studňa, motorová píla, brokovnica, mlyn, auto, zaklínadlo, kniha so zubami). Harryhausen by bol rád. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Armáda temnot" měla být spoustou věcí, a to především v očích fanoušků předchozích filmů ze série "Evil Dead", ale částečně i z hlediska tvůrců, což se mimo jiné promítá do existence celkem čtyř různých verzí filmu. Nakonec v jistém ohledu nejlepší verzí zůstává nejkratší kino sestřih, protože kondenzuje esenci tohoto počinu i Raimiho stylu. Výsledkem totiž je nejkomiksovější film bez komiksové předlohy a současně nejlepší animák ve formátu hraného filmu. Raimi z Ashe dělá šestákového hrdinu po vzoru Flashe Gordona, Bucka Rogerse, nebo spíš Tommyho Monaghana či dokonce Jeronýma Moucherota, který se prostě neustále ocitá ve všemožně praštěných dobrodružstvích s rozličným žánrovým dějištěm. Navíc svému dříve zcela nepopsanému hrdinovi dává náležitě absurdní background, ba dokonce origin story. Ale také jej v parodii na drsňácké komiksové geroje poprvé obdařil výraznou osobností, přičemž z něj dělá nejen ultra macho frajera, ale příznačně také směšného troubu, kokota a šaška. Pokračování franšízy "Evil Dead", podmíněné smluvním závazkem studiu, Raimi pojal jako čirou poťouchlost, kde nespoutaně vrší zběsilé fantaskní premisy a radostně dovádí se speciálními efekty. Díky fantasy rámci může parafrázovat a ve vlastním stylu rozvádět své oblíbené trikové sekvence z "Gulliverových cest" či "Jásona a Argonautů". K tomuto hraní si má k dispozici jednak přívětivý rozpočet na realizaci celé škály rozkošně rukodělných a poctivě primitivních triků, ale hlavně živoucí vizuální efekt Bruce Campbella. "Armáda temnot" definitivně ustanovila Campbellovu hereckou personu, kterou pak mnohé jeho nadcházející role parafrázují (a která se zásadně liší od jeho civilní nátury). Dokonce můžeme říct, že právě takto profilovaný Campbell je hlavní postavu filmu, což předjímají také úvodní titulky "Bruce Campbell vs. Army of Darkness". Výše popsané charakterové vlastnosti Raimi požitkářsky kontruje tím, že z herce dělá živý ekvivalent postaviček z animovaných grotesek. Už v "Evil Dead II" nechal velkolepě zazářit Campbellovo slapstickové herectví, pro které tady opět vytváří zcela samoúčelné, ale úchvatně zábavné sekvence provázané s dalšími vizuálními efekty. Raimi s Capbellem pracuje jako s animovanou figurkou, kterou může všemožně deformovat, násobit a hlavně vystavovat roztodivně bolestivým, ale současně nezraňujícím útrapám. Také v dalších formálních složkách "Armády temnot" najdeme paralely spíše s výrazovými prostředky animace než hraného filmu. Raimi tak různě prolíná akci s živými herci a stop motion animací, ale také nachází důmyslná řešení záběrů armády umrlců, když kombinuje zadní plán s herci v kostýmech s loutkovou animací v prvním plánu. Z celé plejády nápaditě a hračičkovsky řešených sekvencí vyzdvihnu bitku s čarodějnicí, kde Raimi různými technikami umocňuje dojem rychlé a divoké akce. Vedle zpomaleného snímání i vynechávání okének tu najdeme také jednu fintu používanou vyloženě animátory grotesek. Ti pro efektnější dojem zběsilého pohybu na jednotlivá políčka nekreslí anatomicky přesné fáze pohybu, nýbrž naopak záměrně deformované či zveličené. Do záběru, kde Campbell čarodějnici kopne s otočkou, Raimi do jednoho okénka postprodukčně přidal podrážku hrdinovy boty. Při projekci to divák skoro nepostřehne, ale naše smysly vjem zaznamenají a vyhodnotí s příslušně umocněným efektem. () (méně) (více)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co k tomu dodat. Dalo se to cekat. Vysoka latka nasazena prvnima dvema dily uz se proste nedala udrzet. Uz presun deje do stredoveku naznacoval zmenu, ale doufal jsem, ze aspon nejaka hororova atmosfera tu zbyla. Jenze nezbyla. Dej se hodne zpomalil, takze zadna zbesilost se nekona a krve tu je naprosty minimum. Triky se opet o trochu zlepsily, ale stale to neni ono. Misty mi to skoro prislo jak Navstevnici, ale naopak. Takze tu mame dobrodruznou komedii a jelikoz de o komedii, meli by tu byt vtipne sceny. Ty tu jsou a nektere hodne vtipne, hlavne zaver v S-Martu je hustej. Ale melo nich bejt vic. Takze jediny, co film zachranuje od prumeru je Bruce Campbell, kterej uz neni tak silenej, ale je spis vystrasenej a nasranej, kde se to ocit. Ale porad to jeste dovede slusne rozjet. Navic mu tvurci napsali par skutecne vtipnejch hlasek. Kamera se taky uklidnila a celkove vyzneni filmu je docela odlisne od predchozich dilu, takze kdybych nevedel, ze jde o pokracovani Evil Deadu a neznal ty dva filmy, vubec bych to za treti dil nepovazoval, pac to je dost odlisny. Ale docela se povedla hudba. I pres vsechny vytky a pres fakt, ze to je nejslabsi dil serie, opet obsahuje nektere logicke chyby a nenavazuje presne na druhy dil (ono by to ani neslo), jsem se vicemene dobre bavil, takze dam horsi 4*. Hail to the king, baby! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Už se nedivím, proč se název nepyšní svým původem EVIL DEAD. Tento třetí díl série totiž má s prvními dvěma opravdu minimum společného. Vlastně je to úplně něco jiného.... Z dříve spíše vystrašeného a zaraženého antihrdiny Ashe se vyklube namyšlený a chvílema zbabělý hejsek, co háže jednu sebevědomou hlášku za druhou. Místo démonů nebo zombií se přižene hned armáda kostlivců, kteří se pohybují jako na provázcích. Místo dřívější strašidelné atmosféry, která již ve dvojce značně vyprchala, je tohle naprosto odlehčený film. No a ani těch nechutností se už nedočkáme. Ale přes to všechno je Army of Darkness výborná hororová komedie, možná až trochu pohádka s princem Krasoněm na postu hlavního hrdiny. Těžko tedy hodnotit, když si odmyslím srovnání s Evil Dead 1 a 2, nemám moc co vytýkat. ()

Související novinky

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

30.10.2013

Už před nějakým časem internetem prosvištěla zpráva, že Sam Raimi a jeho bratr, scenárista Ivan pracují na pokračování ságy Evil Dead. Ta se (když pomineme letošní remake) ve třetí části nazvané… (více)

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

23.12.2007

Nejzásadnější otázka těchto dní zní: Bude Sam Raimi režírovat Spider-Mana 4, anebo se nechá ukecat, aby se ujal dvoudílného Hobita (Jackson už potvrdil, že hodlá pouze produkovat a dohlížet, aby dva… (více)

Reklama

Reklama