Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bouřlivá šedesátá léta, sexuální revoluce, studentský život, lékařské prostředí, anglický humor - z těchto ingrediencí se snad ani nedá vyrobit špatný seriál. Zvlášť když na scénáři pracují i ''Monty-Pythoni'' Graham Chapman a John Cleese. A tenhle britský sitcom je doopravdy skvělý. Dobrodružství studentů medicíny natočená na motivy populární románové série Richarda Gordona. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Arccos

všechny recenze uživatele

Rad bych tento serial zase videl. Naposled jej u nas davali, kdyz jsem byl jeste kluk. Pamatuji si ho jen velice matne (proto nehodnotim), ale dost jsem se u nej bavil. Serial ma byt inpirovan znamou stejnojmennou knihou Richarda Gordona. Po nekolikerem precteni knihy ovsem musim konstatovat, ze prevzaty je skutecne snad jen namet. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Seriál je ze studentského prostředí a já se na něj díval právě ve studentských letech. Působil na mne tehdy hodně zvláštně a zároveň mne něčím okouzloval, ale nedokázal bych říci, čím...Ne všechny díly se mi líbí bez výhrad (revolta a sexuální revoluce konce 60. let se tu až příliš uplatňuje), ale vynikající je díl je úvodní (přijímací pohovor) a díl, kdy Upton v posluchárně s Loftusem provádí vyšetření pacientky. Český dabing Viktora Preisse a Martina Růžka je naprosto dokonalý! To jsou nádherné hlasy, odpovídající věku i mentalitě postav...(je to snad jediný případ, kdy se mi český dabing líbí ještě více než původní angličtina). ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Michael Upton, Duncan Waring, Dick Stuart-Clark, Paul Collier, Dave Briddock, Huw Evans, Danny Hooley, prof. Loftus a děkan. Nezapomenutelná sestava v úžasném prostředí anglické lékařské fakulty St. Swithins, kde studenti zažívají veselé příhody nejen se svými kantory. Všechny postavy jsou něčím komické a sympatické, hlavní hrdina Michael je snad nejsvědomitější ze svých spolužáků a občas na to také v duchu skvělého anglického humoru doplatí. :) Huw Evans (Martin Shaw alias Ray Doyle z CI5) je ze všech největší svéráz a drsňák, zkrátka kapitán ragbyového týmu, jak má být. Mým největším oblíbencem je však elegán za každé situace Stuart-Clark, který mě svými hláškami dostal hned při svých prvních minutách na scéně. Profesor Loftus nemá chybu a svými trefnými sarkastickými poznámkami umí dokonale pobavit. Nikdy jsem na sitcomy nebyl, ale Doktor v domě mě velmi mile překvapil a musím říct, že jde o jeden z nejlepších komediálních seriálů, co jsem viděl. První díl byl pravděpodobně nejlepší, ale ostatní nejsou o moc slabší. Celkově nepůjdu s hodnocením pod 5*. P.S. Není nad originální zvuk a české titulky. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Typický anglický humor, navíc ze studentského a zároveň lékařského prostředí, by určitě nezklamal ani teď. Je to už dávno, co jsem tenhle seriál viděla, ale některé scény mi utkvěly v hlavě. Třeba ta, kde se studenti o přestávce v bufetu napájeli moštem (jak se tvrdilo v českém překladu) a pak přišli na přednášku jak zákon káže. Bylo mi divné, jak se mohli po moštu opít. Až po letech mi došlo, že šlo zřejmě o cider, který je mírně alkoholický, v té době jsme to neznali, tak nám to chtěl asi překladatel přiblížit. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Tohle byl za totáče jeden z mála důvodů, proč jednou týdně usednout před bednu a pustit si tu naši socialistickou TV. Normálně by to bylo tak za 4 hvězdy, tenkrát by mě ale ani nenapadlo takhle škudlit. [Při sledování horroru Anatomie jsem si vzpomněl, že mám Doktora na videu, ještě od doby co běžel v ČT naposledy. Pustil jsem si pár epizod, a pořád to má grády.] ()

Zajímavosti (2)

  • Jednomu z autorů scénáře Grahamu Chapmanovi je prostředí lékařského studia velice blízké, neboť sám vystudoval medicínu na universitě v Cambridgi. (Finarfin)

Reklama

Reklama