Reklama

Reklama

Léto s matkou

  • Velká Británie Days of the Bagnold Summer (více)

Obsahy(1)

Sue (52) pracuje v knihovně. Daniel (15) jen chroupe chipsy a poslouchá Metallicu. Toto léto měl totiž strávit se svým otcem a jeho novou ženou na Floridě. Na poslední chvíli se však cesta zrušila a před Sue s Danielem je vyhlídka šesti dlouhých týdnů strávených společně. Na skromném bojišti jejich příbytku se tak v průběhu nekonečného léta rozzuří válka ve formátu „kdo s koho“, v níž se oba nejen vyrovnávají se svými osobními tragédiemi, ale také usilují o naplnění svých niterních tužeb. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (16)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s tým, že sa tu skoro nič nedialo a vtipných situácií tu bolo ako maku. Keď ide o britskú komédiu, očakávam aspoň suchý sarkazmus, tu však bol k dispozícii len mastnovlasáč, ktorý sa nevie ako sa má chovať k matke. Všimol som si, že vo filmoch z posledného desaťročia sa stáva trendom nemať úctu k rodičom ani starším. A berie sa to ako prejav slobody. Pointou filmu je, že si metalový týpek umyje vlasy. To mi je už úspech. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

To takhle rozvedená obyčejná knihovnice se svým pubertálním synem žije obyčejný život. Takových je! Jen někdy nedokáží přelézt svůj stín a pubertu i přesto, že jsou v jádru moc hodní. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Chudobný film na zápletku a pointu. To je taký film na jedno pozretie, keď nič iné nie je a chcete niečo pozerať. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Od začiatku som očakával ten suchý britský humor, a ono to napokon bolo vcelku vlažné, hoci mi veľmi prekážala taká výrazná bezemočnosť (hlavne z Danielovej strany k svojej mame). Aj keď bohužiaľ, aj to je čím ďalej, tým častejším prejavom súčasnej doby. To "čarovné" puto medzi Sue a Danielom vyznievalo väčšinou dosť ironicky - miestami z toho bola cítiť taká pasívna intimita, a občas žiaľ hnusná arogancia a neúcta. Mám z tohto filmu celkovo zmiešané pocity, ale určite stojí za pozretie a keď človek číta medzi riadkami, je to v podstate aj na zamyslenie. 3* ()

Ryuuhei odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film o matce bez autority, sebevědomí a jejím nihilistickém, nevychovaném synovi. Nejvíc mě dostala scéna, kdy jim zemřel pes, kterého měli kdovíjak dlouho, ale bylo jim to fuk a ještě se vesele smáli debilním historkám. Vyloženě mi tenhle snímek lezl na nervy. Díkybohu, že po 80 minutách mé utrpení skončilo a následovalo ho další, když nastoupily extra pomalé závěrečné titulky. Škoda, že nemluvím sprostě, na tomhle bych se extra vyřádil. /// Viděno na Cinemaxu s českým dabingem. ()

kolemjdouc odpad!

všechny recenze uživatele

to se nedalo pozřít do konce.Daniel otituluje vlastní matku krávou je jí přímo zhnusen, vybíjí si na ni frustraci ze zkažených prázdnin.Válí se sluchátky na ušícha má toho nejblbějšího kámoše .Který navíc vypadá jak debil .To je obrázek mládeže??? ()

Salvator 

všechny recenze uživatele

Film by by byl vcelku nudný, naštěstí si ale drží kouzlo ostrovního života, v němž jsou absurdní situace často zcela běžné. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Co to jako mělo být? Dělo se akorát tak velký kulový a najednou konec :-D. To je fakt naprosto o ničem. 20% za snahu a náznak nějakého příběhu. Nerozvíjejícího se, nikam nesměřujícího a znenadále ukončeného. Zdejších 62% absolutně neodpovídá. To vůbec nestojí za koukání, nedoporučuji. ()

Reklama

Reklama