Reklama

Reklama

Železnice ve Skalistých horách

(seriál)
  • Kanada Rocky Mountain Railroad
Dokumentární / Reality-TV
Kanada, 2018, 8x44 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Kanadská pacifická železnice prochází nejdivočejšími místy Kanady - místy, kde se lidé musejí spolehnout jen sami na sebe. Místy, kde jsou obrovským problémem nejenom divoká zvířata, ale i laviny, povodně či sesuvy kamení... Železničáři musejí občas pořádně zabrat, aby udrželi koleje provozuschopné. Seriál Železnice ve Skalistých horách zachycuje zážitky neúnavných týmů, které musí bojovat s nezkrotným počasím a zrádným terénem, aby se kriticky důležité nákladní a osobní vlaky kanadského severu nezasekly na místě. Nechte se strhnout exkluzivní cestou ledovou horskou divočinou po nejextrémnější dráze široko daleko. Zastavit nepřipadá v úvahu, a právě během nejchladnějších mrazivých měsíců se ukazuje, že tato železniční síť patří k největším divům moderního stavitelství. Zocelené party zkušených železničářů se donekonečna potýkají se smrtícími lavinami, monstrózně obrovskými rampouchy, sesuvy kamení i nebezpečnými divokými zvířaty a musí udělat všechno, co je potřeba, aby tohle nepostradatelné spojení s okolním světem šlapalo jako hodinky. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to "pracovní" dokument, kde se zaměstnanci pořád stresují, aby opravy stihli, ale pro mě je každý dokument, kde je hustota obyvatel na kilometr čtvereční menší než v Macau, kde jich je 20 tisíc dobrý. V tom je Kanada ráj a posvátný zážitek prostoru. Zaujalo mě třeba, že vlak uprostřed kolejí není pro chodce slyšet, protože zvuky jdou do stran. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

neprofesionálně udělaný pořad.Kdy se vymezují tvůrci na pár okamžiků (třeba srdcovce na rozbočce kolejí) a tu neustále dokola omílají.záběry přírody jsou úchvatné ale taky toho moc navíc neuvidíte. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

No tak jasně, když člověk fak nemá co na práci, tak se tak hezky kouká z tepla na studenou práci :-) ale vážně.. Já jim závidím. Klídek, pohodička, snížek, kámoši, snad i na to pivko večer dojde.. málo se tý náladě z tohodle dokuseroše vyrovná. Ale já vím o něčem, co to fak těžce přebije. My..my..slím, že ..já si to asi nechám radši pro sebe. Nebo pro Tebe ? ()

Reklama

Reklama