Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní drama o jednom velmi speciálním vánočním dárku a také o tom, co je v životě vlastně důležité. Maggie Andrewsová je výborná máma a výborná učitelka. Jednoho dne však vysvitne, že Maggie nemá obyčejnou chřipku, jak se nejdříve zdálo, ale že je vážně nemocná. Lékař ji dává jen pár dní života. Náhodou si to vyslechne i malý syn Nathan a má o ni velký strach. Náhodou se dozví, že máma celý život toužila po tanečních střevících a s nasazením života je chce získat. Prosí otce, aby mu pomohl získat práci. Nathan je však ještě velmi malý. Proto sbírá na ulici plechovky od nápojů a utržené peníze si odkládá do prasátka. Máminy dny se však krátí a na speciální vánoční dáreček má Nathan stále málo peněz. A musí se moc, moc snažit, aby střevíčky stihl koupit... Melodramatický, dojímavý a velmi sugestivní příběh, ve kterém se paralelně odvíjí i příběh ambiciózního Roberta, který musí zvážit, zda je v jeho hodnotovém žebříčku důležitější kariéra nebo jeho vlastní rodina. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z citově nejpůsobivějších vánočních filmů co jsem viděla. Je třešničkou na dortu tohoto žánru. Přináší pravou vánoční atmosféru plnou lásky, přátelství a vzájemné pomoci. Příběh nás seznamuje s osudy dvou rodin, z nichž každá řeší o vánocích velký boj s nepřízní osudu. V jedné z nich je problémem nedostatek času pro nadměrné pracovní zatížení otce a hrozící rozpad rodiny a v druhé touha malého chlapce vyrovnat se s matčinou nemocí. Příběh sám není originální, ale velmi emotivně podaný a zasazený do kouzelného období vánoc. Sugestivní herecké výkony mne přinutily prožívat vítězství a prohry spolu s hrdiny příběhu. Přesto, že závěr není v americkém stylu, nebo možná právě proto, mne film tak vzal za srdce. Tento dojemný příběh se mi moc líbil, vždyť šlo o děti a vánoce. ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Ano, ano, ano, z tohohle filmu cukr přímo teče. Ale co má být?! Na rovinu říkám, že je to jeden z nejnádhernějších a nejpůsobivějších filmů, jaké jsem kdy viděla. Hraje na city, pokaždé pláču jak želva. Reálně ukazuje, že smrt je součástí našeho života a že to může potkat kohokoliv, kdykoliv. Snaha malého chlapce dopřát mamince poslední přání je sice klišé, ale znovu, no a co?! A další plus je pro mě píseň Christmas shoes, kterou prostě zbožňuji. Nejdřív jsem si říkala, že plný počet hvězd s čistým svědomím dát nemůžu, ale pak mi po tváři stekla i poslední slza a já se usmála. Každý někdy potřebuje zázrak, aby si uvědomil.. stačí věřit. ()

zozo16 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších vianočných filmov, v ktorom konečne nie je ani len náznak násilia, ale len čistej LÁSKY...Kedykoľvek mám možnosť ho vidieť, silno ma dojme...Viem, je to jednoduchý film, ktorý možno nespĺňa parametre "kritikov", avšak treba poznamenať, že účelom mnohých filmov nie je umelecky ohúriť diváka, ale DUŠEVNE potešiť. A koniec koncov o tom sú vlastne Vianoce, pre ktoré je určený. Percentuálne hodnotenie kazia jedno a dvojhviezdičkoví cynici, ktorí to asi nepochopili. Na IMDb má 67%. ()

BlackAngels 

všechny recenze uživatele

Stáhnete si vánoční filmek pro pěknou večerní pohodu a... Bože takhle jsem dlouho nebulela... :-( Krasný film, který nechci už nikdy vidět znova. Jednou a dost a ještě dlouho o něm budu vyprávět. Opravdu srdce rvoucí příběh o tom nejkrásnějším na světě. Láska mezi mámou a dítětem. A když by vám dítě za všech okolností šetřilo na střevíce aby jste mohla tančit v nebi???... Musela jsem mít na puse polštář abych nebrečela nahlas jak hysterka a nebudila sousedy. I pes se na mě podivně díval. Ani nevím jestli vám to chci doporučit ke shlédnutí... Ale ano, jednou určitě ano a pak uvidíte jestli si to budete chtít pustit znova nebo si to raděj necháte jen ve vzpomínkách tak jako já. Opravdu hodně silný filmový zážitek. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama