Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Billy Chapel zítra nastupuje k rozhodujícímu a možná poslednímu zápasu své téměř dvacetileté baseballové kariéry. Jeho detroitské Tigry, s nimiž je po celou kariéru svázán, se rozhodl majitel klubu prodat, noví vlastníci hodlají Billyho prodat. Billy večer čeká na svou lásku, novinářku Jane, ale Jane nepřišla, teprve ráno má odvahu mu sdělit, že ho opouští a odjíždí pracovat do Londýna. Billy nastupuje na zápas proti newyorským Yankeeům, nikdo mu už moc nevěří, bolí ho ruka, zdá se, že je odepsaný. V průběhu zápasu Billy - a s ním diváci - prožívá svůj život a především vztah k Jane. Jak se poznali, jak Jane, která měla v šestnácti dítě, jen těžko dokáže uvěřit v lásku, jak ji Billy zklamal, když byl zraněn a odehnal ji od sebe. Jak se rozcházeli a zase scházeli, jak Billy stále více cítí, že ji potřebuje... (TV Nova)

(více)

Recenze (110)

Cival 

všechny recenze uživatele

Strhující drama: nebýt těch 56000 diváků řekl bych i komorní. Raimi dokázal notočit velmi působivý snímek, přestože scénář není kdovíjak zajímavý, spíš naopak. Jen díky nápadům a schopnostem Raimiho a výbornému Costnerovi je tenhle obyčejný příběh o běžných věcech tak silný. Jen díky Raimiho formální ekvilibristice, stylovosti a režisérské vášni, která probublává i z navenek klidného filmu, nevzniklo tuctové sentimentální drama, které slepě ždíme slzy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $35,188,640Tržby Celosvetovo $46,112,640 ║ samotný baseball ma nikdy nestrhol, pre mňa nezáživný šport a preto mi ani samotný film nejak neulahodil, má to dobré momentky ale ako celok nie úplne funkčné, Sam Raimi s takouto témou dosť prestrelil, toto nie je pre neho, dosť mi bije do očí ten vysoký rozpočet, ktorý fakt neviem kde minuli /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů u kterých cítím, že jsem je již viděl a vím předem jak dopadnou... A já se nemýlím. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Smířlivě přívětivé. I přes lehkou averzi k baseballu. Costnerovi jeho ublížené pohledy věřím, John C. Reilly je ideální parťák a Kelly Preston doslova září, ale stopáž je pro sportovně-rodinné drama téměř až nestravitelná. Po dvou hodinách už jsem volal po jakékoli formě happyendu, s pár dalšími minutami by šel celý dramatický oblouk definitivně pryč. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Basseball jsem nikdy nehrál, pochopení jeho pravidel mne stálo několik let dřiny i odříkání a na zápas MLB bych neletěl ani na osobní pozvání některého z amerických vládců světa. Přesto mne filmy o tomto podivném sportu většinou baví, ale tohle je poměrně slabota. Dělá mi totiž problémy litovat prošedivělého nadhazovače Billy Chapela, kterého bolí ručička po letech pohazování míčkem do catcherovy rukavičky. Sice se snažím, ale multimilionáře prostě litovat neumím. Celý stadion nadšeně kouká na Chapelovu ČISTOU HRU, což paradoxně znamená to, že se vlastně žádná hra nehraje, pouze Chapel dělá pápá všem palkářům. Určitě je to z hlediska baseballu úžasná událost, ale sledovat míček, jak se prakticky neustále pohybuje po stejné trajektorii mezi dvěma sportovními dědečky, je poměrně nezáživné. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Skutečně krásný film, odehrávající se, jak už je u Costnera celkem zvykem, ve světě baseballu. Scénář možná v tomto případě není jeho nejsilnější stránkou, ale Costner dokázal příběh, který se vlastně odehrává v jednom dni a je jen provázán flaskbacky, podat skutečně mistrovsky. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Sport je velmi vdacnou filmovou temou a je jedno, ci sa jedna o tenis, futbal, golf ci baseball, je velmi jednoduche sa vzit do "hry" a szit sa s hlavnymi chraktermi. Podobne ako Wimbledon ci Zeleny svet, aj Hra snov je takou tou nenarocnou filmovou zabavou, ktora vsak vo svojich najvypatejsich okamihoch dokaze poriadne vtiahnut, a vyvolat emocie. Taktiez potesi bezchybne herecke obsadenie a pevna reziserska ruka Sama Raimiho. Proste taky staromodny americky kusok, ktory stavia na istotu, avsak svoju "funkciu" splna bez problemov. (7/10) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Upřímně moc nerozumím dvěma věcem: jménu režiséra a rozpočtu. Ano, baseballové zápolení místy dokáže vtáhnout a řemeslně je to solidní práce, ovšem kam směřoval osmdesátimilionový rozpočet...? Režisér Sam Raimi se stal pro mnohé kultovním díky svým hororovým kouskům jako je Smrtelné zlo nebo Darkman, ze kterých přesedlal na dospělejší témata. Kupříkladu jeho mrazivě a staromódně pojatý Jednoduchý plán ukázal, jak výtečným vypravěčem je. Tady přestřelil příběhově i stopáží. Kevin Costner (který rozhodně nehraje tak, aby z toho byla nominace na hereckou anticenu) odhází (zřejmě) svůj poslední soutěžní zápas, při kterém rekapituluje svůj nadhazovačský život a vzpomíná na svůj vztah s Kelly Preston. Costner baseball může, o tom žádná. Není to poprvé, co o téhle hře vypráví na stříbrném plátně. Teď byl dlouhá léta oporou svého týmu, ovšem věk nezastavíš a po dlouhé pauze způsobené vážným zraněním ruky (fajn scéna) se dozvídá, že klub kupují noví majitelé, kteří s ním zrovna nepočítají. Navíc má jeho láska odjet pracovně do Londýna. Holt samé mizerné zprávy. Raimi nejde nikdy na dřeň, pouze klouže po melodramatickém povrchu a jen odškrtává jedno tupé hollywoodské klišé za druhým. Sice jsou Costner a (bohužel zesnulá) Preston sympatičtí, ale nějaká pořádná chemie nebo zajímavá romance se nekoná. Největší potíž je pak se samotnou hrou: prostě baseball je u nás tak okrajovým sportem, navíc pokud to všechno na nás tvůrci perou ve více než 130 minutách, nemůže to dopadnout úplně nejlíp. