Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (677)

golfista 

všechny recenze uživatele

První díl - na ten nezapomenu nikdy, ale tohle se mi vykouří z hlavy velmi rychle ... Při vší úctě k režisérovi - jak se začne do hororu cpát sranda, na mě to nepůsobí (i když jsou tam chvilky u kterých jsem se výborně bavil :) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Ehm... Tak se zase jednou uvrhnu do role exota. Opravdu nechápu, co vede lidi k nazývání tohohle "díla" kultovní klasikou, skvělou zábavou apod. Ten film je od začátku do konce blbý, je mi jasné (a je to i trochu vidět), že byla snaha tvůrců o to, aby byl blbý takovým způsobem, který by vyzněl komicky, ale u mě byl efekt naprosto opačný. Působilo to na mě neuvěřitelně trapně, navíc jsem se po většinu času hrozně nudila (ještě že měli tvůrci dostatek soudnosti a vypustili film v relativně krátké stopáži). Ale bohužel i druhý avizovaný žánr vedle komedie, horor, jsem ve filmu hledala celkem marně, lekla jsem se asi dvakrát, nebála ani jednou. Nemůžu ale upřít snímku jistou atmosféru a zajímavou práci s kamerou + celkem povedený konec, takže za tohle dávám 2*. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jestli na mne film působil tak, jak tvůrci zamýšleli, jde o zcela ojedinělé skloubení hororu s komedií, o němž by odborníci na recepční studia mohli psát rozsáhlé analýzy. 90% Zajímavé komentáře: Mr.Apache, FateKEEPER, Sir Ludvig ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Raimi utržený ze řetězu. Blbost, ale docela zábavná. Jako horor to funguje jen slabě, jako komedie/parodie mě to taky nechalo chladným. 60% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Další klasika "socialistických" videokazet. Kdo neviděl tenhle horor (a samozřejmě i první díl), ten skoro nemohl do společnosti. Fakt je, že to je opravdu špičkový horor a zaslouženě patří mezi absolutní elitu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $5,923,044Tržby Celosvetovo $13,000,000║ Vrchol samoúčelnosti, nič zvrhlejšie som asi nevidel, dej nestojí za reč, je to len dokonalé vybláznenie zvrhlých chúťok na chate, kde zaujmú jednoduché ale účelové triky, niektoré nehorázne uletené scénky a hlavne masky, taký poloamatérsky produkt ktorý neurazí. /60%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jelen se směje. A já s ním. Chvíle nudy vykoupené královským karnevalem šílenství a antropomorfně-kastrační extravagance. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ted nevím. Je tento druhý díl pokračováním? Spíše ne. Je tento díl remakem? nejspís ano. V tomto filmu se snažil Sam raimi ukázat jak jde všechno udělat ještě líépe a docela se mu to povedlo. Ubral atmosféru a přidal humor. Humor a trochu větší absurdita scén a příběhu. Odhadnutelný průběh (hlavně když Ash uviděl malbu z roku 1300 o muži co zničí zlo, nějak jsem to prokouk :-)). ke konci trochu nastavovaná kaše, ale úplný závěr určitě potěší :-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Bruce je jasně za pět, ale ten zbytek zrovna dvakrát moc nefunguje. Narozdíl od jedničky to postrádá atmosféru a oproti trojce prozměnu auru totálně ujetého kultu. Evil Dead II je vtipná záležitost a... A nic víc. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

"Swallow this." Aneb film ve kterém má hlavní hrdina místo ruky motorovku a na zádech upilovanou brokovnici. Jeden z nejlepších sequelů. Bruce Campbell je naprosto nezapomenutelný a scéna, kdy se zblázní a celej barák se mu směje je fakt geniální. Chvílema to sice trochu ztrácí tempo, ale chápte MOTOROVKU MÍSTO RUKY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jsou tu i slabší scény, ale Bruce Campbell je neodolatelný, motorovka taky a scény, kde krev teče proudem nemají chybu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Kultovní komediální horor. Né, že by jste se někdo třeba nelekl, ale humor (samozřejmě že černej) z tohoto dílka jen čiší. Už vás někdy napadla vaše vlastní ruka, až jste si ji museli uříznout motorovou pilou? Smál se vám váš nábytek včetně vycpané hlavy jelena? A krve, že by se ani Q.Tarantino nestyděl! Láká vás to? Pokud vám nevadí, že film vznikl v roce 1987, tak směle dotoho!!!! ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film jsem poprvé viděl v 1989 roce, v hrozné kvalitě a v německém dabingu na kazetě z burzy. A byl jsem nadšen. Teď jsem se podíval opět, ale už ve zvuku THX. A musím říci, že i po těch letech, mne film nezklamal. Na rozdíl od Pátera Thomase, při kterém jsem se v 80-letech bál a teď jsem se tomu filmu smál. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na svůj věk pořád slušné, ale už moc přitažené za vlasy. Nemůžu se zbavit dojmu, že to na mě působí jako Fantasy Fairytale, kde to oživuje aspoň Ash, což je zábavná kladná postava. Scéna kde si namontuje do ruky motorovku je skvělá, ale že by z něj padaly hlášky jak všichni opěvují, to si nevybavuji, vždyť větší půlku filmu strávil v chatě sám! Krve výrazně ubylo, takže zde pouze za 3*. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

V prvej štvrťhodine stihne Ash prísť do chaty v lesoch, nájsť Knihu mŕtvych, zabiť svoju snúbenicu, odraziť jej hlavu, premeniť sa na démona a slabšie to už nebude. Táto séria ma ale nikdy nebavila, Campbell je fajn sympaťák, ale že by bol mojím milovaným hercom, tak to sa ozaj povedať nedá. A hlavne nemám rád, ak niekto mieša horor s komédiou. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Na přímluvu Stephena Kinga si Raimiho vzal pod křídla ambiciózní producent Dino De Laurentiis a byť mu zatrhnul původní plán na taškařici ve středověku (která tak musela počkat až na třetí film franšízy) a vymínil si variaci na původní "Evil Dead", na oplátku mu dal zázemí profi produkce, štědrý rozpočet na triky a tvůrčí volnost. Všeho toho se Raimi chopil s ohromnou vervou a vystřihnul svůj první velkolepý komiksový film bez komiksové předlohy. Komiksovost se v jeho případě neomezuje na dnešní synonymum superhrdinských eskapád, ale vztahuje se k celkové exaltovanosti, nejen ve způsobu rozvádění brakových premis s fantaskními elementy, ale především z hlediska výrazových prostředků, které jsou znakové, maximálně expresivní a tedy i nejčistěji čitelné a divácky poutavé. Vedle kamery, střihu a praktických speciálních efektů i stop motion animace Raimi do mrtě využívá i svůj vlastní objev a vizuální element jménem Bruce Campbell. Už v předchozím jejich společném filmu nešlo přehlédnout, že Campbell se svou výraznou bradou a až nadreálně dokonalými rysy působí jak obživlá postava z komiksů Káji Saudka. Tentokrát, po absolvování hereckých kurzů mu Raimi vystavěl na míru celé pasáže a výsledkem je fenomenální herecký koncert vytřeštěných očí, pozdvižených obočí a hlavně neskutečného slapstickového talentu. Etudy s useknutou hlavou zakousnutou v ruce a obzvláště pak s démonickou rukou představují grandiózní symbiózu všech výše uvedených produkčních elementů, Campbellova hereckého umu i ochoty se pro potřeby scény oddat jakkoli zběsilému nápadu a Raimiho talentu a stylu. "Evil Dead 2" po zásluze upevnilo věhlas Raimiho a hlavně ustanovilo kult Campbella. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej dil primo navazuje na udalosti z prvniho filmu, coz je jedine dobre. Sice uplyne asi pet minut, ktery jsou trochu odlisny, ale pak se dostaneme na zaber Ashovo hlavy a sme tam, kde se minule skoncilo. A tenhle dil se poved jeste vic, nez prvni. Ubyla hororova atmosfera, ale par lekacek se tu najde a atmosfera je porad slusna a pribily vtipky. Co se tyce krvaren, tak tech tu je taky dost, ale spis se to omezuje na ruzny cakance krve a slizu nez na porcovani tel, v tomhle se Raimi trochu umirnil, coz je mozna trochu skoda. Triky jsou trochu lepsi, ale porad to jeste neni tak uplne ono. Zatimco v prvnim dilu sem oznacil Bruce za sympataka, tak tady je totalni krutak. Polosilenej, misty se menici v monstrum si pridela na ruku motorovku a na zada da brokarnu a rozjede to nehoraznym zpusobem a vubec mu nevadi, ze dostane po hlave zhruba tisickrat. Dej je jeste sviznejsi nez v prvnim dilu a jelikoz ma film 80 minut, je to jizda od zacatku do konce. Ale abych jen nechvalil, tak i v tomhle filmu se najdou nektere logicke chyby a ubyli vychytavky z kamerou. Raimimu se i napodruhe povedl vyborne zabavny film, kterej je o fous lepsi nez prvni dil a vubec nevadi fakt, ze to uz je hororova komedie. Nejlepsi dil serie. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Horor jedna radost... Spousta démonů, bláznivá kamera, chvílema nekutečná prdel, litry krve všech možných barev, kultovní hrdina, mimořádně slibný konec.... Evil Dead 2 působí, jako by ani nebyla žádná jednička - prostě jí ignoruje. A je o třídu lepší... i když upřímně, je to hrozná hovadina a oproti jedičce ubyla prakticky všechna strašidelná atmosféra. Ale vážně je to výborná zábava. Sam Raimi je génius! ()

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama