Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vražedných maniaků se vydává na krvavou pouť, během níž likvidují vše živé, co se jim postaví do cesty! Nechybí ani pořádná dávka černého humoru v pekelně zábavné historce, vyprávěné odcouzencem na elektrickém křesle. (oficiální text distributora)

Recenze (44)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je fakt neuvěřitelnej úlet. Ani to nejde zařadit do žánru, horror to rozhodně není ... Je to taková černá groteska, kde se Raimi vyřádil v každém záběru. Totálně šílené, ujeté, docela vtipné, zajímavé na pohled na další Raimiho rozjezd ... Každopádně zvláštní a zřejmě nikdy, ani v budoucnu nepochopené ... Sám nevím, co tím chtěl Raimi říct, asi nic ... ale ty jednotlivé výjevy byly v pohodě ... Taková srandička ... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stoprocentně praštěná, absurdní, černohumorná groteskní parodie s ďábelským spádem a kvanty neodolatelně nesmyslných nápadů - režijních i scenáristických. Pobavil jsem se, jako už dlouho ne. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Šialená ale aj zmetená komédia s hororovou atmosférou, ktorej to celkom nevyšlo ale ďaleko od toho nemala. A pritom stačilo dať hlavnú úlohu Campbellovi. Takto hlavnú pozornosť na seba strháva dvojica vrahov a ... Campbell vo vedľajšej úlohe. Je skvelí. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Už v prním Evil Dead bylo jasné, že i přes náznaky napětí je Sam Raimi hlavně bavič. Crimevawe má sice zcela odlišný námět než Evil Dead, ale princip Raimiho postupů je velice podobný. Postavy zde nejsou zavřeny v jediném srubu, ale např. v bytě, nebo bojují na střeše auta a namísto démonů se musí vypořádat s párem vraždících psychoušů. Osobně považuju starou tvorbu Sama Raimiho za velice zábavnou a svým způsobem je obdivhuhodné kolik akce a komiky dokáže vyčarovat na minimálním prostoru. Když se k tomu připojí „herecký“ projev Bruce Campbella, který ja tak strašně přehnaný a nerálný až se to dá považovat za umění, tak jsou všechny předpoklady slušné komedie naplněny. Na druhou stranu právě Bruce Campbell k Raimiho praštěnému humoru neodmyslitelně patří a zde má bohužel jen vedlejší roli. O zábavu se tak strají jiní herci, kteří nejsou tak legrační. V tom je Evil Dead je o dost zábavnější. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi v letech, kdy si jako režisér hrál s každým detailem jako malé dítě na pískovišti a bratři Coenové na počátku své pisatelské kariéry vytvářejí ďábelský koktejl, který si určitě spousta lidí objedná, ale myslím si, že každému asi nezachutná, protože se jedná o docela šílený film, který má skvělou formu. Raimi si hraje s kulisami, se světlem a stínem a vypravěčské postupy střídá s rychlostí kulometné palby. Jenže scénář od mých oblíbených Coenů tady působí jako koule na Raimiho noze, která mu zabránila vytvořit dobrý film. Takhle je to všechno ukřičené a plné groteskního humoru, který moc nefunguje. Sice jsem se párkrát zasmál, ale o nějaké skvělé zábavě mluvit nemůžu. Přesto musím dát 3* za skvělého Campbella, povedenou kameru a Raimiho režii. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Šíleně zmatená komedie v produkci od bratrů Coenů. Jde vidět, že počáteční filmy od Raimiho jsou stejné. Rychlý střih, uječené a bláznivé postavy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tenhle trapnohumor mixnutý humorem z animovaných grotesek fakt nemusím. To neustálé pitvoření hrdinů, hysterický smích, to mi lezlo na nervy už od začátku. Příběh nic moc. Vtipy nic moc. Nepomáhá tomu ani účast Bruce Campbella nebo Pula L. Smithe. Skutečně mne tenhle film minul velikým obloukem. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Možná až zbytečně ulítlá a přeplácaná komedie od tvurce legendárního Evil dead.Spousta vážně vtipných momentů,ale tak zbytečně zmateně přecplácaných přes sebe,že vás to po pulce celkem dost nudí.Potěšila mě role Paul L. Smitha(pro mě už nadobrou Šimona:) ) a samozřemě mého oblíbence B.Campbella,ikdyž jen ve vedlejší roli. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tenhle druh komedie mě nějak moc neoslovil. Asi jsem měl hodně blbou náladu, ale prostě jsem se nesmál. CITÁT - Zlato, jsem doma........ Bylo tam pár míst, které stojí za povšimnutí, jako třeba auto z jeptiškama na začátku filmu nebo "kouřová tanečnice" Bruce Campbella, ale to je tak vše. Nic moc. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jeden z najmenej zarábajúcich filmov v Hollywoode toho obdobia ( a vlastne doteraz ), sa stala táto slapsticková komédia, do ktorej dávali nádeje nielen producenti, štúdio a samotný režisér, ale patrne aj diváci, ktorých tento výsledok akosi nenadchol. A pritom je to tak jednoduchý a vtipný príbeh, ktorý nepotrebuje k sledovaniu filozofický slovník, ale len odvahu vypnúť intelekt v mozgu a zapnúť podvedomú zábavnosť na maximum. ()

k4n9ur 

všechny recenze uživatele

Film který každý nepochopí. Film o kterém můžete říct v jedné větě že je to ptákovina a zároveň že jste se bavili.. Dneska se to už někomu může zdát nevtipné či trapné, ale ten ať se raději podívá na něco novějšího.. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Má to být parodie na detektivky noirového střihu se silnou romantickou zápletkou. Bohužel je to v typické formě přehnaného amerického násilnického humoru, který má zdůraznit zábavu. Ale veškerý vtip je právě proto přebíjen bezbřehým násilím a trapností. A veškerý zajímavý gag a vtipná situace je tím zmrzačena a utlačena do té nejošklivější podoby. Odsouzenec k smrti Vic Ajax (Reed Birney) vypráví svůj příběh o vražedné pomstě, o své hrdinství a lásce, kterou získal a ztratil. A samozřejmě opět získal i s patřičnou svobodou a zadostiučiněním. Z dalších postav: Nancy (Sheree J. Wilson), Vicova láska, kterou zachrání ze spárů brutálních zločinců, objednavatel vraždy Ernest Trend (Edward R. Pressman), sám zavražděn úchylnými vrahy, jeho žena Helene (Louise Lasser), neodbytná pozorovatelka slídící z okna dalekohledem, brutální maniak Faron Crush (Paul L. Smith), řešící vše násilnou formou sadismu, jeho nechutný společník Arthur Coddish (Brion James), zvrhlý ve své lidské deratizaci, nagelovaný frajer Renaldo (Bruce Campbell), sebevědomě arogantní, původní oběť vraždících maniaků Donald Odegard (Hamid Dana), Trendův společník, a novináři na popravě (slavní Ethan a Joel Coenové). Možná zajímavý nápad. Ale proč proboha je formou zábavy brutální násilí? Je snad povznášející a dodává vyšší úroveň kulturnosti a uvědomělosti do podvědomí společnosti? Zřejmě nikoliv a tomuto druhu zábavy nerozumím. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Režijně a scenáristicky je to skvěle vymyšlené, ale bohužel je to tak strašná sračka, že se nad tři hvězdičky nevyškrábu. Raimi si asi mezi dvěma Evil Dead chtěl udělat pohodovou přestávku a natočil si vražednou šaškárnu, která rozhodně není nijak skvostná, ale na jedno použití perfektní. Být tam víc vtipů, hodnotil bych lépe. 70% ()

charge 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo dost únavný a o vtipu se nedá mluvit vůbec, jednu * za "Šimona", kterej tam podává ze všech postav nejlepší výkon. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Vubec z toho nejsu nadšenej. Je to takovy... pošahany. Nevim nevim, jestli si Coeni svůj scénář představovali zfilmovanej zrovna takhle. Docela dobře si to dovedu představit v jejich vlastních rukách, s mnohem lepší atmosférou. Černej humor tam je málo a nevtipnej. Raimiho rannej smrtelně zlej rukopis tady taky vůbec nepoznávám. Spíš je to taková fraška ala rodinnej film, než něco pro vyspělejší publikum. Výběr herců, kromě Bruce, je suchej jak ztvrdlý prostěradlo. Útočí na nás spíš dětinské gagy a různá zranění, fyzikálně nesmyslné přesuny těl a objektů, papumdelkové dekorace, zdlouhavá automobilová honička a často hodně nevtipné tvoření různých ksichtů, šklebů a dementních výrazů. Nemůžu si pomoct, ale nešlo se mi přemáhat se k tomu, aby mi to přišlo vtipný. Největší zážitek mám z Bruce Campbella a snad jedině scény s ním stojí za skouknutí - jeho obličejové výrazivo má jako jediné úroveň a je to zážitek, kterej se mi jenom tak lehce nevymaže... Škoda, že tam byl tak málo. Pak tam sice ještě bylo pár světlejších momentů, ale nic, kvůli čemu bych šel darovat ledvinu... PS: vůbec se nedivím, že k tomuto filmu na ČSFD nejsou žádné zajímavosti. Není to totiž vůbec zajímavé... ()

creeper 

všechny recenze uživatele

invenční raimiho postupy těží nejvíce ze starých slapsticků, stejně jako z muzikálů. v případě tohoto bláznivého filmu skvěle fungují. připitoměle přímočarý feeling celého snímku je svěží. výborně jsem se bavil. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Naprostá ulítlost, která začala naprosto trapně (takže to by mohl plno lidi hned odradit). Uprostřed to ale nabere, takový vtip- který jsem málem nerozdýchal. Raimi je mistr a dokáže se poprat s jakýmkoliv žánrem. ()

Reklama

Reklama