Reklama

Reklama

Lesní duch

  • Česko Smrtelné zlo (festivalový název) (více)
Trailer

Pětice kamarádů kolem dvacítky je zavřená v odlehlé lesní chatě, kde objeví Knihu smrti. Archeologova magnetofonová páska odhalí, že byl prastarý text objeven pod troskami sumerské civilizace. Pomocí nahraných zaklínadel se mladíkům podaří nevědomky probudit dřímající démony z okolních lesů. Ti postupně ovládají jednoho člena party za druhým, dokud nezbyde pouze jediný, jenž bude bojovat za přežití. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (903)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Osobně bych řekl, že je to nejen výborná a právem kultovní krvárna, ale také velmi cenný příspěvek do 13. komnaty gender studies (:)). Evil Dead je Raimiho zcela nemístné a masochistické vypořádání se se svými osobními démony, ženami. Nádherně low-budgetové a extrémně zábavné. A ten "stoismus", se kterým nechává čelit postavy nejbrutálnějším jatkám, to je prostě luxus. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Když jsem někdy v roce 1990 viděl tuhle legendu béčkových hororů a až do dneška funkční žánrový kult poprvé, byl jsem, jak jen to diplomaticky vyjádřit, na rozpacích. Nyní jsem si ten zážitek zopakoval a rozpaky jsou ty tam. Smrtelné zlo považuju za amatérský snímek, který ve všech ohledech, které jsou pro mě důležité, osudově selhává. Mizerné herecké výkony, neexistující scénář, lacinost, idiocie chování filmových postav - mám ještě pokračovat? I ta jedna hvězdička není za nějaké klady, ten film je špatný a bere se vážně do té míry, až je svým zvráceným způsobem trochu zábavný. Sam Raimi tady nicméně ukázal (přinejmenším v práci s kamerou), že filmařinu má v krvi, a když přidá dostatek nadhledu (který prokázal už ve dvojce téhož titulu) a získá nějaké ty zkušenosti, dokáže točit ve velkém stylu. Celkový dojem: 10 %. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Věřím tomu, že kdysi byl Lesní duch skutečně děsivou podívanou, avšak vlivem působení zubu času již dnes funguje pouze úvodní pasáž, která má i na dnešní poměry neskutečně skvělou, mrazivou a hororovou atmosféru strachu, čemuž napomáhá skutečnost, že nevidíme žádného ducha, žádného ďábla a nepřítele, ale přítomnost blížící se zkázy cítíme v každém záběru. To byl opravdový majstrštyk. Ovšem jakmile na scénu přijdou masky a hektolitry krve spolu s trapnými dialogy a hláškami "posedlých", stává se Lesní duch spíše trapnou podívanou. Výsledný pokažený dojem pak nezachrání ani geniální poslední záběr. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má sice pomalý rozjezd, ale druhá polovina je snad nejlepší béčkovej horor, co jsem kdy viděl. I když je to slátanina, tak svého druhu je to jeden z nejlepších. A to i přesto, že některé sekvence působí komediálně až směšně. Jakoby byl fim strašně dobrý i strašně špatný zároveň a výsledek je překvapivě geniální. Jako by se ta hutná atmosféra podařila režisérovi mimoděk. Protože přes všechny ty herecké nedostatky kýčovitý scénář, vás prostě Evil Dead vtáhne jako málokterý film. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Kill her if you can, loverboy!" ________ Geniální exploatační splatter, který odstartoval ambiciózní kariéru tehdy jedenadvacetiletého Sama Raimiho, v němž načrtává svůj tvůrčí rukopis – tedy smysl pro absurdno, černý humor, bizarní vizuální gagy, úmyslně béčkovou low-budget stylizaci a překombinovaný sebeparodický gore. To vše jen za 375 táců na rozmezí 85 minut – aneb za málo peněz hodně krvavý muziky. Takže pokud nevíte co si pustit o víkendu na chatě uprostřed lesa, tohle je jasná volba. Za mě nejlepší díl celé trilogie a zcela právoplatně kultovní žánrová klasika, bezpochyby jeden z nejbizarnějších a nejzábavnějších hororů co jsem kdy viděl. ()

Galerie (345)

Zajímavosti (99)

  • Když Ash a Linda prvně najdou náhrdelník, tak si můžete na Lindině ruce všimnout stříbrné barvy. Náhrdelník byl původně zlatý a před scénou nabarven stříbrně. (Chatterer)
  • Pro promítání ve Finsku a Německu musel být film zkrácen téměř o dvanáct minut, původní verze mohla být uvedena až v roce 2005. (gjjm)
  • Ve filmu si také můžete všimnout potrhaného plakátu k filmu Jaws (1975). (Chatterer)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Reklama

Reklama