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, o kterých víte, že jste je 100% viděli, ale vzpomínáte si na něj jen těžko... Nicméně Costner to zahrál s přehledem a jestli si něco ze snímku pamatuji, je to právě jeho výrazná postava. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Nevím sice, jak staří hráči se vyskytují v americké NBL, ale když se na trávníku objeví prošedivělý Costner a zarostlý Reilly, vypadá to, jako by se na univerzitní zápas omylem připletla dvojka důchodců. Ale tyhle sportovní filmy měly vždycky svoje zvláštní kouzlo a ani Hra Snů není výjimkou. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Řemeslně výborně zvládnutý snímek, který ve více časových rovinách sleduje hráče baseballu, jeho kariéru i osobní život. Ačkoliv se nám kupí jedno klišé za druhým a film vlastně ničím nepřekvapí, je celkově velmi sympatický a nebýt poněkud přemrštěné stopáže, možná bych uvažovalai o páté hvězdičce. Kevin Costner jako stárnoucí baseballový nadhazovač působí přesvědčivě, jde rozhodně o jeden z jeho (nej)lepších výkonů. Baseball samotný je podán srozumitelně snad i pro naprostého neznalce tohoto sportu a dokáže vtáhnout do děje. Odstřihnout pár nudných míst, ubrat půlhodinku, nebylo by "Hře snů" příliš co vytýkat, takhle je to místy přece jen zívačka. Slušných 79%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čo treba uznať je, že Costnerovi športové drámy seknú, ale táto sa mi z nich zdá najslabšia. Režijne a technicky ide síce o dokonale zvládnutý snímok, ale scenár ma vôbec nenadchol. Príbeh je priemerný, ničím výnimočný a dosť často nudí. Veľká časť je založená na boľavej ruke a ako to komplikuje hru a pod. Mne to ako nápad pripadá málo silné, možno až naivné. Neviem prečo by som mal ľutovať milionára s boľavou rukou a problémami so ženou. Preto neprišli ani žiadne emócie a celým príbehom som len nútene preplával. Záver celkom ušiel, ale to nestačí, keď dve hodiny predtým charakterizuje sterilná dejová prázdnota. 55/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Z 80% taková napudrovaná romantická podívaná, nad kterou s přehledem zvítězil sportovní zbytek. Což by možná bylo ospravedlnitelné u milovníka baseballu, ale u mě je to na pováženou. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Díky Raimiho citlivé režii a výbornému hereckému výkonu Kevina Costnera jako legendárního nadhazovače Detroitských Tigrů Billyho Chapela se jedná o lehce nadprůměrný snímek. Věčná škoda, že se Sam v poslední době věnoval pouze " Pavoučí sáze ". Tomu říkám mrhání talentem. Doufejme, že si to Sam oživením kultu Evil dead notně napraví. p.s. slečny a dámy prominou, ale nedá mi to :o) .....* navíc přidávám za výrok..... Měl jsi někdy zlomené srdce? ..... Jo......, když jsme přišli o TITUL :o) ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Příjemný, dojemný a tak teskní, že kdybyste se na to doma dívali sami, tak se konci budete muchlovat se sedačkou... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Otravná, více než 2hodinová konverzační love story. Přesně ten typ filmu, které bytostně nenávidím. Totální nuda k uzoufání. Pokud jste si stejně jako já až dosud mysleli, že Kevin Costner neumí hrát špatně, tak jste se hrubě zmýlili. Tato role mu vůbec nesvědčila. Ačkoli se snímek každým coulem snaží tlačit na emoce, tak mě velkým obloukem minul. Chemie mezi Costnerem a Kelly Preston totálně nefunguje. Dialogy jsou směšně debilní. Jediné, co stojí za pozornost je samotný sport a dění na hřišti. To je ovšem děsně upozaděno za debilní a nudnou romantickou linkou v popředí. Dva lidé, kteří se k sobě naprosto nehodí se pokoušejí budovat vztah. Největším kamenem úrazu je to, že celé budouvání vztahu je nesmírně stereotypní a především totálně klišoidní. Stejný průběh vztahu už člověk viděl milionkrát. Tohle se Raimimu hrubě nevydařilo a považuji to za jeho dosud nejubožejší film. Naprosto nezáživný pohled do života sportovní hvězdy, který je stejně prázdný, jako tento film. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi dokázal, že jsem téměř bez dechu sledoval baseballové utkání aniž bych musel chápat, o čem to ten sport vlastně je. Kevin Costner je skvělý a postavy jsou docela zajímavě napsané. ()

Reklama

Reklama