Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (678)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Klasika a kult jednoznačne, tak ako celá trilógia THE EVIL DEAD. Tento druhý diel obsahuje strašne veľa čierno-čierneho humoru a rozhodne patrí medzi vrcholy zábavného hororu. Bruce Campbell sa vďaka postave Asha stal nezabudnuteľný. Tomu hovorím dobrá herecká vizitka! EVIL DEAD s poradovou číslovkou 2 je v úvodzovkách len drahším remakeom legendárneho hororu THE EVIL DEAD (1981). Aj napriek tomu je to jazda par excellence! Raimiho, obzvlášť hororového, nie je nikdy dosť! :) ### Ak by mal niekto chuť a zaujímali by ho staršie súvislosti, ktorými sa Sam Raimi nechal inšpirovať pri tvorbe EVIL DEAD II, rozhodne bude stáť za to poohliadnuť sa po kraťase Attack of the Helping Hand! (1981). Zlom posadnutá ruka Brucea Campbella z časti vychádza práve z námetu Scotta Spiegela. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu mě váže silné pouto a to ze dvou důvodů. První je, že jsem tímto filmem v Bluray verzi křtil nový 22' LCD:) a druhý, že jsem si za mlada díky němu užil spousty bezesných nocí. Když takový film vidíte v nějakých cca 11 letech zanechá to na Vás trvalé následky:) ještě teď si pamatuji jak jsem se budil s panickou hrůzou. Film má uplně bombastickou atmosféru, nervy drásající. Po celý film jsem byl napnutý jak tětiva luku, i když jsem zhruba vědel co přijde(několikrát jsem ho viděl), tak jsem se pěkně lekl. Dneska už tento film vypadá tak trochu komicky. Ale ve své době to byl brutální krvák. Obrovské potoky krve, chodící mrtvoly, useknuté ruce. Raimi opravdu horory umí. Strach z toho co se skrývá v lese, brutální nájezdy kamery, nervy drásající zvuky nesoucí se okolo našich uší. Takto se filmy stávají nesmrtelnými klasikami svého žánru a legendy. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $5,923,044Tržby Celosvetovo $13,000,000║ Vrchol samoúčelnosti, nič zvrhlejšie som asi nevidel, dej nestojí za reč, je to len dokonalé vybláznenie zvrhlých chúťok na chate, kde zaujmú jednoduché ale účelové triky, niektoré nehorázne uletené scénky a hlavne masky, taký poloamatérsky produkt ktorý neurazí. /60%/ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Celá séria "Evil Dead" (Smrteľné zlo) je delikatesnou lahôdkou, na ktorej si už roky pochutnávajú všetci horroroví gurmáni. Americký režisér Sam Raimi uvaril túto jedinečnú trilógiu takmer z ničoho. Zrejme ani len netušil akým kultom sa stane tento jeho nízkorozpočtový horror o démonickom Zle, ktoré prebýva v knihe viazanie v ľudskej koži a písanej ľudskou krvou. Jednej noci je prebudené partiou mladých ľudí, ktorí zavítajú do pochmúrnej chaty v horách. Táto druhá časť je akýmsi tuningom prvého snímku z roku 1981. Z mierne navýšeným rozpočtom sa Samovi Raimimu podarilo zo skoro rovnakého námetu vytvoriť najsilnejšiu časť "Smrteľného Zla". Natočil jeden z nosných pilierov americkej horrorovej kinematografie. ***** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Věžák. Poslední patro. Venku je tma a silné poryvy větru narážejí do oken. Neustávající hukot je nesnesitelný. Jsem sama. Stojím uprostřed obýváku a v ruce držím ošoupanou véháesku. Upřeně sleduji přehrávač. Vím, že bych neměla, ale ten pocit, který se pokaždé dostaví je nepopsatelný. Vsunuji kazetu. Film začíná celkem nevinně. Vím co přijde. Jako už tolikrát ucítím lehké šimrání kolem žaludku a mé tělo prostoupí příjemné chvění. Je tma a jsem sama. Jen venku za okny vítr bez ustání hučí. Ovšem teď to nevnímám. … Někdo zvoní! ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Vycpaná hlava jelena z chaty byla později použita i v Raimiho filmu Darkman. (Chatterer)
  • Mrtvá žena profesora Knowbyho říká, že je ve "fruit cellar". Což je odkaz na Psycho. (Chatterer)
  • I zde se objeví auto Oldsmobile Delta 88, jakožto převážně ve všech filmech Sama Raimiho. (Karlos80)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama