Reklama

Reklama

Zbožňování

Trailer

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Paul žije osamělý život se svou matkou, která pracuje jako uklízečka v soukromé psychiatrické léčebně v lese nedaleko jejich domova. Jednoho dne se Paul seznámí s tajemnou novou pacientkou Glorií a brzy se do ní bláznivě zamiluje. Stanou se z nich přátelé a Gloria Paula přesvědčí, aby jí pomohl utéct. Během nebezpečné cesty se však začne projevovat její záludná nepředvídatelnost a Paulova oddanost je podrobena zkoušce... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Marze 

všechny recenze uživatele

Skutecne zajimavy film, stylisticky pusobive malebny o nezralem uteku chlapce, v kterem vybuchne nahromadena para. Zkoumani jeho destruktivniho srdce a dusevni poruchy divky. Jejich cesta se mi ale zdala banalni a film jen oprasuje tropy tohoto zanru. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Láska je krásná ale zároveň zlo, příběh se snaží aby drama bylo silné ale mě to noc nebavilo. Herci ni nepřišli dvakrát skvělý a příběh je takový temný nudný nic pro me oči. ()

Reklama

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Citlivě natočené drama o ztrátě nevinnosti, bezbřehé lásce a úniku od reality. Fabrice du Welz je osobitý tvůrce se specifickým rukopisem, který je ve filmu jasně patrný. Jeho toulky po Ardenách na vás dýchnou svou – skoro až pohádkovou – atmosférou zamlžených lesů a podmanivé krajiny. Tentokrát ovšem nečekejte žádnou úchylárnu typu Calvaire, nýbrž přirozeně působivé drama, které klade důraz především na psychologickou studii vztahu ústřední dvojice. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Adoration je příběh osamělého chlapce, jenž se bezhlavě zamiluje do dívky z psychiatrické léčebny, aniž by tušil, nebo si vůbec dokázal představit, jak blízko má toto dětské vzplanutí k tragédii. Zvrácené romantické drama o útěku od reality do lůna přírody, o mladistvém dobrodružství od začátku odsouzeném k neúspěchu a o nebezpečí bezhlavého následování si plyne velmi pomalým poetickým tempem tak nějak do nekonečna, chvílemi to notně filozofuje, nicméně mně u toho chybělo nějaké razantní zakončení. Takto to, ač zřejmě zcela úmyslně, vyšumí vyloženě do ztracena. [Sitges 2019] ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Mládenec se zamiluje do mladé chovanky psychiatrické léčebny. Sám je také docela slušný magor, takže se zdá, že by spolu mohli tvořit harmonický pár. Dopomůže slečně k útěku z blázince, přičemž přijde o život jedna lékařka. Nic naplat, děvče je přece jenom trochu nervní a když je ve stresu, má sklony k násilí. Dvojice, která si je vědoma toho, že po ní bude pátrat policie, se schovává v lese. Slečna projeví přání, aby jí její přítel pomohl dostat se k dědečkovi do Bretaně. Je to deset tisíc kilometrů daleko, oni jsou bez peněz a navíc se musí skrývat. Přesto vyrazí na cestu a příběh se začíná rozvíjet. Cestování s takovou partnerkou je však čirý horor, zpočátku nepředvídatelný jak mysl schizofrenikova, než začne být patrné, že holka kudy chodí, tudy vraždí, zkrátka že to není právě vhodná žena pro společný život, ba ani pro krátkodobý vztah. Film hodnotím jako nadprůměrný, byť mu v podstatě chybí konec resp. konec je otevřený, ale lze si jej domyslet. Tohle nemohlo dopadnout jinak než špatně. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama