Reklama

Reklama

Armáda temnot

  • USA Army of Darkness (více)
Trailer

VOD (1)

Přichází doba velkého zla. Vyděšení poddaní se skrývají za hradbami zámku. Stateční rytíři se chystají k nerovnému boji s nemrtvými. Armáda temnot se připravuje k útoku. Na poslední chvíli se ale objevuje spasitel. Muž z jiné země, z jiné doby, který s sebou přináší své zázračné zbraně - brokovnici a motorovou pilu! Nenechte si ujít "Armádu temnot" - poslední díl slavné trilogie Sama Raimiho "Evil Dead". Horor, při kterém budete současně umírat hrůzou i smíchy. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (639)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Raimi pokračuje za hranice surreálného karnevalu Evil Dead 2 do říše infantilní rozkoše a nespoutané fantasmagorie. Campbell je největší hrdina, jakého kdy domácí potřeby nosily a z celé trilogie mě tohle baví nejvíc. Nejspíš dokonce z celé Raimiho filmografie. Festival šprýmů a na koleně stlučené fantastiky, u které mě právě ta technická nedokonalost přijde jako nedílná součást hry. Mnohem dokonalejší (a na totožném dějovém základu postavený), přitom paradoxně méně hravý a nápaditý Mocný vládce Oz je toho důkazem. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se (ve smyslu "nenudil jsem se", nikoliv "bavil jsem se královsky"). Ash se pitvoří a hláškuje, všechno je Raimiovsky ztřeštěné, respektu se nedostává ničemu a nikomu. Režisér si zkrátka hraje na svém písečku a jaksi si neuvědomuje, že házet ho do obličeje poblíž stojícím by nemusel. Na Armádě temnot bijí do očí především naprosto příšerné triky - jasně, k Evil Dead srandovní masky, bizarní monstra a kostrbatá stop motion patří, takže můžeme těžko obviňovat jedenáctimilionový rozpočet, nicméně všechno má své meze. Ani nápadů už neměl Sam tolik - celý film si vystačí s válkou proti kostlivcům a než k ní dojde, je natahován dlouhými gagovitými scénami alá Ash versus smečka malých Ashů nebo Ash versus zlomyslné knihy. Komické to je, ale mohlo být víc, kdyby film vyměnil přehršle přímočarých gagů za více zběsilých trademarků dvojky. Své dělá i další žánrový posun: pokud jednička byla šíleným hororem a dvojka přidala více fantasmagorických a komediálních prvků, trojka je už pouhou praštěnou fantasy (pokud pomineme jeden vtipný gejzír, je navíc kompletně zbavená krve). Jedno se musí nechat - na párty je to ve své stupidnosti a ztřeštěnosti film jako dělaný, oproti zcela šílené dvojce ale jede sotva na půl plynu. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Když jsem o Evil Dead 2 napsal, že je to one man show Bruce Campbella, co mám asi tak napsat o Armádě temnot? Už vím, ona je to totiž místy show hned několika Bruců Campbellů (různých velikostí). Příběh sice jako by nebyl, ale všechno od začátku do konce tlačí právě Ash a půvabné triky, kterých je tu opravdu požehnaně. Zatímco eskapády ve větrném mlýně připomenou scénu s rukou z druhého dílu, závěrečná bitva s "harryhausenovskými" kostlivci je jedinečná. A to jsem se zatím ani nezmínil, jak je Armáda temnot vtipná (ne, s hororem to vážně nemá mnoho společného) - nejvíce se mi líbilo Ashovo vybírání toho správného Necronomiconu (kdy jeho zdeformovaná hlava velmi, velmi, velmi nápadně připomínala Al Pacina) a neodolatelné odříkávání tří klíčových slov. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Muj nejoblibenejsi z cele trilogie. Videl jsem ho jako prvni a cekal jsem neco jako Blair Witch. Nejdriv jsem vubec nechapal a jen tukal na celo pri osklivych kulisach. Pak jsem pochopil ze to asi nebud mysleno az tak vazne a rehtal jsem se az do konce. London's bridge is falling down falling down!!! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi sa spolu s Bruceom Campbellom tretíkrát pustili do Evil Dead, ale bohužiaľ už to nie je ono. Kúzlo prvých dvoch filmov sa stratilo v záplave postáv a miestami až skôr trápnych než vtipných scénok. Príde mi to lacné a jednoducho už to nie je ono. Takže Evil Dead a Evil Dead 2 áno, ale Armádu temnôt už skôr len pre skalných fanúšikov. Kúzlo sa totiž vytratilo. Popravde po prečítaní recenzií som čakal viac. Mix fantasy, komédie, hororu a ďalších žánrov ma bavil napoly, čakal som viac tej srandy, alebo vtipnejšie aby to bolo a aj s krvou sa šetrí, pristalo by jej sem viac. Pre mňa priemer. Ako samostatný film, bez predchádzajúcich Evil Dead, by som Armádu Temnôt hodnotil úplne inak a možno by som pridal aj hviezdy, ale vzhľadom k vybočeniu žánru z hororu na suchú komédiu musím hodnotiť skôr priemerne. ()

Galerie (375)

Zajímavosti (34)

  • Ve scéně kdy Ash (Bruce Campbell) vyleze ze studny, vystřelí ze své zbraně 3 náboje bez přebití, přestože je zbraň pouze na 2 náboje. (dc125)
  • Film je znám také pod názvem Army of Darkness: The Medieval Dead. (Chatterer)
  • Závěrečná akční scéna v obchodě byla natočena dodatečně, jelikož film se producentům zdál příliš krátký. (Landauer)

Související novinky

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

30.10.2013

Už před nějakým časem internetem prosvištěla zpráva, že Sam Raimi a jeho bratr, scenárista Ivan pracují na pokračování ságy Evil Dead. Ta se (když pomineme letošní remake) ve třetí části nazvané… (více)

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

23.12.2007

Nejzásadnější otázka těchto dní zní: Bude Sam Raimi režírovat Spider-Mana 4, anebo se nechá ukecat, aby se ujal dvoudílného Hobita (Jackson už potvrdil, že hodlá pouze produkovat a dohlížet, aby dva… (více)

Reklama

Reklama