Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cameron je chlapec s nadprirodzenými schopnosťami, ktoré sú cieľom výskumu jeho vlastného otca - psychológa. Jedného dňa však pomocou nich Cameron nevedomky vyvolá vraždiaceho démona. Jeho otec si všetko uvedomí, až keď je príliš neskoro a tak záchrana chlapca zostáva na mladom policajtovi (COTTER SMITH) a policajnej psychiatričke (MEL HARRIS). (GothRot)

(více)

Recenze (7)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ďalšie menej známe atmosferické béčko 80. rokov. Chlapec s telekinetickými schopnosťami v kombinácii s vraždiacim démonom fungoval veľmi dobre a celý námet stojí najmä na slušných maskách a obstojných hereckých výkonoch. Boli tam aj niektoré podarené gore scénky, privítal by som ich však viac. Určite napínavý film, ale ten záver mi veľmi nesadol. Tradičné happyendy a predvídateľné rozuzlenia nie sú v tomto type hororov ničím výnimočným, no záverečná scénka súboja s čertom priamo v pekle bola na môj vkus až príliš rozprávková. Do úplného záveru som chválil masky, ale to spracovanie démona, ktorý sa nám zjavil v plnej kráse až na konci filmu, bolo prekvapivo zúfalé. Ináč pekná práca s kamerou a kvalitných démonických hororov veľa nie je, takže odporúčam. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Chlapec s nezvladatelnými kinetickými schopnostmi + příšera ve skříni = pěkný osmdesátkový hororový zážitek. Trocha zahrávání si s okultismem, otevření pekelné brány a přivolání démona, který může do našeho světa jen skrze nevinného chlapce. Nyní již zbývá jen chlapcovo tělo ovládnout, nebo někoho přinutit, aby jej zabil. Mezitím se odehraje několik příjemných vražd, kdy na počátku lítaj hlavy, na konci celá těla. Velmi dobrá hudba, příjemná kamera, zdařilé masky a kreatura od mistra C.Rambaldiho (Vetřelec, E.T., Duna) - ta je ovšem lepší v detailu, než v celkovém záběru. Nic bombastického, ale v rámci žánru dobré. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale snad díky názvu jsem čekal nějaký fantasy horor pro celou rodinu, proto jsem byl docela překvapen, že se s Cameron's Closet vyklubal klasický osmdesátkový horor o chlapci s telekinetickými schopnostmi, který při procvičování svých schopností nechtěně vyvolá démona... Musím říct, že jsem se celý film poměrně dobře bavil, zahraný je dobře i vraždy jsou slušné, proto škoda toho "přeslazeného" závěru, ten mi celkový dojem z filmu trochu pokazil, ale co už, nic není dokonalé... Každopádně můžu tenhle kousek s klidným srdcem doporučit... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Některé filmy zkrátka zestárnou tak moc, že ztratí sílu, šarm a nakonec ani nevystačí s dechem. U béčkových hororů to bohužel platí dvojnásob. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem rád, když ve své sbírce narazím na nějaký film, který mě dokáže velmi mile překvapit svým obsahem i celkovou kvalitou. Nepříliš známý horor s démonickou tématikou mě dostal především svou solidní atmosférou a velice slušnými maskami. Zvláště stupňující se napětí, občas dokázalo příjemně zamrazit na zátylku a já si tak nerušeně užíval tuto lehce nadprůměrnou podívanou. Nebyl bych to však já, kdybych si hned nerýpl do scénáristy, protože za ten závěr by si zasloužil nafackovat. Snad to je jen můj dojem, ale finální souboj s démonem a ony světelné efekty – no to byla hrůza!!! Nenechte se však v žádném případě odradit, protože tento horor z 80. let si rozhodně zaslouží větší pozornost. Zvláště pak po psychologické stránce se tvůrci opravdu vyřádili. Jak scénárista, tak i samotný režisér tomu dali slušnou „šťávu“ a divák nejednou bude zírat s otevřenými ústy, cože se to odehrává před kamerou. Zvláštní pozornost si zaslouží i speciální efekty a masky, které se jejich tvůrcům opravdu povedly (tedy až na samotného démona). Přes všechny ty pozitiva, které jsem teď vyjmenoval však musím souhlasit s názorem, že místy je děj skutečně dost zmatený. Nebýt toho závěru, možná bych uvažoval i o trochu větším hodnocení. Takhle však zůstanu u toho lehkého nadprůměru. 60% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Démoni, okultizmus a telekinéza, ktorými sa zaoberá Cameron's Closet sú moje obľúbené témy a vzhľadom k nesporným kvalitám tohto málo známeho britsko-amerického hororu z konca osemdesiatych rokov sa aj trochu čudujem, že si medzi žánrovými fanúšikmi nevyslúžil viac pozornosti. Príbeh o životom ťažko skúšanom chlapcovi, terorizovanom temnými silami je pútavý, masky a triky sú na dobrej úrovni, hororové elementy filmu fungujú a z mojej strany môžem vytknúť snáď len to, že Cameronove psychokinetické schopnosti zostali dosť nevyužité, nakoľko som očakával, že aspoň v závere s ich pomocou predvedie poriadnu rošádu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Zpátky k hororům. První za rok 89 se nezdál špatný. Kluk s telekinetickými schopnostmi a luxusní první i druhá vražda. Do toho policajt se zlými sny a nějaký démon ze skříně. A pěkná hudba. A bohužel taky pěkná nuda, a film co ke konci dává stále menší smysl. Snové stavy, zjevování mrtvých, závěrečné zúčtování ve snu? Závěr jsem zkrátka moc nepobral a i ten samotný démon nebyl moc povedený. Slabší průměr. ()

Reklama

Reklama